بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این دوره آموزشی صبح روز پنجشنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۳ با حضور ۲۰ نفر از اعضای گروههای جهادی فعال در عرصه فرهنگ در نگارخانه آفرینش ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت برگزارشد.
طی این دوره آموزشی ۸ ساعته که در راستای سیاستهای کانون کشور درجهت ایجاد ارتباط موثر و سازنده با حلقههای میانی و گروههای جهادی صورتگرفت، آشنایی افزونتر فعالان فرهنگی با شیوههای هدفمند، خلاقانه و روشهای آموزشی غیرمستقیم این نهاد فرهنگی در دستورکارداشت.
کتابخوان باشیم و قصهگو شویم
مدیرکل کانون استان گیلان از حاضران در این نشست بود و ضمن قدردانی از دستاندرکاران این مجموعه و فعالان مردمی و جهادی برای ایجاد بسترهای مناسب جهت همافزایی و شکوفاسازی استعدادهای نسل کودک ونوجوان گفت: کار در کانون دوستداشتنی و مبتنی بر ابتکار و خلاقیتورزی است.
سیدجلیل میرعظیمی ادامهداد: بسیاری از شخصیتهای موفق و نامآشنای کشور ریشه در مراکز فرهنگی هنری کانون دارند و این مهم بیانگر توفیق مربیان این نهاد فرهنگی و تلاشهای آنان فارغ از چارچوبهای صرف اداری تعریفشده محسوبمیشود.
میرعظیمی در همینحال به گستره فعالیتهای کانون استان اشاره و با متنوع و کتابمحور توصیفکردن برنامههای کانون پرورش فکری تصرحکرد: بیش از ۶۰ عنوان فعالیت مربیان مبتنی بر کتاب و کتابخوانی است و تلاشداریم با بهرهگیری از این ابزار تربیتی به توانمندسازی کودکان و نوجوانان کمککنیم.
اشاره به اهمیت جشنواره قصهگویی کانون و برگزاری بیستوششمین دوره این رویداد بینالملل طی سال جاری، برگزاری ویژهبرنامه هفته کتاب و کتابخوانی، تشرح اهمیت فعالیتهای علمی و درعینحال، رویکر دینی این برنامهها، ازدیگر مواردی بود که در صحبتهای این مسوول فرهنگی موردتوجه قرارگرفت.
او ادامهداد: کانون یک مکان امن و مورد اعتماد خانوادهها محسوبمیشود و فعالیتهای این مجموعه که کار تربیتی برای کودکان و نوجوانان است، نقش بهسزایی در پیشگیری مدیریت حضور آینده در فضای مجازی و پیشگیری از آسیبهای متوجه فرزندان ایران اسلامی دارد.
مدیرکل کانون گیلان در پایان صحبتهای خود با ابراز خرسندی مجدد از حضور فعالان فرهنگی در این دوره آموزشی تاکیدکرد: لازم است برای افزایش توانمندیها و خدماترسانی هرچهبهتر به کودکان ونوجوانان، کتابخوانشویم و قصهگو باشیم و با ادامه این همگراییها نتایج از نتایج مثبت این همنشینیها بهرهمندشویم.
اهمیت کتاب و جایگاه این ابزار تربیتی در فعالیتهای کودک و نوجوانمحور مربیان کانون پرورش فکری از موضوعهایی بود که در دوره آموزشی تربیت مربی برای کودک، از سوی کارشناس مسوول فرهنگی کانون استان برای حاضران تبیینشد.
اکرمالسادات حسینی در همینارتباط، تقویت دانایی، سرگرمسازی، شناخت الگوهای مناسب و پیشرفت مهارتهای زبانی و واژگانی را از دستآوردهای همنشینی کودکان با یار مهربان عنوانکرد از روشهای موثر برای مأنوشسازی هرچه بیشتر فرزندان با کتاب صحبتکرد.
وی برهمین اساس، اختصاصزمان مناسب، انتخاب فضای آرام و دلپذیر، درگیرسازی کودک در فرآیند خوانش، بهرهگیری از لحن و چهره و همچنین، توجه به آستانه توجه کودک را لازمه تربیت فرزندانی کتابخوان دانست و افزود: طراحی فعالیتهای مرتبط با کتاب، وفاداری به هدف اصلی کتابخوانی، گفتوگو درباره کتاب، خواندن کتاب تکراری و پیوندزدن مطالعه با زندگی روزهمره کودکان و نوجوانان به تحقق این هدف کمکمیکند.
صغریقامتیمقدم کارشناس فرهنگی و رابط فعالیتهای علمی نیز از گستره فعالیتهای کانون در این عرصه صحبتکرد و درباره بسترهای موجود برای آشنایی کودکان و نوجوانان با فنآوریهای نوین و نقشآفرینی آنان در عرصه فعالیتهای علمی سخنگفت.
الهام کمالپور، کارشناسان فرهنگی و رابط استانی بیستوششمین جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این دوره آموزشی به جایگاه قصه و قصهگویی در انتقال آموزههای به مخاطبان و ایجاد ارتباط موثر میاننسلی صحبتکرد.
او اشاره به پیشینه استان گیلان در این عرصه گفت: این هنر قصهگویی یک ابزار تربیتی است و میتواند پایه و اساس بسیاری از فعالیتهای تربیتی، به ویژه در حوزه کودک و نوجوان قرارگیرد.
آموزش کاردستیهای خلاقانه و مناسب برای کودک ونوجوان، ازدیگر برنامههای این روز بهشمارمیرفت و هنگامه ناصحی، مربی فرهنگی مرکز فرهنگی هنری مجتمع کانون رشت به آموزش کاردستی و آشناسازی مخاطبان با اهمیت بهرهگیری از دستسازهها در سرگرمسازی و انتقال آموزهها به فرزندان پرداخت.
برپایی کارگاههای آموزشی، بازدید از مرکز فرهنگی هنری مجتمع رشت و پاسخگویی کارشناسان و مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان به پرسشهای حاضران، ازدیگر بخشهای این دوره آموزشی محسوبمیشد.
گفتنیاست، در این دوره آموزشی، سجادکوچکنژاد، معاون فرهنگی و جعفرمجیدی، مسوول حراست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان نیز حضورداشتند و ضمن خوشآمدگویی به حاضران و تبریک ولادت حضرتزینب(س) و روز پرستار، درباره اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای گسترده کانون برای فعالان فرهنگی صحبتکردند.