به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در نخستین کارگاه که روز دوشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شد نویسندگان و تصویرگران کتاب کودک در گروههای دو نفره، از مرحله شکلگیری ایده در کنار هم قرار گرفتند و به خلق کتاب تصویری پرداختند.
هدف از برگزاری این کارگاه، خلق کتابهای تصویری بهروز و مطابق با استانداردهای روز دنیا و در عین حال متناسب با نیاز کودکان در ایران است.
زهرا شاهی، شهرزاد شهرجردی، مریم بهرامی، مژگان بابامرندی، فرزانه رحمانی، آیدا حقنژاد و نگار صافی نویسندگان این مجموعه و مهشید راقمی، زهرا محمدنژاد، فاطمه زمانهرو، سمیه محمدی، گلنوش معینی، طراوت جلالی، محمدمهدی حیدری و مژده کیانزاده تصویرگران حاضر در این کارگاه بودند.
کارگاههای خلق کتابهای تصویری به دبیر پیام ابراهیمی دبیری ادامه دارد.
مخاطبان این کتابها کودکان زیر ۷ سال (نوخوان) هستند و داستانهای آن با ترکیبی از متن و تصویر روایت میشود.
دبیر این کارگاه در این زمینه توضیح داد که موضوع مشخصی تعیین نشده و دست همه نویسندگان و هنرمندان شرکتکننده را برای انتخاب موضوع باز گذاشتیم.
پیام ابراهیمی با بیان اینکه هشت نویسنده و هشت تصویرگر در این کارگاه حضور دارند درباره اهداف برگزاری این طرح گفت: نخست در نظر داریم کتابهایی را با استانداردهای روز دنیا منتشر کنیم، از متنهای پّرگو فاصله بگیریم و با کنار گذاشتن فضاهای قدیمی برای بچههای امروزی قصه بنویسیم.
او ایجاد فضایی برای تجربه کار گروهی بین نویسندگان و تصویرگران کتابهای کودک را دیگر هدف برگزاری این کارگاه برشمرد و افزود: در جریان انجام این کار گروهی این دو گروه بیشتر با یکدیگر آشنا میشوند و جریان تولید کتاب با نظر هردو پیش میرود. مشکلی که بسیار در روند انتشار کتاب وجود داشته این است که نویسنده گاهی کار تصویرگر را دوست ندارد و در مقابل تصویرگر هم ممکن است با متن ارتباط برقرار نکند.
ابراهیمی در پایان پیشبینی کرد این کار در ۴ جلسه به پایان برسد و ۸ کتاب آماده شده بهعنوان خروجیهای کارگاه جهت تصویب و انتشار در اختیار شورای عالی انتشارات کانون قرار خواهد گرفت.
نخستین نشست این کارگاه در سالن نشستهای دفتر مدیرعامل کانون تنها به ارایه ایدههای اولیه داستان و گفتوگوی بین نویسسندگان و تصویرگران اختصاص داشت و گفتوگوهای دونفره نیز بین آنها جهت ادامه کار شکل گرفت.