فعالیت کانون پرورش فکری برای تربیت نسل تمدن‌ساز ضروری است

فرماندار نهبندان وجود فضاهایی مانند کانون پرورش فکری در شهرستان را برای تربیت نسل تمدن‌ساز ضروری دانست.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی، مهدی مرادی در دیدار با معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کشور، اظهار داشت: نهبندان از استراتژیک‌ترین شهرستان‌های استان محسوب می‌شود، چراکه ۹۵ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و کریدور شرق به غرب کشور است. 

وی افزود: در کنار این شرایط مهم شهرستان، آسیب‌های اجتماعی مرتبط با حوزه کودک و نوجوان بیشتر می‌شود چراکه هرچه به حوزه‌های اقتصادی و زیربنایی نزدیک می‌شویم، مهاجرت‌های مختلف صورت می‌گیرد و به دنبال خود آسیب‌هایی را به همراه دارد.

فرماندار نهبندان وجود فضاهایی مانند کانون پرورش فکری در شهرستان را برای تربیت نسل تمدن‌ساز ضروری دانست و افزود: هدف فعالیت‌های کانون باید آماده‌سازی نسل برای بالندگی آینده کشور باشد.

مرادی بیان داشت: نهبندان یک قدمت ۳ تا ۴ هزار ساله دارد و از شهرستان‌های تاریخی محسوب می‌شود که به همین علت آن را نهبندان کهن نامیده‌اند. 

وی با بیان اینکه نهبندان در زمان قدیم مرکز آسبادهای کهن بوده و اکنون در حال ثبت جهانی است، گفت: این نشان می‌دهد که این شهرستان انسان‌های فرهیخته داشته که غلات شرق کشور را تامین می‌کردند.

وی ادامه داد: همچنین نهبندان نسلی داشته که به دلیل وجود مرز، ساخت و سازهای محکمی داشتند و منطقه را طوری مدیریت کردند که از گزند هجوم‌های فرهنگی نگهداری شده است. 

فرماندار نهبندان بیان داشت: تلاش هایی که در کانون انجام می‌شود باید در این راستا باشد که نسل فهیم را تربیت کند. 

مرادی تاکید کرد: به دلیل عبور خط انتقال آب و همچنین خطوط ریلی شرق کشور، جمعیت نهبندان افزایش خواهد یافت و هرچه امروز برای کودکان و نوجوانان برنامه‌ریزی می‌شود باید این افزایش جمعیت را در خود ببیند و برنامه ویژه طراحی شود. 

سید حسین هاشمی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان نهبندان نیز در این دیدار گفت: این شهرستان به دلیل بافت و مرز مشترک و همجواری با کویر، شرایط خاصی دارد و پراکندگی روستاها در این شهرستان نیز بسیار بالا است.

وی افزود: از منظر فرهنگی و تاریخی، نهبندان را با مشاهیر ادب و خوشنویسی می‌شناسند و  بزرگترین کتابخانه روستایی کشور در نهبندان دایر است. 

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان نهبندان بیان داشت: دستگاه‌های فرهنگی شهرستان ارتباط تنگاتنگی باهم دارند و کودکان و نوجوانان شهرستان در این زمینه پر تلاش هستند. 

هاشمی همگرایی و وحدت رویه دستگاه‌های فرهنگی در این شهرستان را سبب پیشرفت دانست و گفت: یک کتاب دو جلدی فرهنگ ضرب المثل های شهرستان با گویش محلی نیز رونمایی شده است. 

مهدی راستگو، رئیس اداره کتابخانه‌های نهبندان نیز بیان داشت: در نهبندان ۹ باب کتابخانه با ۱۱ نیروی انسانی داریم که دو باب کتابخانه شهری در شهر شوسف و ۷ باب کتابخانه روستایی فعال هستند. 

وی با بیان اینکه ۱۴۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های شهرستان وجود دارد، افزود: بیش از ۶ هزار نفر عضو فعال کتابخانه‌های شهرستان هستند که ۳۰ درصد این افراد کودکان و نوجوانان می‌باشند.

رئیس اداره کتابخانه‌های نهبندان گفت: از مجموع نسخ کتاب موجود در شهرستان، ۲۰ هزار نسخه مخصوص کودک و نوجوان است و علاوه بر امانت کتاب برنامه‌های متنوع مختلف شامل شب‌های فرهنگی، شب شعر و کارگاه‌های قصه‌گویی برای این قشر برگزار می‌شود. 

وی با اشاره به تعاملات با کانون پرورش فکری، گفت: در مناطق عشایری با همکاری کانون برنامه‌های مختلفی اجرا شده و مورد استقبال کودکان و نوجوانان عشایری قرار گرفته است. 

رئیس اداره کتابخانه‌های نهبندان تاکید کرد: کمبود نیروی انسانی، خدمات دهی را دچار مشکل می‌کند و از طرفی تخصیص منابع کانون نیز محدود است که امیدواریم با تزریق و چرخش منابع بتوان خدمات را بهتر به دست کودکان و نوجوانان برسانیم. 

فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز اظهار داشت: الان در دنیا در حوزه آموزش نگاه شخصی سازی آموزش مطرح است و درس‌های عمومی به آرامی کنار گذاشته می‌شود. 

وی افزود: در این مدل یادگیری، نیاز هر کودک را تشخیص و بر اساس نیاز او آموزش طراحی می‌شود، اما چون زمان‌بر و پرهزینه است معمولا کشورها استقبال نمی‌کنند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: اما کانون پرورش فکری یکی از بهترین نظام‌های شخصی سازی آموزش در دنیا است که خیلی کشورها در تلاشند که بتوانند به این سطح برسند.

شایان ذکر است سفر دو روزه فرهاد فلاح به خراسان جنوبی در نهبندان به پایان رسید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =