کد خبر: 348422
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۵
بازدید 35
نشست آموزشی «مدیریت رهبری سازمانی» ادامه پیدا کرد

نشست آموزشی «مدیریت رهبری سازمانی» در ۲۹ مهر ۱۴۰۳ در سالن «بهره‌برداری» مس سرچشمه برگزار شد، به‌صورت برخط در روزهای ۱۰، ۱۷ و ۲۴ آبان ماه در اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان ادامه یافت.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون استان کرمان، این نشست از سوی اداره‌کل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و به میزبانی کانون استان کرمان توسط هدایت تیرگر دکترای تعلیم و تربیت کودک برای کارشناسان مسئول و فرهنگی کانون برگزار شد، به بررسی نقش مدیران در سطوح مختلف سازمانی پرداخته و بر اهمیت نقش مدیران کلان یا اجرایی در هدایت و نظارت بر شرکت تأکید شد.

بنا بر این خبر، در این نشست هدایت تیرگر گفت: در نهایت در سازمان‌ها سه سطح مدیریتی شامل مدیریت ارشد، میانی و عملیاتی تعریف می‌شود که مشخص‌کننده‌ی وظایف، اختیارات و سلسله‌مراتب گزارش‌دهی کارکنان است.

مدیریت ارشد

وی در ادامه افزود: مدیران ارشد، مسئول دستیابی شرکت به اهداف بلندمدت و اطمینان از رشد ثابت و مستمر آن هستند، اهداف اصلی مدیریت در سطوح ارشد، توسعه‌ی سازمانی موفق، حداکثرسازی رشد و کسب شهرت مطلوب است.

مدیران ارشد و کلان، علی‌رغم داشتن بالاترین سطح مسئولیت، اختیار و کنترل در شرکت، معمولاً دیدگاه‌ها و پیشنهادات دیگر کارمندان را می‌پذیرند و به دغدغه‌های آنان گوش می‌دهند. وظایف اصلی این دسته از مدیران شامل توسعه‌ی برنامه‌های راهبردی سازمان، تعیین اهداف و برقراری ارتباط با مشاغل خارج از سازمان است.

نشست آموزشی «مدیریت رهبری سازمانی» ادامه پیدا کرد

مدیریت میانی

هدایت تیرگر تصریح کرد: در سطوح میانی مدیریت، مدیران مسئول اجرای برنامه‌های تدوین‌شده توسط مدیریت ارشد هستند و در عین حال، هدایت سایر مدیران میانی و کارکنان را بر عهده دارند. این مدیران به‌عنوان رابط بین سطح اجرایی و سایر افراد سازمان عمل می‌کنند و اطلاعات و دستورالعمل‌های مدیران ارشد را به کارکنان منتقل می‌کنند. مدیران میانی، معمولاً افراد باتجربه‌ای هستند که بر جنبه‌ی خاصی از کار سازمان متمرکز می‌شوند و آن‌ها مسئولیت بخش‌های حیاتی سازمان مانند بازاریابی، تولید، منابع انسانی، مالی و تحقیق و توسعه را بر عهده دارند.

نشست آموزشی «مدیریت رهبری سازمانی» ادامه پیدا کرد

مدیران فنی یا عملیاتی

وی افزود: در پایین‌ترین سطح مدیریت، مدیران فنی یا عملیاتی قرار دارند که به مدیران میانی گزارش می‌دهند، این مدیران از کوچک‌ترین بخش‌های سازمان مانند شعبه‌ها یا گروه‌های خاص کارکنان پشتیبانی می‌کنند و با تفسیر دستورالعمل‌های مدیران میانی، در هدایت تیم‌ها و رشد سازمان نقش اساسی دارند.

هدایت تیرگر در ادامه صحبت‌های خود به موضوع مهم مدیریت و رهبری پرداخت و رهبری را این‌گونه تعریف کرد: «رهبری هنرِ انگیزه دادن به گروهی از افراد برای اقدام و حرکت در جهت دستیابی به هدفی مشترک است.»

نشست آموزشی «مدیریت رهبری سازمانی» ادامه پیدا کرد

وی توضیح داد: که رهبری در سازمان‌ها و کسب‌وکارها به معنای هدایت کارگران و همکاران با یک استراتژی مشخص برای تأمین نیازهای شرکت است.

تیرگر سپس به تفاوت اساسی بین مدیریت و رهبری پرداخت و گفت: «تفاوت اصلی بین مدیریت و رهبری این است که رهبران ابتدا در افراد انگیزه ایجاد می‌کنند و سپس آنان را برای دستیابی به اهداف سازمانی آموزش می‌دهند، در حالی که مدیران ابتدا فرایندها را بهینه‌سازی می‌کنند و سپس بر اجرای صحیح آن توسط کارکنان نظارت می‌نمایند از این رو، عوامل تأثیرگذار بر رضایت شغلی کارکنان برای مدیران حائز اهمیت است.»

همچنین بخش دیگری از صحبت‌های ایشان به ویژگی‌های یک سازمان سالم اختصاص داشت و گفت: سازمان سالم سازمانی است که قادر است برای ادامه حیات خود، به اهداف و مقاصد انسانی‌اش دست یابد، موانع را شناسایی کند و آنها را از سر راه خود بردارد و سازمان سالم واقع‌بین است، انعطاف‌پذیر است و می‌تواند از بهترین منابع خود برای مقابله با مشکلات استفاده کند.

وی در ادامه به برخی مشخصات و نشانه‌های یک سازمان سالم پرداخت.

در پایان این نشست هدایت تیرگر بر اهمیت درک صحیح مفاهیم مدیریت و رهبری برپایه مدیریت روابط سالم همراه با شناخت و همچنین ایجاد یک سازمان سالم با کارکنانی متعهد و پرانگیزه تأکید داشت.

نشست آموزشی «مدیریت رهبری سازمانی» ادامه پیدا کرد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =