به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در این مراسم گفت: مراکز فرهنگی هنری، همواره برنامههای ویژهای در خصوص آشنایی کودکان و نوجوانان با محیط و اقلیم و فعالیت منابع طبیعی استان برگزار میکنند و ما سعی کردهایم در این سالها اعضا کانون را با طبیعت و چگونگی حفاظت از منابع آب و خاک آشنا کنیم و به کودکان بگوییم که طبیعت را دوست بدارند و از آن مراقبت کنند.
روحالله واحدگفت: کانون پرورش فکری و اداره منابع طبیعی دارای درد مشترکی هستند، بعضی از مردم هنوز آشنایی خوبی با حفظ منابع طبیعی ندارند و در کانون هم بعضی از مردم هنوز چگونگی مواجهه با کودک و مخصوصا نوجوان امروزی را درک نکردهاند و این مسئولیت ما را صد چندان میکند.
واحد به اثرگذار بودن آموزشهای غیررسمی اشاره کرد و گفت: در مدارس بخاطر کسب نمره و به دلیل اجبار، آموزش به کودکان و نوجوانان کمرنگ و کماثر است ولی اعضای کانون با میل و رغبت فعالیتهای کانون را میآموزند و این اثرگذارتر است. وی در ادامه گفت: اگر کودک از سنین ابتدایی آموزش ببیند، این آموزش در فکر و منش و رفتار او نهادینه شده و تا پایان عمر همراه او خواهد بود.
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری ضمن تشکر از مدیرکل و کارکنان کانون استان بیان کرد: استان چهارمحال و بختیاری استانی با تنوع بومی بسیار است و اداره منابع طبیعی وظیفه حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی تجزیه شونده را دارد.
اصغر احمدی از پوشش گیاهی متنوع استان خبر داد و گفت: بیشترین سطح استان را کوهستان و درختان و گیاهان دارویی و زینتی تشکیل داده است. وی در ادامه گفت: هدف از امضای این تفاهمنامهها اشاعهی فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در میان خانوادهها و مخصوصا کودکان و نوجوانان است.
احمدی گفت: منابع طبیعی خواستگاه تمامی نیازمندیهای بشر است و در هر نقطه که ورود پیدا کنیم نمود آن را میتوانیم ببینیم. وی ادامه داد: در هر زمان که منابع طبیعی و زیستمحیطی آسیب ببیند، مردم در همان نقطه دچار آسیبهای جبران ناپذیری میشوند.
مدیر کل اداره منابع طبیعی استان به نقش کانون پرورش فکری کودکان تاکید کرد و گفت: این نهاد مردمی، به عنوان بهترین قسمت فرهنگی، آموزشی میتواند این نکات را به بهترین شکل به نسل آینده کشور انتقال دهد. وی در ادامه به جملهای از مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: «فرهنگ منابع طبیعی میباید به معارف عمومی تبدیل شود»
سپس هر دو طرف، تفاهمنامهی مشترک را به امضا رساندند.
از نکات مهم این تفاهمنامه میتوان به مشارکتهای هر دو طرف به تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به فرهنگ عمومی جامعه و مشارکت در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و تربیت نسل آینده در جهت حفظ و احیاء منابع طبیعی نام برد.
در بخشهای دیگر این تفاهمنامه آمده است: احیاء منابع طبیعی تجدید شونده و توسعهی پوشش گیاهی برای حفاظت از این منابع با کمک آموزشهای لازم به خانوادهها و فرزندانشان از طریق کانون پرورش فکری و صدور کارت همیار طبیعت به اعضای فعال در این حوزه بر عهدهی هر دو ارگان میباشد.
گفتنی است در این نشست، خانمها رهنورد و پیرمحمدی از اداره ترویج آموزش منابع طبیعی و آبخیزداری، بابادی معاون فرهنگی کانون و کارشناسان روابط عمومی هر دو ارگان حضور داشتند.