به گزارش روابطعمومی و اطلاعرسانی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، نشستهای انجمن شاعران و نویسندگان نوجوان، اینبار در شهرستان دامغان و با محوریت خوانش و نقد آثار منتخب آنها برگزار شد.
در این جلسات، انسیه خاجهزاده، مدرس، شاعر و منتقد ادبی بهعنوان کارشناس میهمان حضور داشت و مباحث مختلف ادبی را با شرکتکنندگان در میان گذاشت.
حضور این کارشناس مطرح ادبی فرصتی ارزشمند برای اعضای انجمن بود تا از تجربیات و دیدگاههای او در مورد شیوههای نوشتاری و روشهای نقد آثار بهرهمند شوند.
یکی از بخشهای مهم این نشستها، معرفی کتاب «باغ کیانوش» بود که در آن بخشهایی از این اثر خوانده شد و پیرامون موضوعاتی چون صحنهپردازی در داستان، شیوههای مختلف پرداخت در آثار داستانی و نقد آنها بحث و بررسی صورت گرفت.
همچنین معرفی کتاب «بمب بادبادک نیست»، مجموعه شعر با موضوع غزه، از دیگر بخشهای این نشستها بود که با خوانش شعرهایی از این کتاب همراه شد.
این معرفیها به اعضا این فرصت را داد که علاوه بر آشنایی با آثار جدید، با رویکردهای مختلف نویسندگان و شاعران معاصر در زمینههای اجتماعی و سیاسی آشنا شوند.
در این ۲ نشست، اعضای انجمن شاعران و نویسندگان نوجوان نیز آثار خود را که شامل موضوعات مختلف ازجمله تصویرپردازی در شعر بود، خواندند و به نقد و بررسی آنها پرداخته شد. این جلسهها بهعنوان یک فضای باز و حمایتی برای نویسندگان و شاعران نوجوان، به آنها کمک کرد تا آثار خود را با اعتماد به نفس بیشتری ارائه دهند و از نظرات و پیشنهادهای سازنده بهرهمند شوند.
این جلسات با هدف ارتقای سطح ادبی و نقد و تحلیل آثار اعضا، فرصتی مناسب برای تبادلنظر و آموزش در زمینههای مختلف ادبی فراهم آورد.
مهرناز نصیری، کارشناس آفرینشهای ادبی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در حاشیه این نشست اظهار کرد: اینگونه برنامهها به تقویت روابط میان نویسندگان نوجوان و ایجاد یک فضای حرفهای برای رشد بیشتر آنها کمک میکند.
وی گفت: اینگونه نشستها فرصت بینظیری برای رشد و شکوفایی استعدادهای نوپای ادبی است.
مشاهده توانمندیهای بینظیر اعضای جوان انجمن و تعامل مثبت میان اعضا و کارشناسان، از مهمترین دستاوردهای این جلسات است.
کارشناس آفرینشهای ادبی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: امیدواریم این روند با قوت همیشگی ادامه پیدا کند و زمینههای بیشتری برای ارتقای ادبیات نوجوان فراهم شود.
نصیری افزود: یکی از نکات قابلتوجه در این نشستها، توجه به جزئیات نوشتاری و توجه به استفاده درست از تصاویر و تشبیهات در آثار اعضا بود.
وی بیان کرد: اینگونه برنامهها نهتنها به ارتقای مهارتهای نوشتاری اعضا کمک میکند، بلکه باعث میشود که آنها از جوانب مختلف به دنیای ادبیات نگاه کنند و دیدگاههای مختلف را در نظر بگیرند.