بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، همایش ادبی بهرنگ انار روز یکشنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳ با حضور مسوولان و اعضای کتابخانههای پستی و مراکز سیار شهری و روستایی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان بهمیزبانی مرکز فرهنگی هنری لشتنشاء برگزارشد.
مدیرکل کانون استان گیلان در این همایش با تبریک هفته کتاب و قدردانی از مسوولان و دستاندرکاران برگزاری برنامه، به اهمیت سرمایهگذاری بر روی نسل کودک ونوجوان پرداخت و حضور مسوولان در همایش ادبی بهرنگانار را گویای اهمیت این حوزه از سوی آنان ارزیابیکرد.
سیدجلیل میرعظیمی در ادامه به برنامههای سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در کانون استان گیلان اشاره و با خاطرنشانکردن فعالتهای کتابمحور مبتنی بر آموزههای دینی و اسلامی این نهاد فرهنگی گفت: نزول قرآنکریم با تاکید بر خواندن، بیانگر اهمیت مطالعه از منظر دین مبین اسلام است و این مهم مدنظر مسوولان و مربیان کانون پرورش فکری قراردارد.
وی در همین ارتباط به بیش از ۴۰۰ هزارکتاب کتاب موجود در کتابخانههای مراکز فرهنگی کانون گیلان اشاره و این منابع مطالعاتی غنی را بستری برای انجام فعالیتهای کتابمحور مانند قصهگویی خواند.
این مدیرفرهنگی همچنین، از فعالیت کانون در عرصه تولید فیلم و پویانمایی با تکیه بر منابع خواندنی سخنبهمیانآورد و با یادآورشدن تولید فیلم سینمایی «باغ کیانوش» با بهرهگیری از کتابی به همین نام افزود: اکران سیار این فیلم سینمایی با رویکرد تبیین ارزشهای هشتسال دفاع مقدس نیز بهزودی در سراسر استان آغازمیشود.
امامجمعه بخش لشتنشای شهرستان رشت نیز با اشاره به ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، به نقش و جایگاه بانوان در اثربخشی به تلاشهای مردان اشاره و از نقشآفرینی بانوی آب و آیینه بهعنوان دختر و همسر در پیشبرد اهداف عالیه اسلام درکنار پیامبر (ص) و امام علی (ع) سخنگفت.
حجّتالاسلام و المسلمین کمالتجدد برهمیناساس، ضرورت الگوپذیری از فاطمه زهرا(س) را موردتاکید قرارداد و با پیشبینی فراز و فرودها پیشروی آیندهسازان، به ویژه دختران ایران اسلامی گفت: لازماست برای گذر از دشواریها به سیره عملی ام ابیها توجه داشتهباشیم.
قدردانی از مدیرکل و مسوولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان برای انتخاب مرکز فرهنگی هنری لشتنشاء به عنوان میزبان همایش ادبی به رنگ انار و سپاسگزاری از اعضا و خانوادهها برای حضور در این برنامه، بخش پایانی صحبتهای حجّتالاسلام و المسلمین کمالتجدد بهشمارمیرفت.
این مراسم همچنین با حضور احمدخدادوست، شاعر نام آشنای حوزه کودک همراهبود و وی طی سخنان کوتاهی به چگونگی ورود به عرصه ادبیات و آغاز سرایش شعر به زبان گیلکی اشارهکرد.
شاعر آثاری چون «دنیا چگونه شکلسیباست» و «شعر سبزهها» ادامهداد: سرایش شعر کودک و حضور طولانیمدت در این عرصه را به همکارانم در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، اعضای کودک و نوجوان و فضای حاکم بر این مجموعه مدیون هستم.
خدادوست گفت: با بیش از ۶۵ سال سن و بیش از ۴ دهه همراهی با کودکان، احساس کودکیمیکنم و زنده بودن کودک درون را ثمره همنشینی با کودکان میدانم.
این شاعر گیلانی در این میان به اهمیت نسل کودک و نوجوان پرداخت و با بیان اینکه تمامی کشفها و اختراع بشر در سرزمین کودکی نهفته است، افزود: بسیاری از کتابهایی که نوشتهشده و شعرهایی که سرودهمیشوند، الهامگرفته از دوران کودکی شخصیتها است و براین اساس نیز ضرورتدارد تا جایگاه این نسل بهخوبی بشناسیم و برای ارتقای جایگاه آن تلاشکنیم.
الهام کیانپور، از فعالان عرصه ادبیات نیز میهمان این برنامهبود و با اشاره به پیشینه عضویت خود در مرکز شماره ۱ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رشت گفت: برایم عضویت در این مجموعه سرشار از شور بود و قفسههایی لبریز ازکتاب و کودکانی که حول میز و درکنار مربی گردهمآمدهبودند، روزهایم با دلباختن به مرغک کانون و عطر کتابهای کانونی به زیباییگذشت.
این نویسنده و روزنامهنگار اضافهکرد: باوردارم کانون بهعنوان یک نهاد ارزشمند، بانی تربیت نسلهای آشنا با فرهنگ است و بسیاری از افراد مأنوس با کتاب و ادبیات، میوه این درخت بارور بهشمارمیروند.
وی بخش پایانی صحبتهای خود در این همایش را به قدردانی از مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اختصاصداد و از برای آنان روزهای سرشار از موفقیت آرزوکرد.
کارشناس مسوول مرکز آفرینشهای ادبی کانون استان گیلان نیز با قدردانی از تمامی مسوولان و دستاندرکاران برگزاری همایش به رنگ انار، به اهداف انتشار این فراخوان ادبی در تابستان ۱۴۰۳ اشاره و اعضای کتابخانههای پستی و مراکز سیار شهری و روستایی را مخاطب این فراخوان دربخشهای داستان، خاطرهنویسی، شعر و متن ادبی اعلامکرد.
حمیراخدابنده با بیان اینکه با انتشار فراخوان بیش از ۲۰۰ اثر به مرکز آفرینشهای ادبی ارسالشدهاست، گفت: گروه داوری متشکل از حمیراخدابنده و طاهره نژادغلامی با بررسی آثار اعضا، ۱۲ اثر را شایسته عنوان برگزیدهشناختهاست.
وی در این میان نسترن اصالت، عضو مکاتبهای کانون، علیدرودگر، زهرا شعبانی و باران علیزاده، اعضای مرکز سیار روستایی لشتنشاء و یلدا قاسمی، عضو کتابخانه پستی کانون تالش را برگزیده بخش داستان معرفیکرد.
خدابنده درهمینحال، راضیه پورحسن و کیان مهریوسفی اعضای مرکز سیار شهری رشت، ستیلا رهبری و آیلین شفازند، اعضای کتابخانه پستی کانون لنگرود را برگزیده بخش خاطرهنویسی دانست و افزود: کتایون یوسفی و فاطمه فتحی بهترتیب از اعضای مراکز سیار شهری رشت و لشتنشاء دربخش شعر و متن ادبی درجمع برگزیدگان معرفیشدند.
پایانبخش این همایش که روز یکشنبه، ۲۷ آبان ۱۴۰۳ به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صورتگرفت، خوانشاثر از سوی اعضا و تجلیل از ۱۲ برگزیده فراخوان ادبی بهرنگ انار و لوحسپاس و جایزه این اعضا از سوی مسوولان حاضر به آنان اهداشد.