پوستر بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در یزد رونمایی شد

پوستر بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با شعار «راز قصه‌ها ساز زندگیست» و با محوریت حمایت از کودکان غزه و لبنان روز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ در یزد رونمایی شد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، آیین رونمایی از پوستر بیست‌و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با حضور محمدرضا بابایی استاندار جدید یزد، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس بیست‌وششمین جشنواره و رییس دبیرخانه این رویداد فرهنگی برگزار شد.

پوستر این دوره از جشنواره با رویکرد ساده‌زیستی و سادگی ابزار قصه‌گویی، از سوی سعید طامهری و پریسا خوانین‌زاده طراحی شده، بستر اصلی آن از بافت کاهگل است و در آن عناصر و نمادهایی مانند خورشید، کتاب، کلاغ، انار، عینک، صندلی، دوچرخه و ساباط‌ها(دالان)های شهر یزد، درخت سرو و... به چشم می‌خورد.

حمایت از جشنواره قصه‌گویی کانون

محمدرضا بابایی، استاندار جدید یزد در این آیین با اشاره به نقش مهم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در شکل‌گیری و انتخاب مسیر پیشرفت و رشد خود عنوان کرد: از برنامه‌های بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در استان یزد حمایت خواهیم کرد چرا که داستان‌ها در پرورش و رشد قشر کودک و نوجوان بسیار اثرگذار است.

وی با اشاره به این‌که هر شهروند کشور سوئیس در طول سال میانگین ۱۰ کتاب می‌خواند گفت: هر چه در مسیر کتاب، قصه و داستان قدم برداریم سرنوشت خوبی را برای مردم رقم خواهیم زد.

پوستر بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در یزد رونمایی شد

استاندار یزد با اشاره به کم‌بودن سرانه خواندن کتاب به‌علت گسترش فضای مجازی گفت: با منبع مطالعاتی خوب باید داشته‌های خود را افزایش دهیم.

بابایی برگزاری جشنواره قصه‌گویی را حرکت خوبی دانست و گفت: نه‌تنها برگزاری این جشنواره بلکه از برگزاری دیگر رویدادهای پیوندخورده با حوزه اندیشه انسانی از جمله کتاب‌خوانی در استان یزد استقبال می‌کنیم.

پشتیبانی از کودکان مظلوم غزه روح حاکم بر جشنواره قصه‌گویی می‌شود

معاون فرهنگی کانون و رئیس بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی نیز در بخشی از این آیین، با اشاره به این‌که قرآن کریم راوی ۲۸۶ قصه و داستان است گفت: هنر قصه‌گویی یک قالب تربیتی مانا بوده و با گذر زمان از بین نمی‌رود، بنابراین در فعالیت‌های فرهنگی، رشدی و تربیتی کودکان و نوجوانان کاربرد داشته و توجه ما به احیای فرهنگ قصه و قصه‌گویی در عرصه خانواده است.

فرهاد فلاح، اظهار کرد: خرسند هستم که مبنای جدیدی برای برگزاری فعالیت فرهنگی ارزشمند با مقیاس بین‌المللی بنا شده است.

پوستر بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در یزد رونمایی شد

وی افزود: نام یزد همه را به یاد مهدی آذریزدی و کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب می‌اندازد، بهترین اتفاقی که در حوزه فرهنگی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رقم‌ زد انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت قصه ایران بود.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اهمیت قصه و قصه‌گویی خاطرنشان کرد: قصه، پایه همه تولیدات فرهنگی، ادبی و هنری است، در همه هنرها قصه است و اگر بتوانیم قصه را احیا کنیم و در بافت روزانه خود ساری و جاری کنیم می‌توانیم پایه‌گذار بسیاری از فعالیت‌های هنری باشیم‌.

