کد خبر: 348957
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۵
بازدید 67
بررسی نقش و اهمیت مروجین قصه گویی

سکینه احمدیان، مروج قصه‌گویی خلاق گفت: افرادی که به ترویج شاهنامه‌خوانی می‌پردازند، در واقع نقش پاسداران فرهنگ و هویت ملی را ایفا می‌کنند

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان سمنان، سکینه احمدیان، دکترای ادبیات فارسی و مروج قصه‌گویی خلاق از متون کهن، با حضور در مرکز فرهنگی هنری شماره۲ سمنان، با مدیرکل، کارشناسان ستاد و همکاران مرکز فرهنگی هنری به گفتگو نشست.

احمدیان گفت: افرادی که به ترویج شاهنامه‌خوانی می‌پردازند، در واقع نقش پاسداران فرهنگ و هویت ملی را ایفا می‌کنند و نقالی به‌عنوان هنری که این حماسه‌ی بزرگ را به گوش نسل‌های مختلف می‌رساند، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

بررسی نقش و اهمیت مروجین قصه گویی

وی درباره اهمیت نقش مروجان شاهنامه‌خوانی گفت: نقالی، یکی از راه‌های انتقال ارزش‌ها، باورها و آموزه‌های فرهنگ ایرانی به نسل‌های آینده است و به تقویت زبان فارسی و حفظ آن در برابر تهدیدات زبان‌های خارجی کمک می‌کند.

همچنین شاهنامه منبعی غنی از تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران است که نقالی به ارتقای سطح آگاهی و دانش عمومی هم کمک می‌کند.

احمدیان درباره چالش‌های پیش روی مروجین قصه گویی بیان کرد: در عصر حاضر، با گسترش فناوری و رسانه‌های اجتماعی، علاقه جوانان به مطالعه و ادبیات کلاسیک کاهش یافته و تغییر سبک زندگی و افزایش مشغله‌های روزمره، فرصت‌های جمع شدن و شنیدن را کاهش داده است.

وی در پایان افزود: روش‌های جدید نقالی، نقش بسیار مهمی در حفظ و انتقال فرهنگ و هویت ملی ایفا می‌کنند. اما با وجود چالش‌های پیش رو، فرصت‌های بسیاری نیز برای ترویج این هنر وجود دارد که با حمایت از مروجین قصه گویی خلاق از متون کهن و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت آن‌ها، می‌توانیم شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این هنر ارزشمند باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =