جلسه آغازین "باشگاه هنرهای تصویری نوجوانان"کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان هرمزگان تشکیل شد

 این باشگاه با نشست تخصصی «سفالگری » با حضور شهاب حاجی زاده بعنوان میهمان و مدرس نشست و علاقمندان بزرگسال و نوجوان به هنر پویانمایی در سالن کنفرانس کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان ؛باشگاه هنرهای تصویری کانون پرورش فکری اولین نشست خودر را در حوزه پویا نمایی با محوریت موضوعی تاریخچه پیدایش انیمیشن و پویانمایی در جهان و ایران آغاز نمود که در این نشست ۱۵ نفربصورت حضوری و۴ نفر بصورت آنلاین شرکت نمودند.

شهاب حاجی زاده، مدرس این نشست گفت: اولین انیمیشن جهان کی و کجا ساخته شد، مشخص نیست اما می‌توانیم اولین نشانه‌های آن را در دوران نوسنگی، وقتی انسان‌های اولیه، تصاویر موردعلاقه خود را بر دیواره‌ی غارها و روی اشیاء حک می‌کردند، پیدا کنیم.

وی ادامه داد:ساخت انیمیشن به معنای امروزی و مدرن آن، اولین بار در سال 1832 میلادی و در ایالات متحده آمریکا انجام شد و اولین ابزار ساخت انیمیشن توسط جوزف پلاتو اختراع گردید ودر نهایت جیمز استوارت بلکتون موفق شد در سال 1900 با استفاده از تکنیک stop move انیمیشن The Enchanted Drawing را بسازد، یک فیلم صامت و سیاه و سفید که در آن، نقاشی و تصاویر روی تخته سیاه با استفاده از فیلم با 20 فریم در ثانیه ضبط شده بود.

حاجی زاده افزود: در دوران معاصر، نخستین فیلم کوتاه پویانمایی ایرانی توسط اسفندیار احمدیه باعنوان ملانصرالدین در سال ۱۳۳۶ خورشیدی و با امکانات بسیار محدود ساخته شد.اگر چه ساخت انیمیشن در ایران بیشتر از 50 سال عمر ندارد اما آثار به جامانده در یافته‌های باستان‌شناسی در پُرقدمت‌ترین بناهای تاریخی ایران نشان می‌دهد، انیمیشن در ایران از یک زمینه مستعد و قوی برخوردار است و ایرانیان در این صنعت به نوبه خود پیشتاز بوده‌اند

این مدرس  بیان کرد :معروفترین این یافته‌ها، جام بز و درخت خرما می‌باشد که در شهر سوخته سیستان توجه باستان‌شناسان را به خود جلب کرد. یک جام که گرداگرد آن یک بز در یک حرکت پنج گانه با درخت خرما گفتگو می‌کند. دست‌آفریده‌ای که قدمت آن به 3200 سال پیش از میلاد باز می‌گردد.  

جلسه آغازین "باشگاه هنرهای تصویری نوجوانان"کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان هرمزگان تشکیل شد

در ادامه  این نشست فیلم هایی که مربوط به تاریخچه نمایش و دستگاه ها و ابزارهای تولید انیمیشن باذکر قدمت و دیرینگی، همچنین نحوه استفاده آنها برای شرکت کنندگان توضیح داده شد.

نوشین فرهادی ،کارشناس آفرینش های هنری نیز در این نشست، هدف از آغاز به کار باشگاه پویانمایی کانون را در راستای توانمندسازی اعضای علاقمند به هنر پویانمایی درکانون معرفی کرد و افزود :باشگاه تصویری با حضور ۶ عضو فعال مراکز مجتمع آفرینش و گلشهر بندرعباس با نظارت و هدایت شهاب حاجی زاده به تولید پویانمایی می پردازند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =