نشست هم‌اندیشی با پرفسور قدیمی چرمهینی دانشمند ایرانی

نشست هم اندیشی با پرفسور رحمت الله قدیمی چرمهینی با حضور کارشناسان، کارکنان و مربیان مسوول مراکز کانون استان به مناسبت هفته پژوهش انجام گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اصفهان، دوشنبه ۱۹ آذرماه۱۴۰۳ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان میزبان پرفسور رحمت‌الله قدیمی چرمهینی بود و کارشناسان، کارکنان و مربیان مسوول مراکز کانون در یک نشست هم‌اندیشی با ایشان، نقطه‌نظرات خود را درباره، مراکز راهیان‌پیشرفت، شرکت‌های‌دانش بنیان، توانمندی‌های داخلی، نگاه‌به آینده، چگونگی رسیدن به افتخارات و قله‌دانش، راه‌ و روش ترسیم آینده و کسب‌تجربه، دوران نشاط نوجوانی و گذران درست آن، برنامه ریزی برای آینده و رسیدن به هدف و راه‌های ارتباط موثر برای ساختن ایرانی‌آباد، بیان کردند.

دانشمندایرانی در این دیدار که مریم ژاله معاون فرهنگی کانون نیز حضور داشت ضمن تاکید به توانمندی‌داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید علم و تکنولوژی بر لزوم ارتباط با مراکز علمی معتبر دنیا تاکید کرد و گفت: پیشرفت علم و تکنولوژی در گروه تلاش، همت و پشتکار شما است که با کارگروهی در همه زمینه‌ها،چه درحوزه علم اندوزی، فن‌آوری های‌نوین، هوش‌مصنوعی، علوم جدید رایانه‌ایی، برق، مکانیک، سیالات، علوم تجربی، علوم‌زیست‌محیطی، مهندسی، حتی هنر و ادبیات، بتوانید قله‌های پیشرفت را یکی پس از دیگری فتح کنید و این راه را با علم روز، پرسشگری، کنجکاوی و پژوهش به کودکان و نوجوانان یاد دهید و این دور از دسترس نیست مگر با اراده قوی، خودباوری،برنامه‌ریزی درست و اعتماد به نفس و در کنار این‌ها، ورزش، نشاط و شادابی که همه این موارد نردبان رسیدن به بام آرزوها است و این آرزوها حتما دست یافتنی است .

پرفسور قدیمی چرمهینی در بخش پایانی سخنان خود به حس خوب وطن‌دوستی ، احترام به باورها و عقاید، رعایت اخلاق و ارزشها، خدمت به کشور و ساختن ایرانی‌آباد و سرافراز تاکید کرد و اظهار داشت: برای آینده ، برای ایرانی سربلند و قوی ، همه باید عرق ملی داشته باشید و شما مربیانی که کار با کودک و نوجوان می کنید باید با انتخاب راه درست ، تلاش، کوشش و جدیت و بدون فوت وقت ، ارتباط با مراکز علمی و دانش بنیان و فن آوری های‌نوین، کشور خود را درمسیر پیشرفت قرار دهید و بستر را برای رشد علم و تکنولوژی فراهم آورید .

رحمت الله قدیمی چِرمَهینی (زاده ۲۸ مهر ۱۳۳۱ خورشیدی در شهر چرمهین، اصفهان) و دانشمند ایرانی مکاترونیک، با درجه PHD فوق دکترای رشته شکست و خستگی جامدات، کارشناس ارشد سازمان هوا فضای آمریکا (ناسا) که مدتی با سازمان فضانوردی آمریکا ناسا همکاری داشته‌است. او در مدتی که در آمریکا بود، پنج مقاله ISI نوشت که مقالات چرمهینی را می‌توان با کلید واژهٔ R.G.Chermahini در سایت‌های معتبر آمریکایی، آلمانی، سوئدی و… جستجو کرد.

چرمهینی یکی از نخبگان شاغل در ناسا بود و وقتی پروژه فرستادن شاتل به فضا با شکست روبرو شد، این پروژه سنگین را بر عهده او گذاشتند و اینبار پرتاب شاتل با موفقیت همراه شد. پس از یافتن عیب در بوستر شاتل، به اعضای تیم مبلغی ۲۰۰هزار دلار به عنوان پاداش از طرف رئیس‌جمهور داده شد، اما قسمت چرمهینی فقط یک پولیور شد. در جواب اعتراض رحی (نام مختصر رحمت‌الله که در ناسا به همین نام وی را صدا می‌کردند) به او گفتند که: You are a foreigner (تو یک اجنبی هستی). این حرف برای رحی خیلی گران تمام شد و از تمام امکانات و شرایطی که در آن کشور داشت گذشت و بدون خبر به سوئد رفت.

وی تا سال ۱۹۹۳ در مرکز فضایی سوئد مشغول به فعالیت بود و در همان کشور به زندگی ادامه داد. پس از مدتی علی رغم پیشنهاد از ژاپن، بخاطر مادرش و عشق به وطن به ایران بازگشت و در چرمهین ساکن شد.

از عادت‌های ایشان در مدت اقامت در آمریکا هشت کیلومتر دویدن و شنا بود. وی فردی ورزش‌دوست است و دلیل موفقیت خود در زندگی را داشتن برنامه می‌داند. وی بسیار متواضع و ساده زیست است.

قدیمی چرمهینی یکی از دانشمندان ناشناخته ایرانی است، مردی متولد چرمهین از توابع لنجان که سال ۱۳۶۴ مدرک فوق دکتری رشته مکانیک در گرایش خستگی و شکست جامدات را از آمریکا گرفته و در ناسا مشغول فعالیت شده بود و به گفتهٔ همکاران او، ایشان از موفق‌ترین محققان در زمینه تحقیقاتی خود در ناسا بود. او هم‌اکنون در شهر چرمهین زندگی می‌کند و وسیلهٔ نقلیه او برای رفت و آمد از کارگاه شخصی به منزل یک دوچرخه می‌باشد که این موضوع نشان دهندهٔ ساده زیستی و اشتیاق وی به ورزش می‌باشد که تبدیل به الگویی موفق برای نوجوانان و جوانان شده‌است. به عقیدهٔ او ساده‌زیست بودن و داشتن برنامه برای زندگی آکادمیک و روزمره از مهم‌ترین عوامل پیشرفت وی بوده‌است.

گفتنی است پرفسور چرمهینی با استقبال از ابتکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان در راستای تاسیس کانون علوم و فناوری های نوین ، این مرکز را بستری مناسب برای رشد دانش و علم دانست و عنوان کرد : امروزه مراکز این چنینی زمینه ساز بروز و نبوغ استعدادهاست که می تواند با تولید علم و اتصال به فناورهای نوین ، مراکز علمی و تحقیقاتی و دانش بنیان، قدم های بزرگ و موثری در راه توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان بردارد .

نشست هم‌اندیشی با پرفسور قدیمی چرمهینی دانشمند ایرانینشست هم‌اندیشی با پرفسور قدیمی چرمهینی دانشمند ایرانی



ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =