به گزارش روابطعمومی و اطلاعرسانی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، علیرضا آشوری، فرماندار شهرستان میامی در آیین گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی که به همت کانون پرورش فکری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کتابخانههای عمومی شهرستان میامی در سالن همایشهای فرهنگ و ارشاد این شهرستان برگزار شد، به اهمیت کتاب و کتابخوانی در تغذیه روح انسان اشاره و اظهار کرد: همانطور که بدن انسان به تغذیه خوب نیاز دارد، روح انسان نیز باید تغذیه شود و غذای روح انسان، بیتردید «کتاب» است.
وی افزود: همانطور که ما برای محافظت از بدن خود تلاش و از خوردن غذاهای مسموم و مضر خودداری میکنیم، در مورد غذای روح و کتاب و کتابخوانی نیز باید دقت کنیم.
فرماندار شهرستان میامی اضافه کرد: اینطور نیست که وقتی درباره کتاب صحبت میکنیم، بگوییم هر کتابی مفید است. گاهی کتابهایی دیده میشود که در آن به اشتباه به بسیاری از مباحث میپردازد و باید مراقب این موارد بود.
آشوری بر لزوم دقت در انتخاب کتابها تأکید کرد و گفت: ما باید دنبال کتابهایی باشیم که استانداردهای لازم را داشته باشند؛ کتابهایی که وقتی چاپ میشوند، مجوزهای لازم را داشته و به روح ما کمک کنند و زندگیمان را بهبود بخشند.
وی سپس یک پرسش از حاضران مطرح کرد و گفت: سؤالی از شما دارم. بهواسطه اینکه نسل جوان در این جلسه حضور دارند و امیدوارم بحث ما علمیتر شود. سؤال من این است که اولین کتابی که نوشته شد، در چه تاریخی بوده است؟ این کتابهایی که اینجا داریم و ما مطالعه میکنیم، مخصوصاً کتابهای دانشگاهی در یک دورهای شکل گرفتهاند تا به این شکل در اختیار ما قرار گیرند.
فرماندار شهرستان میامی افزود: حتماً فکر کردهاید که اولین کتاب را چه کسی نوشته و به چه شکلی بوده است؟
آشوری ادامه داد: نخستین کتابها در دوران باستان نوشته شدند. انسانهای نخستین در دوران سنگی زندگی میکردند. در این دوران، نقوشی روی دیوارهای غارها باقی مانده که نشاندهنده نوع زندگی آنهاست.
وی تصریح کرد: پس از دوران سنگی، تمدنها شکل گرفتند. وقتی انسانها یاد گرفتند که زندگی اجتماعی داشته باشند و جانشینی را آغاز کنند، تمدنها به وجود آمدند. اولین تمدنها در بینالنهرین در کنار دجله و فرات شکل گرفتند.
فرماندار شهرستان میامی اضافه کرد: مردم در این مناطق دور هم جمع شدند و به شهر و روستا تبدیل شدند. در این دوران، خط اختراع شد و در تمدنهای بابلیها، آشوریها و سایر تمدنهای بینالنهرین نقش مهمی داشت. در مصر هم که تمدن بزرگی بود، خط و کتابها به اوج خود رسیدند.
وی تأکید کرد: کتابها یادگاریهایی از آن دوران هستند که ما امروز در اختیار داریم. بنابراین، همیشه باید به کتابها توجه کنیم و از مطالعه آنها بهرهمند شویم.
فرماندار شهرستان میامی گفت: هیچ چیز نمیتواند جای کتاب را بگیرد. باید از یک کتاب به کتاب بعدی برویم و همیشه در مسیر یادگیری و رشد حرکت کنیم.
این مراسم با حضور جمعی از علاقهمندان به کتاب و فرهنگ برگزار شد و با تقدیر از افراد فعال در این حوزه همراه بود.