به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کهگیلویه و بویراحمد امیر سلیمان شهبازی در نشست «تاثیر قصه گویی بر سلامت روان رشد قصهگو و مخاطب» که ۱۹ آبانماه ۱۴۰۳ در بستر اسکای روم برگزار شد از قصهگویی برای تقویت حافظه، خلاقیت و وجدان اخلاقی کودکان نوجوانان اشاره و بیان کرد: « قصههای خوب کودکی موجب میشود که انسان لذت کامل را از تمام دوران زندگیش ببرد»
وی افزود: قصه به رشد خلاقیت، حس زیبایی شناسی، تقویت حافظه و عزت نفس کودکان کمک میکند و و ارزشهای خانوادگی، دینی و اجتماعی را به آنها می آموزد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد قصه را یک تکنیک مدیریت دانش و توزیع اطلاعات و جهت دادن به مخاطبان دانست و ابراز کرد: از ابتدای زندگی بشر تاکنون با بهرهگیری از انواع شیوههای قصهگویی، بسیاری از سنن، آداب و رفتارهای مطلوب از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته است.
وی درباره تاثیر قصهها در آموزش ارزشها و مهارتهای زندگی به کودکان اظهار کرد: والدین امروزی میتوانند ارزشها و مهارتهای زندگی مانند قدرت نه گفتن و مدیریت خشم را به شکل غیرمستقیم در قالب قصهها به فرزندانشان آموزش دهند.
شهبازی افزود:کودک از طریق قصهگویی به تدریج با واژهها و کلمات مختلف آشنا میشود، دایره لغاتش افزایش پیدا میکند، مهارتهای کلامی او تقویت میشود که این موارد میتوانند موجب شده که کودک زودتر صحبت کند. از سوی دیگر قصهگویی نقشی موثر در تقویت مهارت گوشدادن فعال و تمرکز کودکان دارد.
این مشاور و درمانگر خانواده تاکید اظهار کرد: قصهها میتوانند بر چهار قلمرو کودک (قلمرو شناختی، عاطفی، بین فردی و شخصی) اثر بگذارند. کودک از طریق قلمرو شناختی، دنیای اطرافش را میشناسد و متوجه میشود در جامعه انسانهایی بد وجود دارند که به آنها نباید اعتماد کند، بنابراین قلمرو شناختی تفکر نقاد کودک را تقویت کرده و موجب میشود در مواجهه با مشکلاتش عملکردی بهتر داشته باشد تا مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
او بیان کرد: قصهگویی در پالایش عاطفی و هیجانی موثر است، بنابراین کودک به محبت بیشتر و عشق ورزیدن دعوت میشود. کودکانی که قصههای زیادی شنیدهاند، به طور معمول نسبت به بقیه همسالان خود عاطفیتر هستند.
وی به نقش مهم و تاثیرگزار قصهدرمانی در حل مشکلات یادگیری، اختلالات رفتاری، کاهش افسردگی، رشد اخلاقی و موفقیت در زندگی فرد اشاره کرد و ادامه داد:قصه گویی یک روش فعال برای پرورش قوه خلاقیت و تفکر بالا بردن سطح تفکر شناختی محسوب می شود و انسانها در قصهگویی معمولا نیازها و خواستههایشان را با زبان ساده و قابل فهم در قصه بیان می کنند .