به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیرکل کانون استان، محورهای موضوعی این هفته را اینگونه عنوان کرد: نجوم، زیستشناسی، زیستمحیطی، فیزیک و رباتیک از مهمترین محورهای فعالیت در این هفته بود که همراه با آزمایشهای سادهی علمی و کاشت گلها و گیاهان دارویی و درختان، همراه بود.
روح الله واحد از انعقاد تفاهمنامه با اداره منابع طبیعی نام و برد و گفت: این تفاهمنامه در جهت تعامل بیشتر با سازمانهای دیگر است تا کودکان و نوجوانان بتوانند با حضور در آزمایشگاههای آب و خاک، با این علوم آشنایی بهتری داشته باشند.
واحد در ادامه گفت: امسال، برنامههای متعددی در این هفته طراحی و اجرا شد که برگزاری کارگاههای آموزشی، نمایشگاههای علمی و مسابقات خلاقانه از این نوع بود. وی در ادامه گفت: با استفاده از مربیان مجرب، سعی میکنیم که این فعالیتها به صورت تعاملی و عملیاتی برگزار شود تا کودکان بتوانند در فرآیند یادگیری مشارکت فعال داشته باشند و خلاقت خود را به نمایش بگذارند.
مدیرکل کانون استان گفت: برگزاری نشستهای علمی و پنلهای تخصصی با حضور کارشناسان و پژوهشگران حوزه علم و فناوری از دیگر برنامههایی بود که در نقاط مختلف استان برگزار شد. وی در ادامه گفت: این نشستها به کودکان و نوجوانان این امکان را میدهد که با آخرین دستاوردهای علمی آشنا شده و با پرسش و پاسخ با متخصصین، اطلاعات جدیدی به دست آورند.
از جمله برنامههایی که در هفتهی ترویج علوم و فناوری اجرا شد، میتوان موارد زیر را نام برد:
انعقادتفاهمنامه بین اداره منابع طبیعی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بروجن و برگزاری نشست علمی با موضوع کاشت دانه و بذر و چگونگی رشد گیاهان برای ۳۰ نفر از دانش آموزان نوجوان و در مرکز بروجن انجام گرفت.
معرفی کتابهای علمی با موضوع نجوم، آشنا شدن اعضا با اسکلت و اندامهای درونی بدن انسان با استفاده از ماکت و کاردستی در مرکز شماره سه شهرکرد انجام گرفت.
جمع آوری۶ نوع خاک و تعدادی سنگ در محدوده شهر، کوه ها و دشتهای اطراف مرکز پردنجان توسط۲۰ نفر از اعضای نوجوان و پژوهش و بررسی انواع خاک و سنگ از نظر رنگ و بافت و وزن با هدف لمس طبیعت توسط اعضا و تقویت حس کنجکاوی در طبیعت انجام شد.
آشنایی با ۲۰ عنوان از کتابهای علمی موجود درمراکز فرهنگی هنری کانون و معرفی شخصیت مجید عمیق، نویسنده و مترجم کتابهای علمی و آشنایی اعضا با این نویسنده وکتابهایش به همراه نمایش فیلم علمی برای ۳۰۰ کودک و نوجوان در مرکز شماره یک شهرکرد
بازدید ۳۰۰ نفر کودک و نوجوان از کتابهای علمی در مرکز کیان و مرکز شماره دو شهرکرد.
آشنایی ۲۰ نفر از اعضای نوجوان مرکز جونقان با مباحث علمی که اولین بار در قرآن بیان شده و بعدها توسط دانشمندان کشف شده است.
آشنایی با فعالیتهایی مثل نجوم و گیاهان دارویی، توسط ۵۰ کودک و نوجوان در مرکز گندمان.
آشنایی بیشتر اعضای نوجوان مرکز هفشجان با هوش مصنوعی
آشنایی اعضای کودک مرکز چلگرد با انواع حیوانات و پرندگان، فضا و نجوم، کتابهای علمی
کارگاه آموزشی شناسایی انواع بذرهای گیاهان دارویی و کوهی (کلوس، کنگر، موسیر، بادامکوهی و...) با حضور کارشناس منابع طبیعی در مرکز فارسان
آشنایی۱۵۰ نفر از اعضای کودک و نوجوان مرکز مجتمع با فضا و نجوم و همچنین اجرای ویژهبرنامه با مشارکت اداره منابع طبیعی و محیطزیست.
طراحی و انجام مسابقات رباتیک اعضای کودک و نوجوان و پدرها در مرکز باباحیدر
رصد زحل و دیدن اجرام آسمانی و آشنایی با اجرام آسمانی توسط ۲۰ نوجوان در مرکز سامان و کارگاه نوشتن خلاق علمی در مرکز بن.
آشنایی اعضای مرکز سورشجان با انواع برگهای درختان و همچنین آشنایی آنان با ساختار زمین
آموزش و آشنایی اعضای مرکز فرخ شهر و گهرو با انواع علوم مختلف و معرفی کتاب ستارگان و کهکشانها و مسابقه جدول از این کتاب
حضور مربیان علمی استان در روستاهای چمکاکا، شوراب صغیر، کاکلک و اجرای آسماننمای دیجیتال سیار نیز از دیگر برنامههای اجرایی مرکز الگوی تربیتی مجتمع برای این هفته بود.