به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش استان همدان، دومین همایش کانون یاران با عنوان اردوهای روایت پیشرفت ویژه نوجوانان با هدف امیدآفرینی، ثروت آفرینی، آشنایی با مشاغل و تقویت هویت ملی- اسلامی در مرکز یک همدان با برگزاری دوره آموزشی سواد رسانه و مدیریت استفاده از فضای مجازی برگزار و با بازدید از تالاب آبشینه خاتمه یافت.
این همایش با همکاری سازمان محیط زیست استان و جمعیت هلال احمر شهرستان برگزار شد و 25 نوجوان کانونیار در آن شرکت کردند که برای آشنایی آنها با فضای مجازی و چگونگی استفاده از این فضا یک دوره آموزشی سواد رسانه قبل از رفتن به سمت بازدید از تالاب با حضور مسئول فضای مجازی سپاه برگزار شد.
حسین ربیعی سابقه تدریس طولانی در مدارس و در بین دانشآموزان را دارد و مطالعات وسیعی در خصوص انواع فضای مجازی، بازیها، موسیقیهای مورد علاقه نوجوانان و فیلم و انیمیشینها دارد و در این جمع حاضر شد و با مطالبی را با نوجوان به اشتراک گذاشت و با آنها گپ و گفت و کانون پرورش فکری را یک محل امن و مطمئن برای کشف و رشد استعداد معرفی کرد و از نوجوانان خواست که برای تسلط بر ادبیات فارسی از کلاسهای نوشتن خلاق کانون استفاده کرده و از هزاران جلد کتاب موجود در کتابخانههای مراکز برای رشد و پرورش خود بهره بگیرند.
بعد از پرسش و پاسخ بین نوجوانان و ربیعی در خصوص انواع بازیها و فیلمها، نکته پایان بخش این کارگاه این بود که « شما نوجوانان باید همیشه به دنبال این باشید که فیلم و قصه یک انیمیشن چه پیامی برای شما دارد؟»
سپس کانونیاران سوار ماشین شده و به سمت تالای آبشینه حرکت کردند.
تا چشم کار میکرد تا دوردستها زمین سبز بود، گویا دشت تبدیل به دریای مواج سبز رنگی شده بود، علفها با نسیم بهاری به رقص درآمده و روی هم میلغزیدند چون موجهایی کوچک دریا. نسیم صورتت را نوازش میداد و تو اکسیژن ناب و خالص از این منطقه با همه وجودت به می بلعی را در این زمین سبز و هوای اردیبهشتی به ریههای خود
به گفته کارشناسان محیط زیست که همراه ما بودند تالاب آبشینه با وسعت ۸۵ هکتار، از جاذبههای گردشگری همدان و در نزدیکی شهر است و در مرکز دهستان سنگستان قرار دارد. این تالاب در پشت سد خاکی آبشینه و روی رودخانه آبشینه ایجاد شده است.
این تالاب میزبانی مهربان برای پرندگان مهاجر و مادری فداکار برای پرندگان بومی به شمار میرود. تالابی زلال به رنگ آبی آسمان که اکنون زیستگاه غنی گیاهان و جانورانی است که با در کنار یکدیگر با صلح و آرامش زندگی میکنند.
در این تالاب زیبا و محافظت شده شکار ممنوع و پرندگان با خیالی آسوده در آسمانش پرواز و در آبش بدون ترس شنا میکنند.
این تالاب زیستگاه پرندگان مختلفی چون پلیکان، فلامینگو، اگرت، چوبیا و… از جمله مسافرانی از آفریقا هستند که برای مدتی در این تالاب زندگی می گذرانند که در فصل مهاجرت پرندگان میتوانی در کنار این تالاب به تماشای آنها بنشینی.
این تمام ماجرا نیست، اطراف تالاب آبشینه محل رویش گیاهانی چون گندمیان، فرفیون، آفتابگردان، چتریان، شببو و… هم هست که با افزایش بارندگی امسال تنوع گیاهان بیشتر و زیبایی تالاب چند برابر شده است.
اینجا آنقدر آرام و ساکت و دور از هیاهو و شلوغی شهر است که تصور میکنی زمان در این نقطه متوقف شده و تو این مکان را آرامشبخشترین و دلپذیرترین جایی میدانی که دوست داری در آنجا برای مدتی توقف کنی.
دختران و پسران نوجوان از دیدن این همه زیبایی و لمس آرامش به وجد آمده بودند و از نقطه نقطه آن عکس میگرفتند.
ایزدی، کارشناس آموزش و مشارکت مردمی اداره کل محیط زیست استان و محمدی دیگر کارشناس مجموعه برای کانونیاران توضیحات لازم را دادند. در ادامه کانونیاران با دوربین مخصوصی که آنجا سرپا شده بود پرندگان روی تلالاب را دیدند وسوالات خود را از کارشناسان حاضر میپرسیدند.
سپس کارشناس هلال احمر که از ابتدای سفر کانونیاران را همراهی کرده بود برای آنها در مورد این سازمان و نحوه مواجهه با خطر مطالبی را بیان کرد.
بعد از پایان اردو قرار شد که کانونیاران کلیپی تهیه کنند و یا متن ادبی از این اردو بنویسند و در همایش بعد به مسئول اردو بدهند.
در این اردو کانونیاران نوجوان با محیط زیست و نقش تالابها، حفظ گونههای گیاهی و جانوری و اهمیت آنها در طبیعت، شغل محیط بانی و مهندسان رشته محیط زیست، انواع گونه پرندگان و گیاهان آشنا شدند.