هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم‌زمان با سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به اجرای برنامه‌های گوناگون پرداختند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، در بخش اول این گزارش مروری داشتیم بر برنامه‌های اجرا شده در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری در ۱۶ استان که با محوریت کتاب و کتاب‌خوانی برگزار شده بود. در ادامه و بخش دوم این گزارش برنامه‌های اجرا شده در استان‌های دیگر را مرور می‌کنیم.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

ویژه‌برنامه «دوست مهربان ما» در کانون فارس

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، ویژه‌برنامه «دوست مهربان ما» با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان روستاها با کتاب، همراه با برپایی نمایشگاه کتاب و ارائه خدمات واحد کتابخانه ‌سیار در شش روستای شهرستان جهرم برگزار شد.

در این برنامه بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای کتابخانه سیار با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و افزایش سطح آگاهی عمومی حضور داشتند. این رویداد فرهنگی، در روستاهای نظرآباد، اقبال‌آباد، بیدکوه، خادر، رنجکو و سه‌دره برگزار شد و اهالی، به‌ویژه کودکان و نوجوانان، استقبال پرشوری از فعالیت‌ها داشتند.

علاوه بر این برنامه‌های متنوعی نظیر معرفی کتاب، روخوانی گروهی، شعرخوانی، برگزاری مسابقه‌های کتاب‌محور، بحث و گفت‌وگو و کارگاه‌های کاردستی به اجرا درآمد؛ که باعث تقویت علاقه به کتاب و مطالعه در میان کودکان و نوجوانان این مناطق شد.

همچنین مرکز فرهنگی هنری صدرا با برگزاری ویژه‌برنامه‌ای علمی در هفته کتاب و کتابخوانی، فرصت آشنایی کودکان و نوجوانان با شگفتی‌های آسمان شب و علوم نجومی را فراهم کرد. این برنامه با همکاری واحد سیار نجوم و کیهان‌شناسی مرکز پاسارگاد و حضور اساتید برجسته با استقبال گسترده اعضا و والدین همراه شد.

این برنامه با هدف جذب و پایدارسازی اعضا، ترویج فرهنگ کتابخوانی، تشویق به مطالعه و پژوهش در زمینه نجوم و کیهان‌شناسی و همچنین آشنایی کودکان و نوجوانان با زیبایی‌های آسمان شب برگزار شد.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داراب نیز میزبان جمعی از دانش‌آموزان مدرسه ساعی، شامل کودکان کم‌توان ذهنی و روشندل، بود. این بازدید با برنامه‌های متنوعی چون قصه‌گویی، معرفی کتاب، روخوانی، نمایش فیلم و بازدید از نمایشگاه، فرصتی برای تقویت علاقه به مطالعه و آشنایی با فعالیت‌های فرهنگی کانون فراهم کرد و شامل برنامه‌های متنوع و جذابی بود؛ که دانش‌آموزان و همراهان آن‌ها را به دنیای کتاب و هنر نزدیک‌تر کرد.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان در کانون قزوین

به مناسبت هفته کتاب‌ و کتاب‌خوانی و با برپایی سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان در مجتمع کانون استان قزوین نزدیک به هفت هزار نفر از این رویداد فرهنگی بهره‌مند شدند.

سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان با استقبال و بازدید نزدیک به هفت هزار نفر از ۲۶ آبان تا 2 آذر ۱۴۰۳  برگزار شد.

معرفی و عرضه بیش از ۱۸۰۰ عنوان کتاب با حضور ده ناشر معتبر از جمله: انتشارات سایه گستر، مهرگان دانش، پرک، دکترسین، آزرمیدخت، شمع‌آوید و پنجم اردیبهشت از استان قزوین، انتشارات کتابک و جمال از استان قم و انتشارات کانون بخش نمایشگاهی این رویداد بود.

اجرای نمایش به همت خانه تئاتر کانون با همکاری شرکت گاز استان، برگزاری برنامه علمی در خانه نجوم، کارگاه‌های آموزشی با حضور کارشناسان اورژانس اجتماعی اداره کل بهزیستی استان، برگزاری کارگاه قصه‌گویی،  برگزاری کارگاه ریتم و گیم، برگزاری آیین رونمایی از کتاب تازه نویسنده نوجوان استان حسین تعهدی و اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های متنوع فرهنگی، هنری و ادبی با محوریت کتاب و کتاب‌خوانی به همت مرکز فرهنگی و هنری مجتمع از بخش‌های جنبی این نمایشگاه بود.

گوناگونی عنوان، موضوع و محتوای کتاب‌ها در سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان زمینه تامین بیشتر نظر مخاطبان و اطلاع‌رسانی گسترده این رویداد امکان افزایش بازدید مدارس، خانواده‌ها و علاقه‌مندان به کتاب را فراهم کرد.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

ویژه‌برنامه «بر قله دانایی» در کانون قم

«بر قله دانایی» و «فرفره‌ای به دنبال خانه» دو ویژه‌برنامه‌ای بودند که در هفته کتاب در مراکز شماره ۲ و ۶ کانون استان قم برگزار شد.

مربیان این دو مرکز با انجام فعالیت‌های فرهنگی ‌هنری، هفته کتاب و کتابخوانی را جشن گرفتند و دانش‌آموزان و اعضا در کارگاه‌های قصه‌گویی، معرفی کتاب، کارگاه کاردستی «اریگامی نشانک کتاب» و سفال حضور یافتند.

همچنین ویژه‌برنامه کتابخانه سیار روستایی بخش مرکزی قم به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در مدرسه امام حسن مجتبی(ع) روستای مبارک‌آباد از توابع شهر قنوات برگزار شد و ۳۳۰ دانش‌آموز از پایه اول تا ششم در این رویداد شرکت کردند.

معرفی کتاب، برگزاری مسابقه کتابخوانی، برگزاری مسابقه تعادل بادکنک همزمان با طی کردن مسیر مشخص، قصه‌گویی با لباس بومی، تجلیل از اعضای کتابخوان و اهدای جایزه از جمله فعالیت‌های انجام شده در این روز بود.

این ویژه‌برنامه با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و توسعه کتابخوانی برگزار می‌شود.

نشست ادبی کتاب «باغ کیانوش» نیز در محل ارگ شمعدانی بوستان علوی قم برگزار شد. در این نشست علی‌اصغر عزتی‌پاک با اهمیت شمردن ویژگی‌های ادبیات گفت: ویژگی‌هایی که ادبیات دارد منحصر به فرد است و همین دلیلی بر قدمت ۳هزار ساله‌ی ادبیات است چرا که حتی در دوره معاصر با تمام رویدادهایی که از سر آن گذشته است به حیات خود ادامه داده است و آن «تعامل با مخاطب» است. هر داستانی که از روی کتاب می‌خوانید وارد جهان شما می‌شود و شما را هم وارد جهان خود می‌کند.

در این نشست، علیرضا خضری‌فرد مدیرکل کانون پرورش فکری استان، شهرزاد حدادپور معاون و همچنین نگار قربانی مسئول حراست و مربیان ادبی نیز حضور داشتند.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

برگزاری نشست ادبی «پاتوق» در کانون کرمان

همزمان با هفته کتاب و کتاب‌خوانی ویژه‌برنامه «مهرواره کتاب و کتابخوانی» و طرح «کتابخانه شفاهی» با حضور مهدی محبی‌کرمانی نویسنده شاعر و روزنامه‌نگار، حسین شهابی دبیر جشنواره سراسری سروقامتان و مدیرکل، کارشناسان، مربیان و اعضای کانون پرورش فکری استان در سالن باران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان برگزار شد.

در بخش دیگر این مهرواره زهره ده‌یادگاری کارشناس آموزش و پژوهش استان با موضوع کتاب و کتابخوانی قصه‌گویی کرد. همچنین، قدردانی از طرح کتابال «بال‌های کاغذی» کانون پرورش فکری شماره یک بردسیر به عنوان برگزیده با مربی‌گری فائزه خسروی و طرح کانون پرورش فکری زرند با عنوان «قاچ‌های کاغذی» با مربی‌گری ریحانه یزدانی شایسته تقدیر شدند.

در ادامه این مراسم در بخش صمیمانه با کتاب که به موضوع نقد و بررسی کتاب «باغ کیانوش» می‌پرداخت، وجیهه بهارستان و ریحانه یزدانی به نمایندگی از باشگاه‌های کتابخوانی کانون استان به نقد کتاب «باغ کیانوش» پرداختند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر سرچشمه نیز نشست انجمن ادبی شاعران نوجوان را با عنوان «پاتوق» و با حضور مدیرکل، کارشناسان فرهنگی، هنری و ادبی کانون استان کرمان برگزار کرد.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

اجرای برنامه‌ «رادیو آوای نوجوان» در کانون کرمانشاه

کارگاه «رفع موانع نوشتن خلاق» در مرکز سرپل‌ذهاب، هم‌زمان با اجرای برنامه‌های هفته کتاب با حضور ۳۵ عضو نوجوان، مربیان و معلمان مدارس این شهرستان در کانون کرمانشاه برگزار شد.

همچنین به مناسبت هفته‌ کتاب با همکاری مجتمع فرهنگی و هنری آفرینش کانون شهر کرمانشاه و مدیریت دبیرستان مهرپژوهان، نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی در این مدرسه برگزار شد. این نمایشگاه شامل کتاب‌، نوشت‌افزار و محصولات فرهنگی بود.

برگزاری این نمایشگاه کتاب به همت مجتمع فرهنگی و هنری آفرینش نخستین مرکز تخصصی نوجوان کانون کشور و با همکاری دبیرستان مهرپژوهان صورت گرفت و در کنار معرفی محصولات و تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نحوه دسترسی به آنها، حدود ۳۰۰ دانش‌آموز نوجوان در قالب کلاس‌های جداگانه از این نمایشگاه یک روزه بازدید کردند.

یازدهمین رادیو آوای نوجوان کانون کرمانشاه نیز به‌مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی تولید و منتشر شد. با توجه به سیاست‌های کلی کانون و فعالیت‌های نوجوان‌محور در کانون استان، برنامه‌ «رادیو آوای نوجوان» مدتی ‌است که به همت اعضای نوجوان توانمند مراکز کرمانشاه، به مناسبت‌های مختلف، تهیه و اجرا می‌شود.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

مهرواره‌ی «یار مهربان» در کانون کهگیلویه وبویراحمد

واحد مکاتبه‌ای بخش آفرینش‌های ادبی و کتابخانه‌های سیار روستایی کانون استان با همکاری مدارس روستاهای توت‌نده و حمیدآباد به مناسبت هفته‌ی کتاب وکتابخوانی مهرواره‌ی «یار مهربان» را در قالب نوشتن خلاق، نقاشی و کتابخوانی برگزار کردند.

این مهرواره با هدف شناسایی، جذب و پرورش استعدادهای ادبی کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

طرح «قلک کتاب» در کانون گلستان

همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، «قلک کتاب» تعدادی از اعضای کانون پرورش فکری رامیان که به‌صورت خلاقانه آن ‌را تهیه کرده بودند، بازگشایی شد. طرح توسعه و ترویج کتاب‌خوانی مرکز رامیان با عنوان «قلک کتاب» از ابتدای تابستان امسال شروع و در روز کتاب بازگشایی شد.

در این طرح اعضای کتاب‌خوان عنوان‌ کتاب‌های مورد علاقه‌ی خود را به همراه خلاصه‌ی آن و یا برداشت آزاد همراه با مشخصات خود نوشته و در قلک می‌انداختند. اعضایی که بیشترین اندوخته و پس‌انداز را در قلک داشتند، مورد قدردانی قرار گرفتند.

مراکز فرهنگی هنری شماره دو گنبدکاووس و مجتمع فرهنگی هنری گرگان نیز در هفته کتاب و کتابخوانی میزبان غلامرضا بکتاش، شاعر کودک و نوجوان بودند.

بکتاش در حضور بیش از ۳۰۰ نفر از دانش‌آموزانی که از قبل کتاب‌های او را مطالعه کرده بودند، به بیان خاطره‌هایی از دوران کودکی و نوجوانی خود پرداخت و گفت: من از ۱۴ سالگی شعر گفتم و در این سن از روستا به شهر ملایر برای ادامه تحصیل آمدم و در این مسیر سختی‌های زیادی کشیدم و می‌خواهم از اینجا به شما بگویم که خودتان را جدی بگیرید و سعی کنید حتما حداقل یک هنر را یاد بگیرید.

در این کارگاه کودکان و نوجوانان فعال کانون در رشته ادبی و شعر و داستان در رده‌های مختلف سنی ضمن نقد و بررسی کتاب «با دو چشمم می‌چشم» به بازخوانی و طرح سوال و بررسی آثار غلامرضا بکتاش پرداختند.

همچنین در عصر این روز کتاب «بمب، بادبادک نیست» برای حاضران معرفی و شعرخوانی از سوی شاعران کودک، نوجوان و بزرگسال انجام شد.

در برنامه‌ای دیگر مرکز فرهنگی و هنری کانون گالیکش، از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی قدردانی کرد. برپایی نمایشگاه کتاب‌های پرخواننده و تازه‌های کانون از فعالیت‌های جنبی این برنامه بود.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

نشستی با موضوع «مطالعه و رشد ذهنی کودک و نوجوان» در کانون گیلان

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان با برگزاری مهرواره «کتاب‌خوانی» از سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران استقبال‌کرد.

برگزاری مهرواره «کتاب‌خوانی» در نخستین روز هفته کتاب‌خوانی آغاز شد و تا ۳۰ آبان با حضور بیش از ۲۰۰ کودک، نوجوان و اولیای تربیتی ادامه داشت.

این مهرواره که با همکاری و مشارکت شرکت «همراه ‌اول» انجام گرفت، با پخش نماهنگ گروه‌های دختران برگزیده در عرصه فعالیت‌های کتاب‌خوانی(کتابال)، نمایشنامه‌خوانی«عروسی سوسکه‌خانم» از سوی اعضای مرکز فرهنگی هنری مجتمع کانون رشت، اجرای مسابقه ‌حضوری از سوی طاهره‌ همایونی، مربی‌ مسوول مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ رشت و صحبت‌های نماینده شرکت همراه‌ اول درباره ارتباطات و شیوه‌های خدمات‌رسانی این مجموعه ‌همراه‌ شد.

پایان‌بخش مهرواره کتاب‌خوانی در سالن سینمای اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت برگزار شد و شامل تجلیل از کارشناسان، مربیان ‌مسئول، مربیان و اعضای برگزیده و کنش‌گران عرصه ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی این مجموعه فرهنگی بود.

همچنین همزمان با هفته کتاب و کتاب‌خوانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صومعه‌سرا نشست تبیینی «فلسفه فرهنگ مطالعه در رشد ذهنی کودک و نوجوان» را با حضور اعضا و خانواده‌ها برگزار کرد.

مدیرکل کانون استان گیلان نیز میهمان این نشست تبیینی بود و از رویکرد این نهاد فرهنگی برای نهادینه‌سازی فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی برای حاضران صحبت‌ کرد.

در پایان این نشست حاضران از نمایشگاه تازه‌های کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازدیدکردند.

در ادامه برنامه‌های هفته کتاب سیدجلیل میرعظیمی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در قالب طرح «هزار پرنده کاغذی بربام مدارس» سومین کتاب‌خانه کانونی سال ۱۴۰۳ را در مدرسه مفتاح شهر رشت راه‌اندازی‌ کرد.

وی اجرای این طرح را گامی در مسیر تحقق اهداف تربیتی کانون و پرورش نسلی توانمند و زمینه‌ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: هم‌نشینی با کتاب، علاوه بر مدیریت حضور آینده‌سازان در فضای مجازی، بستری برای نقش‌آفرینی موثر آنان در جامعه ‌محسوب ‌می‌شود.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

ویژه‌برنامه «ایستگاه ضرب‌المثل» در کانون لرستان

همزمان با هفته کتاب مربیان کانون لرستان در بخش کودکان بیمارستان شهید رحیمی خرم‌آباد حضور یافتند و با اهدای کتاب و اجرای برنامه‌های شاد مانند نمایش عروسکی از کودکان عیادت کردند.

در این برنامه مربیان کانون با اجرای برنامه نمایش عروسکی تلاش کردند با اهدای هدایایی به کودکان بیمار، لبخند را بر لبان کودکان بیمار و خانواده آنها بنشانند و لحظه‌های شادی را با آنها تقسیم کنند.

مربیان و اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان لرستان در مناسبت‌های مختلف در طول سال به بخش های کودکان بیمارستان‌ها می‌روند و ضمن عیادت از بیماران، گل لبخند را بر لبان آنهامی‌نشانند.

همچنین همزمان با هفته کتاب نشست ادبی نقد و بررسی مجموعه کتاب «پاورقی» با حضور محمد گودرزی‌دهریزی و امیرحسین زنجانبر از نویسندگان مطرح حوزه کودک و نوجوان در کانون لرستان برگزار شد.

در این جلسه پنج عنوان کتاب شامل: گردآفرید، ضحاک، هفت‌خوان رستم، آرش کمانگیر و زال نوشته محمد گودرزی‌دهریزی و امیرحسین زنجانبر مورد نقد و بررسی قرار گرفت و شرکت کنندگان نکته نظرات خود را بیان کردند.

در بخشی از این نشست مربیان حاضر نقدهای خود را بیان داشتند و نویسندگان میهمان به ارائه توضیح‌هایی در مورد نقدها و سوال‌های مطرح شده پرداختند.

این نشست ادبی با جمع بندی و ارائه نکته‌هایی در مورد مجموعه پاورقی، انتخاب موضوع برای نوشتن و پاسخ به سوال‌های مربیان از سوی محمد دهریزی و امیرحسین زنجانبر دو نویسنده حوزه کودک و نوجوان به پایان رسید.

همزمان با سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ویژه‌برنامه «ایستگاه ضرب‌المثل» نیز در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری استان لرستان برگزار شد و باشگاه‌های کتابخوانی مراکز کانون در سراسر استان، ضرب‌المثل‌ها را در قالب فعالیت‌های مختلف فرهنگی، هنری و ادبی به اجرا درآوردند.

از جمله فعالیت‌های کتاب‌خوانی با استفاده از منابع موجود و مرتبط با ضرب‌المثل‌ها می‌توان به بحث و گفت‌وگو، قصه‌گویی، اجرای نمایش خلاق و... اشاره کرد. در تعدادی از مراکز فرهنگی هنری کانون، والدین نیز در «ایستگاه ضرب‌المثل» در کنار اعضا حضور یافتند و فرزندان خود را همراهی کردند.

در ادامه در امتداد توسعه و ترویج کتابخوانی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان لرستان کتابخانه مدرسه قلم‌چی خرم‌آباد را تجهیز کرد.

تعدادی از مسئولان کانون لرستان در کنار مربیان کتابخانه‌های سیار روستایی شماره ۲ و۵ با مراجعه به مدرسه قلم‌چی، برنامه‌های مختلفی را با محور کتاب و اهمیت کتابخوانی به اجرا درآوردند و با اهدای بیش از جلد ۱۰۰ کتاب مناسب گروه سنی کودک قفسه کتاب‌های دانش آموزان از سوی کانون راه‌اندازی شد.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

نشستی با موضوع «آشنایی با کتاب‌های کمیک» در کانون مازندران

به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی نشست آشنایی با کتاب‌های کمیک به میزبانی مرکز شماره دو ساری با حضور اعضا و مربیان مراکز ساری برگزار شد. شرکت کنندگان این نشست طی یک تمرین عملی به خلق یک صفحه روایت در قالب کمیک مشغول شدند.

همچنین کتاب «باغ کیانوش» هم‌زمان با اکران فیلم در سینما کانون در کانون پرورش فکری مازندران نقد و بررسی شد.

در این نشست کارشناسان و مربیان کانون به بیان نظرهای خود در مورد کتاب پرداختند و نقطه نظرات مثبت و منفی در خصوص محتوا و ظاهر کتاب را با یکدیگر به اشتراک گذاشتند.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

نشست انجمن شاعران نوجوان در کانون مرکزی

به مناسبت سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران انجمن شاعران نوجوان «روشنا» با حضور غلامرضا بکتاش، شاعر و نویسنده نام‌آشنای حوزه کودکان و نوجوانان در کتابخانه عمومی حصیبی شهر اراک برگزار شد.

در این محفل ادبی احسان منصوری مدیرکل کانون استان مرکزی به همراه کارشناسان، مسئولان، مربیان و اعضای مراکز کانون پرورش فکری شهر اراک و نوجوانان علاقه‌مند به دنیای شعر و شاعری حضور داشتند .

در این محفل ادبی غلامرضا بکتاش صحبت‌های خود را با خوانش چند شعر از سروده‌هایش برای کودکان و نوجوانان حاضر آغاز کرد و در ادامه توصیه و تجربه‌های خود را در اختیار نوجوانان قرار داد. سپس جمعی از اعضای نوجوان مراکز کانون پرورش فکری شهر اراک به خوانش آثار شعر و داستان خود پرداخته که مورد توجه شاعر و نویسنده حوزه کودکان و نوجوانان کشور قرار گرفت .

نشست تخصصی «بازنویسی و بازآفرینی متون کهن برای کودکان و نوجوانان» نیز به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور حمید عبدالهیان، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اراک با همکاری اداره کل آموزش و پژوهش در اداره کل کانون پرورش فکری استان مرکزی برگزار شد.

در این نشست عبدالهیان نویسنده مجموعه کتاب‌های «مشاهیر خندان» ضمن اشاره به تعریف کلمه اقتباس به زیر مجموعه‌های این گونه ادبی از جمله بازنویسی و بازآفرینی اشاره داشت و در ادامه در کنار ارائه توضیح‌های لازم در مورد چارچوب و اصول لازم در این دو گونه ادبی به بیان تفاوت‌های ساختاری و محتوایی بازنویسی و بازآفرینی پرداخت.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

برپایی نمایشگاه کتاب در کانون هرمزگان

در کانون هرمزگان نشست «چگونه ادبیات داستانی و قصه‌گویی، تخیل و خلاقیت کودکان و نوجوانان را پرورش می‌دهد؟» با حضور ۳۷ نفر از اعضای کانون مدرسه و جمعی از والدین در مرکز فرهنگی هنری گلشهر بندرعباس برگزار شد.

همچنین همزمان با هفته کتاب نمایشگاهی از کتاب‌های مناسب نوباوه (۴ تا ۶ سال) در مجتمع استثنایی امید بندرعباس برپا شد. این نمایشگاه ویژه کودکان پیش‌دبستانی استثنایی ایوب مستقر در این مجتمع بود. پیش‌دبستانی ایوب بندرعباس با جمعیت بالغ بر ۱۱۰ نفر کودکانی با اختلال جسمی حرکتی و کم توان ذهنی را تحت پوشش دارد.

گرامی‌داشت هفته کتاب در کانون پرورش فکری شهرستان جاسک نیز با حضور امام جمعه، فرماندار و رئیس آموزش و پرورش با مشارکت اعضای کتابخوان، کانون یاران و والدین برگزار شد.

تلاوت قرآن، پخش سرود ملی، پخش صلوات خاصه امام رضا(ع)، پخش نماهنگ کتاب و کتابخوانی مقام معظم رهبری، معرفی کتاب‌های «خواهرم پرنده شد» و «بمب بادبادک نیست» به اعضا و معرفی کتاب درسنامه قرآن و نهج‌البلاغه به والدین، شعرخوانی حوراسادات عمرانی، دکلمه‌خوانی فلورا زوارقی و نگار غضنفری، معرفی کتاب توسط یسنا رنجبر، اجرای مسابقه کتابخوانی از سوی سیدحسین عمرانی و مهرشاد اسکندری، قصه‌گویی هانا نوروززاده، نورا نیک طبع و مارال شهریاری بخش دیگری از این مراسم بود.

اهدای هدایا و لوح قدردانی به کتابخوانان برتر، فعالان کتابخوانی و والدین اعضا کتابخوان و تقدیر از شورای والدین از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این مراسم بود.

این برنامه با همکاری صمیمانه کانون‌یاران و شورای والدین کانون پرورش فکری شهرستان جاسک برگزار شد.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

اجرای برنامه «کتاب‌ها می‌فهمند» در کانون همدان

در هفته کتاب مراکز فرهنگی هنری همدان برنامه «کافه کتاب» را در قالب برنامه‌ای خانواده‌محور با حضور اعضا و والدین آنها برگزار کردند که در این برنامه خوانش کتاب به صورت خانوادگی و نقد کتاب انجام گرفت و لحظه‌های خوشی را برای کودکان، نوجوانان و والدین آنها رقم زد.

مرکز فرهنگی هنری شماه ۴ همدان برنامه «کافه کتاب» را با حضور بیش از ۲۵ نفر از اعضا و والدین آنها برگزار کرد که در این برنامه خوانش تازه‌های کتاب کانون صورت گرفت. همچنین فعالیت‌ها و معرفی وقایع و کتاب «بادبادک‌ها بمب نیستند» انجام شد.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان صالح‌آباد نیز برنامه «کافه کتاب دوستانه» را با حضور ۶ نفر از اعضای نوجوان خود با خوانش کتاب «تنها خدا فهمید» به شکل گروهی برگزار کرد.

همچنین در مرکز فرهنگی هنری شهرستان اسدآباد برنامه «کافه کتاب دوستانه» با حضور بیش از ۱۵ نفر از اعضا و والدین آنها با خوانش کتاب «قصه جوهای عاقل» برگزار شد.

در ادامه مرکز فرهنگی هنری شهرستان رزن برنامه «عطر کتاب با طعم چای» را با حضور تعدادی از والدین و اعضا برگزار کرد و در مرکز فرهنگی هنری شماره ۵ همدان برنامه «کافه کتاب» با حضور بیش از ۱۵ نفر از اعضا و والدین آنها برگزار شد.

برنامه ««کافه کتاب» در مراکز فرهنگی هنری شهرستان فامنین، مجتمع شهید مدنی همدان، شهرستان بهار، شماره ۲ ملایر و شهر شیرین‌سو هم به اجرا درآمد.

کارگاه نقاشی با عنوان «دوست خوبم کتاب» نیز از سوی مربی فرهنگی هنری برای اعضای کلاس نقاشی برگزار شد و برنامه «روخوانی و روانخوانی کتاب» با عنوان «زیر گنبد کتاب»، در یک برنامه بلند مدت، برای توسعه کتاب‌خوانی و آشنایی اعضا با درست‌خوانی و آشنایی با عناصر محتوایی و نقد محتوایی و ظاهری کتاب از سوی مربی مسئول مرکز شماره ۱ همدان انجام گرفت.

همچنین برنامه «کتاب‌ها می‌فهمند» دیگر برنامه مراکز فرهنگی هنری کانون استان همدان در هفته کتاب بود که در مراکز فرهنگی هنری شماره یک همدان، شهر ازندریان، شهر صالح‌آباد، شماره ۱ ملایر، شماره ۲ ملایر، شماره ۳ ملایر، شهر دمق، شماره یک نهاوند، شهرستان تویسرکان و شهر سرکان برگزار شد.

مراسم رونمایی از کتاب «جادوی کودکی، رویای بزرگسالی» نوشته احمد بیگلریان در مجمتع شهید مدنی همدان با حضور اعضای کودک و نوجوان، پیش‌کسوتان عرصه تئاتر استان، هنرمندان همدان هم دیگر برنامه کانون استان همدان بود. در این کتاب اسناد و مدارکی آمده که در مورد اهمیت تئاتر کودک به بیش از ۱۳۰ سال پیش اشاره دارد و اینکه در همدان مدارس به نمایش و مقوله تئاتر اهمیت فوق‌العاده‌ای می‌دادند.

هفته کتاب و کتاب‌خوانی در مراکز کانون (بخش دوم)

برنامه «برگی از گلستان ادب» در کانون یزد

مرکز فرهنگی هنری خاتم به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی برنامه «برگی از گلستان ادب» را با حضور ۲۷ دانش‌آموز دوره اول آموزشگاه نجمه با هدف آشنایی نوجوانان با ادبیات غنی و کلاسیک فارسی، برگزار کرد.

در این برنامه کتاب «هشت بهشت» که برگرفته از حکایت‌های گلستان سعدی است برای اعضا معرفی شد و ۲۰ حکایت از باب‌های هشتگانه گلستان سعدی انتخاب و در اختیار اعضا قرار گرفت و پس از خوانش حکایت‌ها از سوی مربی و اعضا، اعضا متن حکایت‌ها را به زبان ساده و در خور فهم به عنوان «برگی از گلستان ادب» ارائه دادند.

در برنامه‌ای دیگر دانش‌آموزان پایه دوم دبستان بقیه‌الله از کتابخانه کانون بازدید کردند. در این بازدید، ضمن آشنایی دانش‌آموزان با کتاب‌ها، فعالیت‌ها و کارگاه‌های فرهنگی و هنری کانون، فعالیت‌هایی ازجمله: خوانش حکایت‌های شیرین کتاب «حکایت‌نامه» تالیف حسین معلم، قصه‌گویی قصه «شیر و آدمیزاد»، معرفی و بلندخوانی کتاب «گوسفندی که عصبانی بود خیلی عصبانی» و سفالگری اجرا شد.

همچنین مرکز فرهنگی هنری خاتم، برنامه «خوشمزه‌های کاغذی کوتی‌کوتی» را در دبستان دخترانه فاطمه با حضور ۵۸ دانش‌آموز پایه سوم برگزار کرد. در این برنامه کتاب‌های کوتی‌کوتی به همراه عروسک‌های کاغذی کتاب‌خوان برای دانش‌آموزان معرفی و قصه‌های کوتی‌کوتی که به اندازه هزار تا پایش، هزار تا مشکل دارد خوانش شد.

دانش‌آموزان پایه دوم متوسطه مدرسه نجمه هم به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی از کتابخانه مرکز فرهنگی هنری خاتم بازدید کردند. در این بازدید، در خصوص اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی، معرفی فعالیت‌های کانون و شرکت کردن دانش‌آموزان علاقه‌مند به قصه‌گویی در بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، صحبت شد.

جشن کتاب نیز با همکاری کارگروه فرهنگی این شهرستان و مدرسه شهید اسماعیلی روستای دهنو ملااسماعیل و با حضور بخشدار مرکزی، معاون آموزش و پرورش، رئیس اداره کتاب‌خانه‌های عمومی، مربیان کانون‌ پرورش فکری، شورای روستا و جمعی از خانواده دانش‌آموزان برگزار شد.

در ادامه نشست کتاب‌خوان با همکاری کانون‌ پرورش فکری و نهاد کتابخانه‌های عمومی به مناسبت گرامی‌داشت هفته کتاب و با حضور زهره گرانمایه نماینده فرماندار؛ مهدی اسماعیل‌زاده رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصغر رضاپور مسئول روابط عمومی شهرداری، مربیان کانون و کتابداران کتاب‌خانه‌های عمومی و نیز ۳۲ نفر از کتاب‌خوانان بهاباد و تعدادی از مربیان پرورشی مدارس با هدف معرفی کتاب‌های خوب، به‌ویژه معرفی کتاب و فیلم «باغ کیانوش» اثر علی‌اصغر عزتی‌پاک در سالن آمفی‌تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

همچنین مرکز فرهنگی هنری شماره ۴ و فراگیر یزد با هدف توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان، خانواده‌ها و اولیای تربیتی ویژه‌برنامه‌ای کتاب محور برگزار کرد.

سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان ۱۴۰۳ برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =