به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، طی این کارگاه آموزشی که بهمناسبت هفته نجوم سال ۱۴۰۳ در مرکز فرهنگی هنری مجتمع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رشت برگزارشد، آشنایی افزونتر مخاطبان با کاربردهای علم نجوم در زندگی فردی و اجتماعی مدنظر قرارداشت.
کودکان و نوجوانان طی این کارگاه آموزشی که با حضور«صغریقامتیمقدم» کارشناس فرهنگی کانون استان گیلان برگزارشد، به واکاوی علم ستارهشناسی از دریچههای دینی، اسلامی و علمی پرداختند و از تاثیر این علم بر مردم کشورها و شهروندان مناطق مختلف این کره خاکی آگاهشدند.
قامتیمقدم در آغاز این کارگاه، تعریفهای مختلفی از ستارهشناسی ارایهداد و درباره اجرام آسمانی چون: ستاره، سیاره، قمر، سحابی و شهابسنگ برای کودکان و نوجوانان صحبتکرد.
او در بخش دیگر این کارگاه، ضمن نمایش فیلم، به سیاره ماه و چگونگی چرخش آن پرداخت و در ادامه نیز با تشریح چگونگی شکلگیری روز و شب و مقایسه حجم و تفاوت سیارات منظومه شمسی، از نظم حاکم بر خلقت پروردگار سخنگفت.
پیشگامی مسلمانان و ایرانیان در عرصه فعالیتهای علمی، به ویژه علم نجوم، از دیگر موضوعهای بود که موردتوجه مدرس این کارگاه آموزشی قرار گرفت و قامتیمقدم با اشاره به نقش حکیم عمر خیام گفت: جهان وامدار دانش ایرانیان مسلمان است .
وی در پایان این کارگاه آموزشی که همزمان با روز«نجوم، علوم شهروندی و نقش دانشوندان» صورتگرفت، در قالب پرسش و پاسخ، از کاربردهای علم ستارهشناسی در زندگی روزمره مردم و نقش غیرقابل انکار نجوم در توسعه دیگر شاخههای علمی صحبتکرد و ضمن معرفی برخی از کتابهای مرتبط با علم نجوم، از کودکان و نوجوانان با اهدای جایزه تجلیلکرد.
شایانذکر است، ویژهبرنامههای هفته نجوم، با شعار«نجومایران، همبستگی و تعامل» از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزارمیشود.