کد خبر: 347958
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰
بازدید 71
نشست نقد و بررسی کتاب «باغ کیانوش» در قم برگزار شد

پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی با حضور علی‌اصغر عزتی‌پاک، نشست ادبی باغ کیانوش در محل ارگ شمعدانی بوستان علوی قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم، پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی با حضور علی‌اصغر عزتی‌پاک، نشست ادبی باغ کیانوش در محل ارگ شمعدانی بوستان علوی قم برگزار شد.

در ابتدا اکرم الف‌خانی گفت: با توجه به اکران فیلم سینمایی باغ کیانوش که با اقتباس از کتاب شما با همین عنوان ساخته شده ما در فیلم‌های بسیاری شاهد این اتفاق هستیم که بعد از خوانش کتاب، وقتی فیلم را می‌بینیم متوجه می‌شویم که مخاطب آنچه را که در پرده‌ی سینما می‌بیند متفاوت از چیزی‌است که در کتاب خوانده‌است، حال این پرسش مطرح است که با توجه به اقتباس فیلم باغ کیانوش از کتاب، شما این موضوع را چگونه می‌بینید؟

نشست ادبی داستان «باغ کیانوش» همزمان با اکران فیلم سینمایی

علی‌اصغر عزتی‌پاک با اهمیت شمردن ویژگی‌های ادبیات گفت: ویژگی‌هایی که ادبیات دارد منحصر به فرد است و همین دلیلی بر قدمت ۳۰۰۰ ساله‌ی ادبیات است چرا که حتی در دوره معاصر با تمام رویدادهایی که از سر آن گذشته است به حیات خود ادامه داده است و آن «تعامل با مخاطب» است. هر داستانی که از روی کتاب می خوانید وارد جهان شما می شود و شما را هم وارد جهان خود می کند.

وی ادامه داد: نویسنده توصیف، صحنه‌پردازی و شخصیت‌پردازی خود را انجام می‌دهد اما کسی که آن را کامل می‌کند مخاطب است و جالب این‌جاست که هیچ یک از دو نفری که کتاب را می خوانند تجربه واحدی از موضوع ندارند.

در ادامه این نویسنده‌ی نوجوان با توجه به سوالات اعضا درباره نظر وی درباره سینما و ادبیات و کارکرد آنها افزود: در سینما چون صورت و صحنه و رنگ به شما داده شده تقریبا همه تجربه واحدی را دریافت می کنند و فقط ممکن است یکی با توجه به دانش قبلی خود نشانه‌های بیشتری دریافت کند اما سینما به شما اجازه ورود به متن را نمی‌دهد در حالی که در ادبیات این امکان برای مخاطب فراهم است.

نشست ادبی داستان «باغ کیانوش» همزمان با اکران فیلم سینمایی

گفتگوی اعضا درباره مقایسه این موضوع زمان زیادی را به خود اختصاص داد و مهمان نویسنده در تکمیل گفتگوی اعضا بیان کرد: این نظر که کتاب بهتر از سینماست یا برعکس، بسیار نسبی‌است و گاهی منوط به این است که ما کدام را اول آغاز کرده‌ایم. به طور مثال یادم است که وقتی فیلم «گرداب سکندر» را دیدم بسیار پسندیدم اما وقتی کتاب را خواندم این احساس را نداشتم و یا مثلا وقتی فیلم قصه‌های مجید با ساخت مرحوم «کیومرث پوراحمد» را می‌بینیم بهتر و تکمیل تر از داستانی است که در کتاب اتفاق افتاده‌ ولی به هرحال آن تجربه‌ی منحصر به فرد باز هم در فیلم اتفاق نمی‌افتد.

در بخش اول این نشست داستانی، اعضا به نقد کتاب «باغ کیانوش» پرداختند و درباره میزان شخصیت‌پردازی و حادثه محور بودن داستان، نظرات خود را بیان کردند و در بخش دوم، محمدنیما مهجور، ماهان زند و تینا عبادی‌فر از  اعضای انجمن ادبی «همین نزدیکی» داستان‌های خود را با عنوان «فانتزی ناکام»، «شهر عجیب غریب» و «آن صبح برفی»  خواندند و توسط اعضا و مهمان نویسنده نقد شد و گفتگویی هیجان‌انگیز درباره اهمیت عنوان داستان، ویژگی‌های بومی، شخصیت پردازی، انسجام و پایان‌بندی شکل گرفت.

لازم به ذکر است که در این نشست، علیرضا خضری‌فرد مدیر کل کانون پرورش فکری استان، شهرزاد حدادپور معاون و همچنین نگار قربانی مسئول حراست و مربیان ادبی نیز حضور داشتند.

نشست ادبی داستان «باغ کیانوش» همزمان با اکران فیلم سینمایی

خضری‌فرد برگزاری این نشست را بسیار موثر تلقی کرد و اذعان کرد: نگاه نو و نکاتی که در گفتگوی نوجوانان بود به قدری جالب وجذاب مطرح شد که امید ما به آینده‌ی ادبیات کشور را بیشتر می‌کند.

علیرضا خضری‌فرد از حضور عزتی‌پاک به عنوان سرمایه‌ی فرهنگی کشور با هدیه‌ای قدردانی کرد و در انتها با کاشت نهال درخت یاس به نام علی‌اصغر عزتی‌پاک در محوطه ارگ شمعدانی، این حضور خاطره انگیز شد. اعضا نیز در پایان این جلسه بلیط نمایش فیلم سینمایی باغ کیانوش را دریافت کردند.

نشست ادبی داستان «باغ کیانوش» همزمان با اکران فیلم سینمایی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =