به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این برنامهها با محوریت کتاب و کتابخوانی در مراکز فرهنگی هنری کانون در استآنها از سوی مربیان و اعضا به اجرا درآمد و با استقبال مخاطبان همراه بود. بخش اول این گزارش را میخوانید:
قصهگویی مادربزرگها در کانون آذربایجان شرقی
آیینها و برنامههای ویژه هفته ملی کتاب با حضور پرشور دانشآموزان و مشارکت خانوادهها برگزار شد.
این برنامهها در حالی اجرا شد که مربیان کانون پرورش فکری استان با حضور در مدارس و کلاسهای درس، مساجد و حسینیهها، ضمن معرفی برخی از کتابهای ویژه کودکان و نوجوانان، خانوادهها، اولیای تربیتی و دانشآموزان را به مطالعه کتاب ترغیب و تشویق کردند. این برنامه در قالب طرح «همه جا با کتاب» با فعالیتهای متنوع فرهنگی هنری اجرا شد.
همچنین جمعی از مادربزرگهای علاقهمند به قصهگویی با حضور در مرکز شماره ۳ کانون تبریز در نشستی صمیمانه تجربههای خود را از قصهگویی بیان کردند.
در این نشست صمیمانه که با هدف تکریم مادر بزرگهای قصهگو برگزار شد، ضمن ارائه تجربههای متنوع و جذاب از تاثیرهای قصهگویی در انتقال موضوعها و مفاهیم تربیتی درباره بهرهمندی از حضور مادر بزرگها در جشنواره استانی قصهگویی بحث و تبادل نظر شد.
همچنین برخی از مادربزرگها قصهگویی کردند و پس از آن درباره شخصیتها و حوادث داستانی در قصهها و تاثیرهای قصه در ذهن و زبان کودکان گفتوگو داشتند. این نشست به همت مرکز شماره ۳ کانون تبریز که از جمله مراکز الگوی تربیتی استان آذربایجان شرقی است، برگزار شد.
مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان از ابتدای هفته کتاب فعالیتهای گستردهای در نکوداشت این مناسبت و با حضور پرشور دانشآموزان مدارس در کتابخانههای کانون برگزار کردند.
ویژهبرنامه «یک کتاب مهمان کانون» در کانون آذربایجان غربی
بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و با توجه به اهمیت مطالعه، ویژهبرنامهای با عنوان «یک کتاب مهمان کانون» و با حضور نوجوانان و اساتید دانشگاهی در مرکز ماکو برگزار شد. در این ویژهبرنامه منصور عبداللهپور و محمدزاده از اساتید دانشگاهی درباره اهمیت خواندن کتاب و نقش تربیتی آن صحبت کردند.
معرفی دو کتاب از کتابهای جدید نویسنده ماکویی، بهنام علیزاده برای آشنایی شرکتکنندگان، خوانش قسمتی از کتابها از سوی نوجوانان و اجرای مسابقه و اهدای کتاب به برگزیدگان مسابقه بخشهایی از این ویژه برنامه بود.
همچنین بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی ویژه برنامه جشنواره کتابهای علمی در مرکز شماره یک ارومیه برگزار شد. این برنامه بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و با محوریت معرفی کتابهای علمی و با حضور کودکان و نوجوانان علاقهمند به اجرا درآمد.
در این برنامه، نخست، برترین کتابهای علمی در رشتههای مختلف نجوم معرفی و در مورد آنها بحث و گفتوگو شد.
پخش فیلم علمی در مورد نجوم، اصطکاک و حرکت اجرای مسابقه طنابکشی، آموزش ساخت پهپاد و بازی علمی در مورد جاذبه زمین از دیگر بخشهای اجرا شده در این ویژه برنامه بود.
در راستای سیاستهای سال جاری کانون و بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نیز نخستین نشست تخصصی مادران کتابخوان در مرکز کانون نقده برگزار شد.
در نشست تخصصی مادران کتابخوان، ضمن نقد و بررسی کتابهای مختلف در مورد نقش کتاب در تربیت فرزندان بحث و گفتوگو شد. این نشستها به صورت ماهانه در مرکز نقده برگزار خواهد شد.
