به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان (با رویکرد فلسفه اسلامی) در کانون کرمانشاه، با حضور مخاطبان و مسئولانی از سراسر کشور برگزار شد و در آن علاوه بر اجرای دیگر برنامهها، سه رونمایی مختلف در زمینههای هنری، ادبی، علمی و پژوهشی از آثار فاخر فلسفی، صورت پذیرفت.
اولین رونمایی از اثر خوشنویسی فلسفی و فاخر استاد مهدی سهرابینصر بود، از هنرمندان بنام و پویای استان کرمانشاه که در زمینه خوشنویسی و کاغذ ابریسازی موفقیتهای چشمگیری داشته است، او بیش از ۴۰سال است که در این عرصه به فعالیت پرداخته و توانسته است هنر ابریسازی را که هنری ایرانی و اصیل است که به فراموشی سپرده شده بود، دوباره احیا کند. این استاد توانمند توانست با برپایی کلاسها و آموزشهایی در شهرهای مختلفی چون تهران، مشهد و کرمانشاه و با تحقیقات در زمینه ابریسازی، این هنر را به مردم بشناساند. استاد سهرابی از مرحوم آیتالله سید مرتضی نجومی، استاد اردشیر اکبری و استاد عبدالله جواری؛ بهعنوان اساتید خود نام میبرد و از عاطفهالسادات رنجبر، همسر خود که در کار ابریسازی صاحبسبک و صاحبنظر است یاد میکند. استاد مهدی سهرابی در خوشنویسی آثار فاخری دارد و در این زمینه هم آثاری را ابداع نموده است.
دومین رونمایی از اثر هنرمند توانمند و صاحبسبک و نامی کانون کرمانشاه، مسعود میاور مربیمسئول اسلامآباد غرب بود. وی از اثر فلسفی خود بهعنوان یک تندیس مفهومی نام میبرد که هنر و مجسمه مفهومی به گروهی از هنرهای تجسمی گفتهمیشود که در آن، مفهوم یا ایده موجود در اثر بر زیباییشناسی معمول و مواد بهکار رفته در اثر اولویت دارد. در هنر مفهومی، ایده و مفهوم کار بیشتر مورد نظر هست. وی در این تندیس مفهومی که رونمایی شد ، مجموعهای از عناصر بصری و نشانههای دیداری را بهکار برده است که مقصود آن انتقال مفاهیم به مخاطب بودهاست که علاوه بر آن وجود پیامی خاص در این اثر که فلسفه اسلامی برای کودک هست و با مشاهده این اثر مقصود هنرمند به مخاطب منتقل میشود. لازم به ذکر است این اثر بهعنوان نمادی از جشنواره فلسفه برای کودک و نوجوان خواهد بود و در این زمینه بهکار برده میشود.
در بخش دیگری از جشنواره رونمایی از سه اثر فلسفی صورت پذیرفت که شامل اثر راحله ابراهیمی از تهران بود که در جشنواره سال گذشته رتبه اول داستاننویسی را کسب نمود. اثر دوم آثار برگزیدگان جشنواره فلسفه برای کودک و نوجوان سال گذشته که در کانون کرمانشاه برگزار شد را شامل میشود. اثر سوم هم پژوهشی فلسفی در قالب یک پروژه پژوهشی با کانون کشور بود که از خرداد ماه امسال آغاز شد و توسط کارگروه فابک استان کرمانشاه تدوین گردید و در آن نوآوریهای حکمت ملاصدرا را که در بحث فلسفه برای کودک و نوجوان تاثیرگذار است و نتایج عملی آن در قالب ۲۹ اصل حکمت تعالیم در برنامه فلسفه برای کودک و نوجوان ارائه شده است.
گفتنی است هر یک از این سه رونمایی در بخشهای مختلف آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان در کانون کرمانشاه، با دعوت از مسئولان حاضر و صاحب اثر فلسفی، صورت پذیرفت و در پایان هم از صاحبان آثار با اهدای لوح و هدیه تجلیل شد.