کد خبر: 343420
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
بازدید 38
برگزاری نشست تخصصی شعر و داستان

نشست تخصصی شعر و داستان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، در ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ نشست تخصصی شعر و داستان با حضور جمعی از هنرمندان برجسته کشور از جمله مجتبی حاذق، مصطفی رحماندوست، مریم خانم علایی خرایم و حسین دهلوی برگزار شد. این نشست با هدف بررسی ابعاد مختلف هنر شعر و داستان و ارتقای سطح دانش و مهارت‌های ادبی شرکت‌کنندگان، برگزار شد.

برگزاری نشست تخصصی شعر و داستان

در اولین نشست مصطفی  رحماندوست با اشاره به اهمیت نقش هنرمند به عنوان یک جادوگر در خلق آثار هنری، اظهار داشت: کار اصلی هنرمند جادوگری است که به واسطه آن، مخاطب از اثر لذت می‌برد و یا برای او خاطره می‌سازد. استخدام خیال مخاطب و هم‌ذات‌پنداری او با اثر، همان جادوگری است که گاهی مخاطب نمی‌داند چرا از اثر خوشش می‌آید؛ و این جادوی هنر است.

وی همچنین به برخی آثار که بدون داشتن معنای خاص، قادر به جذب مخاطب و ایجاد لذت هستند، مانند کتاب «هیچ هیچ هیچانه» اشاره کرد؛ و تأکید کرد: هنر می‌تواند با خلق لحظات زیبا و شاد برای مخاطب، حتی اگر بی‌معنی باشد، تأثیرگذار باشد.

برگزاری نشست تخصصی شعر و داستان

در دومین نشست، مریم علایی خرایم با تأیید گفته‌های رحماندوست، به نقد آثار اعضا پرداخت و بیان کرد: شعر باید جوهره و جادو داشته باشد؛ تا در ذهن مخاطب ماندگار شود.

وی تأکید کرد:  اشعار کسانی که در ابتدای راه شاعری هستند، ممکن است تمام استانداردهای یک شعر خوب را نداشته باشند، اما با مطالعه، تمرین و ممارست می‌توانند حس شاعری خود را تقویت کرده و به سروده‌های بهتری دست یابند.

حسین دهلوی نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت مطالعه شعرهای خوب، گفت: مشق شب شاعر، خواندن یک غزل از حافظ هر شب قبل از خواب است. هرچقدر اشعار درست و خوب بخوانیم و زیبایی را بیشتر بفهمیم، می‌توانیم اثر بهتری خلق کنیم.

وی به توصیه نویسنده قابوس‌نامه اشاره کرد که به فرزندش توصیه می‌کند هزار بیت از گذشتگان و هزار بیت از شاعران جدید بخواند و گفت:  بیش از نوشتن باید خواند.

دهلوی بر این نکته تأکید داشت که هنرمند باید با پرداختن به ریزه‌کاری‌ها و تمرین مداوم، به خلق آثار باکیفیت و تأثیرگذار دست یابد.

برگزاری نشست تخصصی شعر و داستان

درسومین نشست، اکبر صحرایی نیز به بیان تجربیات خود از دوران جنگ و تأثیر آن بر نویسندگی پرداخت؛ و اظهار داشت:  خاطرات جنگی خود را برای ماندگار کردن تاریخ و روایت واقعیات جنگ به رشته تحریر درآورده است.

وی تأکید کرد که نویسندگی نیازمند تلاش، تمرین و بازنویسی مداوم است؛ و باید از استادان و آموزش‌های مناسب بهره‌برداری کرد.

در پایان، حاضرین به بررسی و نقد آثار اعضا پرداختند؛ و توصیه‌های ارزشمندی برای بهبود و ارتقای سطح آثار ارائه شد.

لازم به ذکر است؛ این نشست با هدف ایجاد بستری برای ارتقای مهارت‌های ادبی و تبادل تجربیات هنرمندان برگزار شد؛ و با استقبال گسترده‌ای از سوی علاقه‌مندان به هنر شعر و داستان مواجه شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =