بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این همایش همزمان با سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پارک علم و فنآوری، آموزش و پرورش و دانشگاه گیلان و همراهی مجموعههای دانشبنیان رادگستر و محکینو برنامهریزی و برگزارشد.
ایرانی موفق است!
مدیرکل کانون پرورش فکری استان گیلان طی این همایش که به میزبانی مرکز علوم و نجوم کانون رشت صورتگرفت، ضمن خوشآمدگویی به فعالان حوزههای علمی و بیش از ۱۲۰ نوجوان علاقهمند، فرصت برگزاری این ویژهبرنامهها را معرفی مسیرهای جدید برای نسل نوجوان دانست و گفت: برخی افراد و مجموعهها در آینده انسان تاثیربهسزایی دارند و ضروریاست از فرصتهای همنشینی با آنان به بهترین شکل ممکن بهرهمندشویم.
سیدجلیل میرعظیمی در ادامه برگزاری این همایش با موضوع و محوریت هوشمصنوعی را دارای اهمیت خواند و ضمن موفق خواندن ایرانیان و مهم توصیفکردن ورود به حوزههای نوپدید افزود: هوش مصنوعی از علوم روزآمدی است که نقش بهسزایی در آیندهدارد و ضروری است حضور موثری در این عرصه داشتهباشیم.
وی افزود: این مهم موردتوجه مسوولان و فعالان علمی است و پیگیری در این عرصه، زمینه مرجع قرارگرفتن کشورمان را در این حوزه و بینیازی از دیگر کشورها فراهممیکند.
میرعظیمی در تبیین این سخنان، به انرژی اتمی اشاره و با بیان اینکه این دانش افزون بر ساخت بمباتم، کاربردهای فراوانی در زمینه کشاورزی و دارویی دارد، تصریحکرد: عدم دستیابی به موقع به این دانش، زمینه سنگاندازی کشورهای غربی در جهت استفاده مناسب از این علم را برای ایران اسلامی فراهمکردهاست.
وی برهمین اساس نیز پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی را لازم دانست و توضیحداد: علم، دولبه یک شمشیر است و باید برای دانشافزایی، بهرهگیری صحیح از علم و بهرهمندسازی جامعه، به این مهم توجه داشتهباشیم.
این مسوول فرهنگی رسالت کانون پرورش فکری را تحقق این امر عنوانکرد و ضمن اشاره به بسترهای موجود و برنامهریزی این نهاد فرهنگی برای راهاندازی کانون علوم و فناوری افزود: همراهی با شرکتهای دانشبنیان نیز مورد استقبال دستاندرکاران کانون استان قراردارد.
وی در پایان صحبتهای خود به بهرهگیری نافع از علم پرداخت و با بیاناینکه علم و سواد از دو وجه حکمت و تهذیب برخورداراست، اضافهکرد: علم و تزکیه و حکمت و تهذیب، با یادخدا آرامشبخش دلها است با افزایش آگاهی، رویدادهای خوبی را برای انسان رقممیزند.
مدیر واحد فناور محکینو هم به عنوان مدرس این دوره، از اهداف و برنامههای مجموعه تحت مدیریت خود صحبتکرد و با اشاره به راهاندازی طرح شبکه کسب و کار برای حمایت از ایدههای نو و فراهمسازی بسترهای مناسب برای تجاریسازی این ایدهها اظهارکرد: تلاش ما معطوف به تربیت آیندهسازانی است که به پیشرفت فکرکرده و کارآفرینباشند.
محمدرضا فلاحراد اضافهکرد: برای دسترسی به این هدف نیز با دعوت از نوجوانان خلاق و حمایت از آنان، روی ایدههای مفید این نسل سرمایهگذاریمیکنیم.
وی صحبتهای خود را با تمرکز بر موضوع محوری این نشست بهپیشبرد و با تاکید بر اهمیت هوش مصنوعی و تاثیرگذاری آن بر تمامی جنبههای زندگی انسان گفت: پس از اختراع برق و موتور بخار، دنیا به دو بخش پیش و بعد از این نوآوریها تقسیمشدهاست و اکنون به جرأت میتوانگفت که با اختراع هوش مصنوعی، شاهد تکرار تاریخ هستیم.
این فعال عرصه فعالیتهای علمی در همینحال، به پیشینه بهرهگیری از هوش مصنوعی در برنامهنویسی پرداخت و با اشاره به افزایش گستره استفاده از این فرصت در صنایع، کشاوری، کسب و کار، تولید محتوا، آموزش و دیگر جنبههای زندگی انسان افزود: با رشد همهجانبه این علم، برای هوش مصنوعی سقفی متصور نیست.
این دانشآموخته مهندسی مکانیک سیالات از دانشگاه گیلان ادامهداد: هوش مصنوعی برای دنیا حکم سوخت را دارد و باید با آگاهی و به صورت مناسب و بهینه از این فنآوری استفادهکرد.
او درعینحال فراهمسازی زمینههای لازم برای استفاده موثر از هوش مصنوعی را خاطرنشانکرد و ارایه دادههای مناسب، بهرهگیری از رایانههای با توان محاسبه بالا برای پردازش دادهها را لازمه کارآیی هوش مصنوعی دانست.
معرفی شرکتهای بینالمللی و ایرانی پیشگام در عرصه هوش مصنوعی و اشاره به پیامدهای استفاده نادرست از این فنآوری نیز از موضوعهایی بود که در صحبتهای فلاحراد مورد توجه قرارگرفت و وی از افزایش بیکاری نیروی انسانی کشورها و احتمال خارجشدن هوش مصنوعی از کنترل بشر، بهعنوان ضعفها و پیامدهای غیرقابل پیشبینی این فنآوری یادکرد.
برپایه این گزارش، معرفی کتاب، پاسخگویی به پرسشهای حاضران و نمایش کلیپ و برنامههای تولیدی هوش مصنوعی، ازدیگر برنامههای این همایش در روز شنبه، ۱۹ آبان ۱۴۰۳ بهشمارمیرفت.
گفتنیاست، ویژهبرنامههای سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم از ۱۹ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ همزمان با سراسر کشور در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزارمیشود.