به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، در این دیدار که عصر روز یکشنبه ۲۷ آبان ماه در دفتر رئیسکل دادگستری استان اردبیل انجام شد، ملیحه ملکزاده فرد گفت: مراکز کانون پرورش فکری در استان اردبیل با بیش از ۶۰ نوع فعالیت در حوزههای فرهنگی، هنری و ادبی خدمترسانی میکند.
وی با بیان اینکه برخی از کودکان و نوجوانان مستعد و توانمند جامعه در مناطق کم برخوردار ساکن هستند، اظهار داشت: برای توزیع عادلانه خدمات فرهنگی نیازمند توجه مسئولان به کانون و توسعه مراکز در سطح استان هستیم.
مدیرکل کانون استان تصریح کرد: متأسفانه زمینه شکلگیری مسائل و آسیبهای اجتماعی در مناطق کم برخوردار بیشتر از سایر مناطق شهری است که برای در امان ماندن کودکان و نوجوانان از این آسیبها، باید برنامهها و فعالیتهای فرهنگی بیش از هرزمانی موردتوجه قرار گیرد.
ملکزاده فرد با اشاره به اینکه شاکله شخصیت هر فرد در دوران کودکی شکلگرفته و تکامل مییابد، افزود: فرهنگ و هنجارهایی که باورهای افراد را تحت تأثیر قرار میدهد، در تعیین سبک زندگی و رفتارهای اجتماعی نقش اساسی دارد. وقتی فردی دچار انحراف و آسیب میشود، نصیحت و حرف کمتر در او اثر دارد، درحالیکه میتوانیم با ابزارهای فرهنگی و هنری فرزندان این جامعه را در مقابل آسیبها مصونسازی کنیم.
حجتالاسلام کثیرلو هم در این دیدار از دوران کودکی و نوجوانی بهعنوان مهمترین دوران زندگی یادکرده و گفت: مربیان کانون در نهادی حساس و تأثیرگذار مشغول به خدمت هستند.
رئیسکل دادگستری استان اردبیل در ادامه صحبتهای خود مدارس و مراکز فرهنگی کانون را بستر اصلی رشد و پرورش کودکان در جامعه دانسته و اظهار داشت: کار برای کودکان وظیفه همگانی است و لازم است با اصلاح برخی قوانین و سلایق مدیریتی برای رفع مشکلات پیش روی این نهادها اقدامات اساسی انجام یابد.
وی بهروزرسانی فعالیتهای فرهنگی متناسب با ذائقه کودکان بهخصوص نوجوانان را مورد تأکید قرار داد و گفت: دشمنان با شناسایی این ذائقه فرهنگ و باورهای فرزندان ایران اسلامی را از طریق فضای رسانهای و مجازی تحت تأثیر قرار داده و درصدد القای باورهای خود در ذهن این نسل هستند که باید با تولید و نشر محتوایی متناسب، این فضا را ایمنسازی کنیم.
حجتالاسلام کثیرلو با بیان اینکه معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان هم درزمینه کاهش آسیبهای اجتماعی برنامههای متعدد فرهنگی را پیشبینی و اجرا میکند، خاطرنشان کرد با انعقاد تفاهمنامه برای استفاده از ظرفیتهای مشترک این دو سازمان، میتوان گامهای مؤثری را برای حل مشکلات جامعه در حوزه کودکان و نوجوانان برداشت.
گفتنی است، استفاده از مجازات های جایگزین حبس در حمایت از برنامههای فرهنگی در مناطق کم برخوردار، برگزاری کارگاههای آموزشی برای نوجوانان و والدین با هدف آگاهی بخشی از زمینه بروز آسیبها و مشکلات اجتماعی و همکاری در رسیدگی به برخی پروندههای حقوقی در صیانت از بیتالمال و حقوق خانوادهها از دیگر موضوعات مورد گفتگو در این دیدار بود.