فلاح افزود: سیاست این مرحله از جشنواره احیای قصه و قصه‌گویی بین مردم، خانواده و فضاهای اجتماعی است تا از این ظرفیت ارزان و رایگان استفاده کنند و از این قالب تأثیرگذار در مباحث تربیتی خانواده استفاده ببرند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: امروز قصه‌ها در عرصه جهانی به عنوان یکی از شاخص‌های کسب و کار و تبلیغات در حوزه اقتصاد استفاده می‌شود و تلاش می‌کنند از ظرفیت قصه برای ترویج کسب و کار و اقتصاد خود استفاده ببرند.

فلاح ضمن معرفی کتاب «هر برند یک قصه است»، گفت: این کتاب به زبان فارسی ترجمه شده است که مطالعه آن را به مدیران و جمع حاضر توصیه می‌کنم.

وی ادامه داد: این کتاب در حوزه اقتصاد و فرهنگ بسیار معروف است، در دانشگاه‌های خارج تدریس می‌شود. خوشبختانه ایران و کشورهای اروپایی از پیشگامان حوزه قصه و قصه‌گویی است.

رئیس بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی تصریح کرد: شعار این جشنواره «راز قصه‌ها ساز زندگیست» است اما روح حاکم در جشنواره حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم غزه، لبنان و فلسطین خواهد بود و قصه‌گویان روایتی از مظلومیت مردم غزه خواهند داشت.

فلاح در این نشست از همه نهادها و سازمان‌ها دعوت کرد، در این جشنواره شرکت داشته باشند و جوایزی را برای سازمان خود در نظر بگیرند و به این نحو بدنه تربیتی جامعه روایتی از کودکان مظلوم داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم شهر یزد، به عنوان نماد و پرچمدار حمایت از کودکان غزه شناخته شود و یک جریان فرهنگی برای جامعه کودک و نوجوان باشد.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ابراز امیدواری کرد که بتوانیم امسال تعداد بیشتری از خانواده‌های شهر یزد را درگیر جریان قصه و قصه‌گویی کنیم، احیاگر هنر قصه و قصه‌گویی باشیم و پای خانواده‌ها به عرصه قصه و قصه‌گویی باز کنیم.

فلاح افزود: سال گذشته بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی بیش از ۹۰۰ دقیقه پخش زنده داشت که از ۹ شبکه انجام گرفت، هم‌چنین میزبان قصه‌گویان از ۱۳ کشور بودیم که امیدواریم امسال تمام این شاخصه‌ها ارتقا پیدا کند.

سایت جشنواره آماده دریافت آثار قصه‌گویی

سیده‌عالیه قوامی، رئیس دبیرخانه ترویج و توسعه قصه‌گویی ایران در این آیین اظهار کرد: در حالی به پیشواز جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی بزرگترین رویداد فرهنگی می‌رویم که شهر جهانی یزد برای سومین سال پیاپی مفتخر به میزبانی از این جشنواره است.

مدیرکل کانون استان یزد با اشاره به انتخاب یزد به عنوان پایتخت قصه‌ ایران گفت: یزد، مهد قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب بوده و یادآور خاطره‌های پدر ادبیات کودک و نوجوانان ایران، مهدی آذریزدی است.

پوستر بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در یزد رونمایی شد

رئیس دبیرخانه ترویج و توسعه قصه‌گویی ایران گفت: سایت جشنواره از امروز آماده دریافت آثار است، فیلم قصه‌های برگزیده استانی در مرحله منطقه‌ای داوری می‌شوند و اختتامیه نیز بهمن ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

قوامی با اشاره به محورهای ۱۳گانه جشنواره امسال گفت: حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم غزه، لبنان و فلسطین از محورهای اصلی و مهم جشنواره است و قصه‌گویان راوی مظلومیت مردم غزه هستند.

آیین رونمایی از بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی روز ۹ آبان ۱۴۰۳ با حضور پیش‌کسوتان فرهنگی و ادبی، مدیران دستگاه‌های فرهنگی، اعضای شورای اسلامی شهر یزد و اصحاب رسانه برگزار شد.

پوستر بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در یزد رونمایی شد

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =