کاهش آسیب‌های اجتماعی به دنبال سرمایه‌گذاری امروز مسئولان در حوزه کودک و نوجوان

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور گفت: سرمایه‌گذاری که امروز مسئولان در حوزه کودک و نوجوان انجام دهند باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی در آینده می‌شود.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی، فرهاد فلاح ظهر امروز در دیدار با اعضای شورای شهر بیرجند، اظهار داشت: در حال حاضر در کشور حدود ۱۷ میلیون دانش‌آموز و ۲۴ میلیون کودک و نوجوان داریم.

وی افزود: بخش عمده‌ای از جمعیت کشور را کودکان و نوجوانان شامل می‌شوند اما زیرساخت‌های لازم برای این تعداد از جمعیت بسیار ناچیز است. 

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از وجود ۱۲۵ هزار مدرسه در سطح کشور خبر داد و افزود: در ازای این تعداد مدرسه، هزار و ۴۰ مرکز کانون پرورش فکری در کشور فعال است، یعنی به ازای هر ۱۲۵ مدرسه یک کانون وجود دارد در حالی که مقام معظم رهبری در سال ۷۵ دستور تاسیس ۱۰ هزار مرکز کانون در کشور را دادند و این نشان از نگاه جدی ایشان به کانون است. 

فلاح با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب حدود ۴۰ صفحه در مورد کانون نکته دارند، گفت: ۲۶ راهبرد از سخنان ایشان استخراج شده و در حال استفاده است. 

وی با بیان اینکه مدل فعالیت‌های کانون به گونه‌ای است که دنیا تلاش دارد به آن برسد، ادامه داد: آموزش‌های کانون به صورت غیر رسمی و مبتنی بر علاقه و اختیار کودکان با نگاه کشف استعدادهای آنان است.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان داشت: فعالیت‌های کانون پرورش فکری تنها در مراکز نیست بلکه این قشر مجموعه نیازمندی‌هایی از قبیل فیلم سینمایی، انیمیشن، سریال، اسباب بازی، کتاب و فعالیت‌های میدانی را دارند که کانون تلاش بر تامین آن است. 

فلاح به تولید و انتشار قریب به ۳ هزار کتاب کودک و نوجوان منطبق با استانداردها توسط کانون خبر داد و گفت: فیلم‌های سینمایی در آغوش درخت، باغ کیانوش، بچه زرنگ، از تولیدات کانون است و موفقیت‌های این فیلم‌های در فروش، اهمیت کار را نشان می‌دهد. 

هر استان نیازمند یک شهر کودک است

وی اذعان داشت: در برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده که در مراکز استان‌ها شهر جهانی کودک بسازد، آموزش و پرورش و وزارت راه از طریق واگذاری زمین و با سرمایه بخش خصوصی باید ظرف ۵ سال در هر استان یک شهر کودک بسازند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به فعالیت کانون زبان ایران تحت نظر کانون پرورش فکری، گفت: در حال حاضر ۱۰ زبان دنیا در این مراکز آموزش داده می‌شود. 

وی اظهار داشت: در راستای عمل به بیانیه گام دوم انقلاب، در دولت سیزدهم مصوب شد تا کانون علوم و فناوری‌های نوین را برای کودکان و نوجوانان راه‌اندازی کنیم که تا ۱۰ ماه آینده این مهم محقق می‌شود. 

تاسیس کانون علوم و فناوری‌های نوین در سطح کشور 

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصریح کرد: ۳۰ شاخه علمی که آینده زیستی کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می‌دهد در این کانون آموزش داده می‌شود.

فلاح ادامه داد: کودکان و نوجوانان در این کانون با علوم مختلفی از جمله هوش مصنوعی، سلول های بنیادی، رباتیک، اینترنت اشیا و... آشنا می‌شوند و کار تیمی و جشنواره‌ای انجام می‌دهند. 

وی افزود: سرمایه‌گذاری که امروز مسئولان در حوزه کودک و نوجوان انجام دهند باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی در آینده می‌شود. 

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: سطح آسیب پذیری و آسیب دیدگی کودک و نوجوان به دلیل دسترسی آسان به اینترنت آزاد بسیار بالا رفته که نشان می‌دهد غیر از آموزش‌های مدارس، ما در حوزه آموزش‌های غیررسمی سرمایه‌گذاری بسیار پایینی داشته‌ایم. 

فلاح اظهار داشت: اگر خانواده‌ای بخواهد کودک خود را وارد دوره‌های آموزشی غیررسمی کند باید هزینه‌های هنکفتی بپردازد در صورتیکه ما به دنبال ارائه این آموزش‌ها در محیط امن و ارزان کانون هستیم. 

فلاح بیان داشت: کانون یک سرمایه ملی دولتی است که نیاز به تقویت زیرساخت‌ها با حمایت مسئولان دارد. 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از استان‌هایی است که بیشترین کتابخانه سیار را دارد، گفت: ۱۸۰ کتابخانه سیار در سطح کشور داریم که ۲ هزار و ۵۰۰ روستا را تحت پوشش دارد و بیشترین تعداد این کتابخانه‌ها در خراسان جنوبی است.

ناوگان کتابخانه‌های سیار خراسان جنوبی نیازمند نوسازی است

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکید کرد: ناوگان کتابخانه‌های سیار خراسان جنوبی دچار فرسودگی است و از طریق اعتبارات تملک و بودجه‌های استانی می‌توان به نوسازی آن کمک کرد. 

فلاح بیان داشت: مدل کتابخانه‌های سیار کانون در یک دهه اخیر در کشورهای اروپایی درحال انجام است درحالی که در ایران بیش از ۴ دهه این اقدام انجام می‌شود.

فلاح با اشاره به فعالیت ۴ آسمان نما در مراکز کانون خراسان جنوبی، سهم این استان را از مراکز نجوم ناچیز عنوان کرد. 

وی اذعان داشت: مطالعات ما نشان می‌دهد که کودکان و نوجوانانی که حتی تحت تاثیر زیست دیجیتال هستند از مباحث علمی، نجوم و محیط زیست استقبال می‌کنند

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: سال گذشته رویدادی داشتیم که برای اولین بار کودکان و نوجوانان ایران با فضانوردان چینی گفت‌وگو کردند و این رویداد با استقبال بالا مواجه شد و این نشان می‌دهد که کودکان و نوجوانان علاقه‌مند هستند اما دسترسی ندارند و مکان برای این موضوعات نمی‌یابند

لزوم نگاه حمایتی مسئولان خراسان جنوبی به زیرساخت‌های حوزه کودک و نوجوان

فلاح خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی به دلیل اینکه سطح فرهیختگی بالا دارد این زمینه را می‌طلبد که مسئولان استان نگاه حمایتی داشته باشند و زیرساخت‌ها را فراهم و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند. 

وی تاکید کرد: تئاتر و سینمای کودک و نوجوان در خراسان جنوبی نیاز به توجه ویژه دارد.

در پایان اعضای شورای شهر نیز که اکثرا عضو کانون بوده و آشنایی خوبی با فعالیت های آن داشتند نیز حمایت خود را از برنامه کانون اعلام داشته، و حجت الاسلام و المسلمین عبدالرزاق‌نژاد، عضو شورای شهر بیرجند نیز در پایان، توجه به حوزه کودک و نوجوان را مسئله‌ای واجب و تاثیرگذار دانست و گفت: کانون پرورش فکری از گذشته فضای خوبی داشته و اهمیت فعالیت‌های آن بر کسی پوشیده نیست.

وی از مدیرکل کانون خواست تا مشکلات و خواسته‌های کانون را جهت بررسی به صورت مکتوب در اختیار شورای شهر قرار دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =