به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، در آخرین روز از هفته کتاب آیین اختتامیه هفته کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با رونمایی از کتاب « جادوی کودکی، رویای بزرگسالی» احمد بیگلریان در مجمتع شهید مدنی همدان با حضور اعضای کودک و نوجوان، پیشکسوتان عرصه تئاتر استان، هنرمندان همدان و مربیان کانون برگزار شد.
این برنامه با قرائت قرآن و پخش سورد ملی با مجری گری عضو نوجوان کانون شهرام فرضیان آغاز شد.
در ادامه کلیپهایی از فعالیتهای گروه های کتابال برتر راه یافته استان و کشور پخش شد. سپس احمد بیگلریان به عنوان بازیگر و هنرمند عرصه تئاتر، نویسنده و پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان، کارگردان تئاتر کودک و نوجوان بر روی سن رفت و ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی گفت: بسیار خرسندم که امروز به احترام کتاب، فرهنگ و هنر گردهم جمع شدهایم.
وی با اشاره به اهمیت پرورش کودکان و نوجوانان افزود: امروزه خانوادههای بسیاری برای تعلیم و تربیت کودکان خود اهمیت فراوانی قائل هستند و کتاب «جادوی کودکی، رویای بزرگسالی» به همین موضوع پرداخته است.
بیگلریان به تعلیم و تربیت از طریق هنر اشاره و اذعان داشت: پیشینیان ما بیش از یک قرن گذشته به اهمیت نقش هنر و تئاتر در پیشبرد تعلیم و تربیت پی برده بودند و بدون تردید فرایند تئاتر امروز کودک و نوجوان جدا از نمایش در مدارس گذشته نیست و رد پای نمایش در مدرسه و مراکز آموزشی از روزهای آغازین تعلیم و تربیت در ایران به شکل رسمی خود پیوسته مشاهده میشود.
وی ادامه داد: باتئاتر میتوان پیچیدهترین آموزهها را شیرین و روان و دوست داشتنی ارائه داد. میتوان دنیائی ساخت سرشار از لذت و شناخت. این مقوله بخشی از راهبرد تئاتر کودک و نوجوان است و ضرورت وجودیاش را پیشینیان و دستاندرکاران هنر و ادبیات به درستی درک کرده بودند.
این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه کودکان و نوجوانانی که بخشی از دوران زندگی خود را در فضای هنر به ویژه تئاتر سپری کردهاند با دیگر هم سن و سالانشان در بینش و درک صحیح از زندگی تفاوتهای عمیقی دارند گفت: آنها با دنیای دیگری آشنا می شوند که تئاتر نام دارد و تئاتر همان چیزی است که در بارهاش میگویند: « صحنه همواره آموزگار مردم است و همگان میتوانند ار آن درس بگیرند.»
وی بیان کرد: پیشینیان ما بر این عقیده بودند که بدون دستیابی به شیوههای هنری، پرورش کودکان و نوجوانان تقریبا ناممکن است و برای مهارت و پرورش خلاقیت آنها در راستای رسیدن به فرایندهای مدرن و تغییرات بنیادین باید روش های علمی را جستجو کرد.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: دستاندرکاران هنر، پیش از ما تئاتر برای کودکان و نوجوانان را یک پیش نیاز درسی میدانستند. آنها میکوشیدند تا تئاتر کودک و نوجوان را از سطوح تفریحی خارج و به عنوان یک اصل مهم تعلیم و تربیت در سطح ملی معرفی کنند.
وی گفت: در کتاب جادوی کودکی- رویایی بزرگسالی اسناد و مدارکی آمده که در مورد اهمیت تئاتر کودک به بیش از 130 سال پیش اشاره کرده و اینکه در همدان مدارس به نمایش و مقوله تئاتر اهمیت فوقالعادهای میدادهاند.
بیگلریان افزود: در سال 1900 میلادی یعنی 124 سال پیش در مدارس همدان نمایشهای خسیس مولیر و ریش تراش شهر سویل اثر بومارشه اجرا میشده است و چنین سندی یادآور درک ضرورت تئاتر در محیطهای آموزشی است و اغلب تماشاگران اینگونه نمایشها،دانشآموزان بودند.
وی با اشاره به اینکه مدرسه نور در همدان در بوجود آوردن تئاتر به مردم همدان به خصوص دانشآموزان کمک شایانی میکند خاطرنشان کرد: اولین سالن نمایش رسمی به سبک و سیاق سالنهای کلاسیک با گچ بریهای عصر قاجاریه در سال 1300 در یکی از دبیرستان های همدان ساخته میشود.
این نویسنده گفت: در ملایر در سال 1285 هجری اولین دبستان ساخته میشود و از همان بدو تأسیس، فعالیتهای تئاتری به کمک معلمان و دانشآموزان آغاز می شود.
وی با بیان اینکه کتاب جادوی کودکی- رویای بزرگ سالی بخشی از تاریخ تئاتر کودک و نوجوان همدان هست که به گونهای تاریخ شفاهی تئاتر هست که به همت بنیاد نمایش در انتشارات نمایش به چاپ رسیده است، اظهار کرد: در چاپ این کتاب آقای داوود کیانیان مدیر بنیاد نمایش، زحمات زیادی کشیدند که بینهایت از ایشان ممنونم. همچنین از مدیر کل کانون پرورشی کودکان استان همدان برای معرفی و رونمایی کتاب بسیار ممنونم.
در ادامه این مراسم از پیشکسوتان تئاتر همدان چون استاد عبادی پدر تئاتر همدان، استاد خانلر، شایانی و... برای رونمایی از کتاب و اهدای جوایز اعضای کانون بر روی سن دعوت شد و پدر تئاتر کانون به همراه مدیر کل کانون پرورش فکری از کتاب احمد بیگلریان رونمایی کرده و بر روی آن متن یادگاری نوشتند.
در این مراسم از اعضای کتابخوان، اعضای گروه کتابال مراکز ، مراکز فعال در امانت کتاب و... تقدیر به عمل آمد و همه اعضا با هنرمندان حاضر در سالن عکس یادگاری گرفتند.