رونمایی از کتاب «قلب باغچه» در کانون اردبیل
همزمان با هفته کتاب در راستای ارائه خدمات کتابخانهای به کودکان و نوجوانان ساکن در مناطق کم برخوردار، کتابخانه پستی کانون اردبیل با معرفی رابطان پستی، فعالیت خود را در هفت مدرسه روستایی آغاز کرد.
تاکنون دانشآموزان مدارس روستاهای کرد کندی، بیلهدرق، نیار، مدرسه هاجر و مدرسه احمد نیکخواه آبیبیگلو، روستای حسن باروق و روستای بقرآباد به عضویت کتابخانه پستی اردبیل درآمدهاند و با آغاز ساماندهی مخزن کتابخانه پستی از اول خردادماه سال جاری، ۳هزار جلد کتاب کودک و در حدود ۲هزار جلد کتاب نوجوان با مُهرزنی و ثبت در سامانه، برای امانتدهی به ۴۰۰ عضو این کتابخانه آمادهسازی شده است.
همچنین در گرامیداشت هفته کتاب، اعضای کتابخانه پستی اردبیل به خلاصهنویسی از کتابهای مورد مطالعه خود پرداختند که با جمعبندی این خلاصهنویسیها، از اعضای فعال این برنامه با اهدای هدایایی تقدیر شد.
در نکوداشت سیودومین دوره هفته ملی کتاب، کتاب «قلب باغچه» مشتمل بر آثار ادبی اعضای کارگاهها، انجمنهای ادبی و مکاتبهای کانون پرورش فکری استان اردبیل نیز با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل کانون پرورش فکری استان، اهالی کتاب و جمعی از اعضای فعال ادبی و کتابخوانان برتر مراکز کانون رونمایی شد.
کتاب «قلب باغچه» ششمین مجموعه منتشر شده از اعضای کارگاهها، انجمنهای ادبی و مکاتبهای کانون استان و مشتمل بر ۱۱۱ اثر از ۱۳ مرکز فرهنگی هنری است. این مجموعه در سه بخش دستنوشتههای خلاق با ۶۷ اثر، شعر ۲۵ اثر و داستان با ۱۹ اثر به چاپ رسیده است.
رونمایی از کتابهای ۱۳ نویسنده و تصویرگر کودک و نوجوان در کانون اصفهان
همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، نشست انجمن نویسندگان نوجوان کانون استان اصفهان در مجتمع فرهنگی هنری کانون با حضور میهمان برنامه نجمه نیلیپور نویسنده و فعال حوزه کتاب، کارشناس و مربیان ادبی و نوجوانان انجمن داستان همراه با والدینشان برگزار شد.
نجمه نیلیپور کارشناس واحد تولید کتاب نوجوان در این نشست درباره آداب نوشتن و حساسیت ویژه به کلمهها و نوشتن خاطرات روزانه تأکید کرد و از نوجوانان خواست حتما دفتر یادداشت روزانه داشته باشند و در این دفتر از اتفاقات، احساسات و تجربیات روزانه خود بنویسند.
همچنین در هفته کتاب وکتابخوانی طی آیینی از کتابهای چاپ شده ۱۳نویسنده و تصویرگرکودک و نوجوان در مجتمع کانون پرورش فکری اصفهان رونمایی شد. نویسندگان و تصویرگران نوقلم در شش ماه زیر نظر مربیان خود مریم خراسانی و لیلا غنی توانستند آثار خود را به چاپ برسانند.
باران پورعبائیان، فاطمه کاظمی، آرین شهبازیراد، مهرسام قراخانی، ریحانه شرکت، حسناحاجی رحیمی، هستی حاجی رحیمی، سیدامیرعلی غرضی، الناز چراغی، آوین صادقی، آسمان شاهین، روشان شاهین و علیرضا معصومی، نویسندگان و تصویرگران کودک و نوجوانی هستند که از کتابهای چاپ شده آنها رونمایی شد.
مربیان کانون استان نیز بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، فعالیتهای کتابمحور خود را در قالب پیک امید به دبیرستان دخترانه اخوان یوسفی شهر ورزنه بردند. این برنامه با حضور بیش از ۹۰ نفر از دانشآموزان آموزشگاه و کارشناسان آموزش و پرورش شهرستان ورزنه برگزار شد.
ویژهبرنامه «تاریخ در آینهی کتاب» در کانون البرز
مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز، بهمناسبت «روز کتاب و کتابخوانی»، فعالیتهای متنوعی اجرا کردند. در همین راستا در مرکز شماره ۲ کانون کرج فعالیتهای مختلفی از جمله قصهگویی «من همانم، من همانم» و «خانه پر سر و صدا» و اجرای نمایش کاغذی از کتاب «گل و پرنده و خورشید» از سوی اعضای مرکز اجرا شد.
مربیان مرکز شماره ۴ کانون کرج، نیز با دعوت از خانوادهها ویژهبرنامه «کتابسازی خانوادگی» را به اجرا درآوردند. قصهگویی، نوشتن قصه خلاق برای کتابهای ساخته شده، بازی و سرگرمی خانوادگی از دیگر بخشهای این نشست بود.
در مرکز شماره ۱ کانون کرج هم اعضا و خانوادههای آنان در فعالیتهای مختلفی از جمله قصهگویی، روخوانی کتاب، نمایش فیلم، بازی و سرگرمی، کتابسازی، شعرخوانی و سرود حضور یافتند.
در ادامه نشست «ناپ» ویژه هفته کتابخوانی در مرکز هشتگرد برگزار شد. همکاران مرکز کانون در هشتگرد در برنامهی ویژهی باشگاه نوجوانان ایدهپرداز با نام اختصاری(ناپ)، در مورد «جای کدام موضوع نوجوان پسند را در کتابهای نوجوان خالی میبینید؟»، به بحث و گفتوگو پرداختند.
در برنامهای دیگر با عنوان «تاریخ در آینهی کتاب» هم نقد و بررسی کتاب «راز باغ متروک» با حضور اعضای باشگاه کتابخوانی نوجوان در کافه کتاب هشتگرد برگزار شد. مسابقهی «بهترین جمله از کتابی که خواندهام»، بازی و نمایش خلاق با کتاب از دیگر برنامههای این مرکز بود.
همچنین دومین کارگاه آموزش داستاننویسی در همکاری مشترک اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هشتگرد با حضور اعضای ادبی مرکز برگزار شد.
مربی مرکز سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز، نیز با حضور در مدارس مختلف، ویژه برنامههایی را برای دانشآموزان اجرا و آنها را با هفته کتاب و کتابخوانی آشنا کرد.
معرفی کتابهای کانون، معرفی قصه۹۰ ثانیهای و جشنواره قصهگویی برای معلمان مدرسه و دانشآموزان و معرفی کتاب «باغ کیانوش» و اهدای هدایا و نوشتافزار و کتاب کانونی به دانشآموزان کتابخوان از دیگر برنامههای این مرکز در این هفته بود.
همچنین مرکز هشتگرد پویش «خوشمزهترین کلوچه کاغذی» را با هدف اجرای فعالیتهای مادر-فرزندی و شناسایی و بهرهگیری از ظرفیتهای مادران اعضا برنامهریزی و اجرا کرد و مادران عضو باشگاه کتابخوانی این مرکز دورهم جمع شدند.
برگزاری مهرواره استانی «یارمهربان» در کانون ایلام
برگزاری ویژهبرنامه «بیا با من پرواز کن» بهمناسبت هفته کتاب با اجرای فعالیتهای فرهنگی و ادبی ازجمله نوشتن خلاق شعرخوانی، بازی و سرگرمی، معرفی ایام و وقایع، قصهگویی، معرفی کتاب، شعرخوانی و اهدای کتاب... با حضور مدیرکل کانون و دانشآموزان پیش دبستان و دبستان معراج درمرکز چهار ایلام برگزار شد.
همچنین بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی مهرواره استانی «یار مهربان» با حضور مدیرکل کانون استان، مدیران استانی و مربیان و اعضای کانون در سالن گردهمآییهای مجتمع شهدای کودک برگزارشد.
برپایی ایستگاه کتابخوانی بحث و نقد کتاب و خلاصه نویسی در مرکز مهران، اجرای برنامههای فرهنگی هنری بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی باحضور دانشآموزان در مرکز سرابله، بازدید دانشآموزان از مرکز شباب و اجرای فعالیتهایی چون کارگاه علمی، معرفی کتابهای علمی و تصویرسازی کتاب، حضور والدین و اعضای کتابخوان در مرکز فرهنگی هنری سراب باغ، نواختن زنگ کتاب در دبستان سعدی مرکز صالحآباد همراه با اجرای فعالیتهای فرهنگی هنری، اجرای قصهگوییهای۱۰۰ ثانیهای در مدرسه عصمت درهشهر، اجرای برنامههای فرهنگی هنری در دبیرستان آلعصمت شهرستان چوار، اجرای فعالیتهای کاردستی، نقاشی، روخوانی کتاب و قصهگویی در مرکز سه ایلام و اجرای برنامههای فرهنگی و ادبی در مرکز لومار از دیگر برنامههای مراکز کانون ایلام در هفته کتاب بود.
تجهیز کتابخانه روستاهای کمبرخوردار در کانون بوشهر
اعضای نوجوان کانون پرورش فکری مرکز کنگان استان بوشهر بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور زینب خرمآبادی، نویسنده و تصویرگر کودک و نوجوان در نشستی ادبی با موضوع قصههای منظوم گردهم آمدند.
از جمله بخشهای این دورهمی ادبی میتوان به بحث و گفتوگو، پرسش و پاسخ اعضا با نویسنده، خوانش یک قصه منظوم از سوی مربی ادبی مرکز و خوانش چند اثر از سوی اعضا اشاره کرد.
همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر در قالب طرح «هر مدرسه یک نمایشگاه کتاب» بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نمایشگاه و فروشگاه سیار کتاب را هر روز به یکی از مدارس برد تا کودکان و نوجوانان علاقهمند به کتاب و کتابخوانی بهسهولت بتوانند این یار مهربان را تهیه کنند.
علاوه براین در هفته کتاب طی تفاهمنامهای مابین ادارههای کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آموزش پرورش استان بوشهر نیز کانون، بانی تجهیز کتابخانه مدارس روستاهای کمبرخوردار شد و در نخستین قدم در این تفاهمنامه کتابهای ۵ مدرسه روستایی به معاونت آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش استان تحویل شد.
طرح تجهیز کتابخانههای مدارس روستایی کم برخوردار استان بوشهر به کتابهای تخصصی کودک و نوجوان با مضامین ادبی، هنری، علمی و مذهبی به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر با هدف ترویج دانایی در بین کودکان و نوجوانان از هفته ملی کودک در مهر آغاز شده و تا پایان سال ادامه خواهد یافت.
ویژهبرنامه «کتاب دوست» در کانون تهران
اعضا، مربیان، کارشناسان و معاونان کانون استان تهران با برگزاری ویژهبرنامه «کتاب دوست» هفته کتاب و کتابخوانی را جشن گرفتند.
«کتاب دوست» عنوان ویژهبرنامهای است که به همت واحد فرهنگی استان، با حضور ۱۱۰ نفر از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی روز پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ در مرکز شماره 35 کانون استان تهران برگزار شد.
فرآیند تهیه آثار و شرکت در آیین کتابخوانی از تیر ۱۴۰۳ در مراکز کانون کلید خورد.
ویژهبرنامه «کتاب دوست» در دو بخش همزمان انجام شد. در بخش مربیان، نشست تخصصی با عنوان «شیوه نقدنویسی و بحث کتاب» از سوی آزاده جعفری کارشناس مسئول واحد آفرینشهای ادبی برای ۳۰ مربی برگزار شد.
در بخش اعضا، کارگاه تبادل کتاب از سوی بهناز ابوالوفایی مربی ادبی، ساخت نشان کتاب از سوی مریم اسدی مربی فرهنگی، قصهگویی با ابزار از سوی محبوبه محرابی مربیمسئول، نمایش خلاق با محوریت کتاب از سوی لیلا مکانی مربی مسئول کانون استان تهران برگزار شد.
سپس در حیاط مرکز ۳۵ با اجرای زنده موسیقی از سوی عارف شعبانی عضو کانون و همخوانی سرود ای ایران، بازیهای ریتمیک به کارگاههای عضو محور ادامه پیدا کرد.
بازدید از نمایشگاه معرفی کتاب و کتابهای حسیلمسی ساخته شده از سوی مربیان، به مناسبت سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از دیگر بخشهای ویژهبرنامه کتابدوست در مرکز ۳۵ بود که با استقبال مربیان و اعضا مواجه شد.
این برنامه با قدردانی از برگزیدگان رویداد ملی کتابال، نقد صمیمانه با کتاب، کتابهای حسی لمسی و معرفی کتاب پایان یافت.
گلستانخوانی در کانون چهارمحال و بختیاری
بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، برنامه گلستانخوانی با همکاری سه مرکز بروجن، فرادنبه و گندمان در موزهی مردمشناسی بروجن برگزارشد. نخست، میهمانان از موزه بازدید کردند. سپس رئیس انجمن شعر و ادبیات بروجن، به معرفی سعدی و کتاب گلستان سعدی پرداخت.
در ادامه اعضای مراکز بروجن و فرادنبه به خوانش حکایتهایی از گلستان پرداختند که در پایان نحوه خوانش آنان از سوی مربی مرکز مورد نقد و بررسی قرار گرفت. شعرخوانی از گلستان سعدی به همراه دفنوازی از سوی یکی دیگر از اعضای مرکز بروجن و اجرای موسیقی با نی از دیگر برنامههای متنوع این نشست و سخنرانی در مورد اشعار سعدی و گلستانخوانی از سوی پدر شهید جیلان، پایان بخش این برنامه بود.
مسابقه کتابخوانی «باغ کیانوش» در کانون خراسان رضوی
در کانون خراسان رضوی با توجه به اهمیت کتابخوانی برنامههای متنوعی از جمله دیدار با نویسندگان، جشن کتاب، پویش اهدا کتاب و... بهمناسبت هفته کتابخوانی برگزار شد.
از جمله برنامههای مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان میتوان به پویش اهدای کتاب «هدیه خوبان»، مسابقه کتابخوانی «باغ کیانوش»، برگزاری جشن کتاب و تقدیر از مربیان و اعضای کتابخوان، نشستهای کتاب و کتابخوانی با دعوت از نویسنده و صاحبان قلم، نقد و بررسی تصویرگری کتابهای کودک و نوجوان و برگزاری کارگاه تصویرسازی کتاب با حضور نوجوانان اشاره کرد.
برگزاری کارگاههای روخوانی کتاب، بحث کتاب، معرفی کتاب، قصهگویی و شعرخوانی نیز از دیگر فعالیتهای مراکز فرهنگی، هنری در این ایام بود.
همچنین دختران نوجوان کانون محبانالرضا همزمان با هفته بزرگداشت کتاب و کتابخوانی از رصدخانه کانون در مرکز فرهنگی هنری شماره ۸ کانون مشهد بازدید و ضمن آشنا شدن با فعالیتها و کتابهای کانون در کارگاه هوش دیجیتال و کارگاه شیمی با عنوان بازی با شیمی و آزمایش مار فرعون و باران رنگی شرکت کردند.
با اعلام یک خبر نیز کتابخانه پستی نیشابور در بین کتابخانههای پستی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور مقام اول بیشترین تعداد امانت کتاب را در سال گذشته به خود اختصاص داد.
کتابخانه پستی نیشابور با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارائه خدمات فرهنگی برای دانشآموزان روستایی که امکان بهرهمندی حضوری از فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و منابع مطالعاتی آن را ندارند، به صورت مکاتبهای و با ارسال کتاب و برنامههای مختلف فرهنگی و هنری و ادبی فعالیت میکند.
این کتابخانه طی سال گذشته تاکنون توانسته ۱۰۰۰ عضو را جذب و ۱۴۴۲۰ جلد کتاب را امانت دهد.
تولید ۴ کتاب حسی لمسی در کانون خراسان جنوبی
همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی نمایشگاه فروش کتابهای انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دبستان دخترانه علامه حلی بیرجند گشایش یافت. در این نمایشگاه ۴۰ عنوان از کتابهای پرخواننده به نمایش گذاشته شده است.
همچنین بهمناسبت هفته کتاب در رویداد ملی قهرمان من از دو عضو کتابخوان کشوری و پنج مربی فعال حوزه کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسانجنوبی معرفی و تقدیر شد.
در کانون خراسان جنوبی ۴ کتاب حسی لمسی نیز برای کودکان با نیازهای ویژه در استان تولید شد.
نشست مجازی «لذت خواندن» در کانون خراسان شمالی
باشگاه کتابخوانی مربیان خراسان شمالی همزمان با ششمین روز از هفته کتاب و کتابخوانی آغاز بهکار کرد. این باشگاه در قالب نشست مجازی با عنوان «راهکارهای جذب کودکان و نوجوانان به کتابخوانی ویژه مربیان خراسان شمالی و تعدادی از فعالان فرهنگی، با حضور ۲ تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه سمنان روحالله خادمی و حسین مرادیمقدم برگزار شد. این رویداد از سلسله برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی کانون و در راستای تقویت جریان کتابخوانی بود.
نشست مجازی «لذت خواندن» نیز با حضور رحمان معرفت ویژه کانونیاران و نوجوانان کتابخوان خراسان شمالی و از سلسله برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی بود که به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و همکاری آزمایشگاه تعامل انسان و اطلاعات دانشگاه سمنان برگزار شد.
آغاز بهکار باشگاه کتابخوانی مربیان، برگزاری نشستهای تخصصی ویژه مربیان و نوجوانان با موضوع کتاب و کتابخوانی، تجلیل از کتابخوانان برتر، دعوت از فعالان حوزه ادبیات کودک و نوجوان استان در برنامهها و جلسههای نقد و بررسی کتاب در باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان از دیگر فعالیتهای هفته کتاب در کانون استان خراسان شمالی بود.
مهرواره «با کتاب دنیایت را بساز» در کانون خوزستان
معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، مهرواره «با کتاب دنیایت را بساز» را در زمینه معرفی کتاب با رویکرد کتابهای تخیلی نوجوان در شیوههای اجرایی طرح دیواری، کتاب سازی، پوستر، بروشور و... برگزار کرد.
از سوی واحد آفرینشهای ادبی استان نیز نشستهای ادبی استانی سطرهای ماندگار با محوریت معرفی کتابهای دفاع مقدس و ادبیات پایداری، در مراکز کانون خوزستان برگزار شد.
اعضای کودک و نوجوان در نشستهای ادبی سطرهای ماندگار، ضمن مشارکت فعال، با ویژگیهای کتابهای دفاع مقدس و ادبیات پایداری در رده سنی مورد نظر آشنا شده و به اظهار نظر در مورد مضامین کتابها پرداختند و در نهایت سطرهای ماندگار هر کتاب را نوشتند و خواندند.
همچنین مربیان ادبی ضمن بررسی تجربههای ادبی موفق در زمینه ادبیات دفاع مقدس و پایداری، اعضا را به دوری از کلیشهها و شعارزدایی در خلق یا انتخاب آثار دعوت کردند.
زنگ مطالعه با محوریت کتابهای جدید، خوانش و اهدای کتاب در بیمارستآنها، اردوی کتابگردی با والدین در کتابفروشیها، نمایشگاهها، چاپخانه و انتشارات، یک روز با گلستان، دعوت از نویسندهها و فعالان حوزه کودک و نوجوان، برپایی نمایشگاه آثار و نمایش دستاوردهای کتاب محور در مراکز، مهرواره معرفی کتاب با محوریت کتابهای علمی تخیلی، مسابقه بازسازی عکس از صحنههای فیلم «باغ کیانوش»، دوپنجره، رونمایی از کتاب کودک و نوجوان از دیگر برنامههای هفته کتاب در کانون خوزستان بود.
کتابخانههای سیار کانون نیز در ایام هفته کتاب در قالب طرح امداد فرهنگی به روستاها و مناطق کم برخوردار شهرها سفر کردند و به اجرای برنامههای فرهنگی، هنری و ادبی مرتبط با کتاب پرداختند.
برگزاری کارگاههای کتابخوانی در کانون زنجان
بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی کانون پرورش فکری ابهر ویژه برنامه جشن کتاب و خوانش متون کهن را با حضور ۵۴ نفراز دانشآموزان دبستان پسران سما ۲ برگزار کرد.
در این برنامه که با هدف بزرگداشت هفته کتاب و آشناکردن دانشآموزان با گنجینه متون کهن ایرانی و علاقهمندکردن دانشآموزان به مطالعه کتاب برگزار شد، مربیان مرکز در مدرسه سما ۲ حضور یافتند و برنامههای مختلفی از قبیل پخش کلیپ قرآن، همخوانی گروهی سرود ملی، گلستان خوانی، معرفی کتاب، نمایش فیلم «نمک» و مسابقه «توپ داغ» را برای دانشآموزان اجرا کردند.
همچنین مرکز مجتمع کانون زنجان در هفته کتابخوانی با توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی برنامههای متنوعی مانند اجرای کتاب نمایش، قصهگویی، معرفی شخصیت، سفالگری با مضمون شخصیتهای داستان، کاردستی و تصویرسازی از کتاب داشت.
در همین راستا و در نکوداشت هفته کتاب برنامهها و فعالیتهای گستردهای در مدارس و مراکز اجرا شد. تبیین اهمیت کتاب و کتابخوانی و نقش آن در موفقیت و ارتقای دانایی افراد، معرفی آثار نویسندگان کودک و نوجوان در مراکز با معرفی کتابها و خوانش بخشهای کوتاهی از این آثار و اجرای مسابقه تندخوانی، قصهگویی و... از جمله این برنامهها بود.
در هفته کتاب و کتابخوانی کانون استان با برگزاری کارگاههای کتابخوانی نیز به معرفی کتاب، معرفی شخصیت، نمایش فیلم، قصهگویی و کارگاه کاردستی پرداخت.
در ادامه جشن سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور دانشآموزان مدارس شاهد حضرت رقیه(ع)، مدرسه کوثر، مدرسه آزادگان در فضای کتابخانه مرکز قیدار برگزار شد.
نمایشگاه کتاب «از فدک تا فلسطین» در کانون سمنان
همزمان با هفته کتاب طرح مانا (مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران) با حضور مسئوولان شهرستان آرادان در مرکز فرهنگی هنری این شهر برگزار شد.
در راستای اجرای طرح مانا، جمعی از نوجوانان خوش فکر و دغدغهمند کانون پرورش فکری شهرستان آرادان نقطه نظرهای خود را جمعبندی و درخواستهای خود را بهویژه در مورد مسائل مربوط به کانون در حضور مدیران دستگاههای اجرایی از جمله امام جمعه، معاون فرماندار، بخشدار مرکزی، جانشین سپاه، شهردار آرادان، ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران، ریاست اداره ورزش و جوانان، ریاست جمعیت هلال احمر، ریاست اورژانس، مسئوول مرکز فرهنگی هنری آرادان مطرح کردند.
این طرح در پاییز ۱۴۰۳ با برنامهریزی برای اعضا درباره یادگیری مشارکتهای اجتماعی و نگاه دغدغهمند به اطراف و خلاقیت در یافتن راه کارمناسب انجام شد.
همچنین همزمان با هفته کتاب نمایشگاه کتاب «از فدک تا فلسطین» بههمت موسسه فرهنگی هنری نورا در بیارجمند گشایش یافت. خوانش متن ادبی با موضوع کودکان غزه، در روز گشایش این نمایشگاه توسط عضو کانونیار مرکز صورت گرفت.
معرفی کتابهای کانون در کانون سیستان و بلوچستان
مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان با اجرای ویژه برنامههای گوناگون برای دانشآموزان، هفتهی کتاب و کتابخوانی را گرامی داشتند.
در این برنامهها، که بهمناسبت هفتهی کتاب و کتابخوانی صورت گرفت، مربیان کانون پرورش فکری استان با حضور در مدارس، کتاب و اهمیت آن را در توانمندسازی و آگاهیبخشی به کودکان و نوجوانان برای مخاطبان یادآور شدند.
مربیان در این ویژه برنامهها با معرفی کتابهای کانون، کاغذ و تا، بازی و سرگرمی، مسابقه، نمایش خلاق و... دانشآموزان را به دنیای کتابها بردند.
برگزاری کارگاههای هنری و فرهنگی از جمله کارگاههای سفالگری، معرفی کتاب، کاردستی، قصهگویی و نقاشی بخش دیگری از فعالیتهای مربیان برای دانشآموزان بود که با استقبال آنان، مدیران و معلمان روبهرو شد.
عطرافشانی مزار شهیدان نیز در هفتهی کتاب و کتابخوانی با حضور مربیان و اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان برگزار شد.
سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیستوسوم تا سیام آبان ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار شد.