به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، در این نشست که عصر روز چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ در مرکز فرهنگی هنری شمارهی ۵ کانون اردبیل برپا شد، ملیحه ملکزاده فرد، مدیرکل کانون استان اردبیل با بیان اینکه ادبیات از مؤثرترین ابزارهای آموزش است، گفت: خداوند متعال در قران کریم که هدایتگر بشر در همه اعصار بوده به زبان قصه سخن گفته و بیش از ۲۵ اثر داستانی و بیش از ۱۹ قصه از اقوام مختلف در این کلام الهی آمده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تربیت توحیدی نباید از هنر و ادبیات کودک و نوجوان مغفول ماند، اظهار داشت: یادگیری و نهادینهسازی آموزههای دینی در قالب هنر و ادبیات برای فرزندانمان لذتبخش خواهد بود.
ملکزاده فرد تصریح: در جامعهای که خداباوری رواج یابد، سعادت آن جامعه تضمین مییابد.
مدیرکل کانون استان آشنایی کودکان با مفاهیم و آموزههای دینی را اهداف مهم کانون برشمرد و گفت: اگر شخصیت افراد در سنین کودکی بر مبنای این آموزهها رشد و پرورش یابد، تهاجم فرهنگی بر آنها اثر نخواهد گذاشت و به همین منظور باید نهضت مطالعه کتابهای دینی در قشر کودک و نوجوان راهاندازی شود.
امیر رجبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل هم در این نشست نگارش کتاب برای کودکان و نوجوانان از سوی روحانیون و عالمان دینی را نشان از اهمیت حوزه ادبیات در تعلیم و پرورش این قشر دانست.
وی با بیان اینکه سوژههای بومی برای مخاطبان باورپذیرتر خواهد بود، بیان داشت: اگر فولکلور، آداب و سنن، جغرافیا و دیگر سوژههای بومی در آثار و نوشتههایمان به نمایش گذاشته شود، باعث جذابیت آن خواهد شد و کتابهای حجتالاسلام محمدجواد باقری ارومی هم بر مبنای همین سوژهها تألیف شده است.
امیر رجبی ادامه داد: شناسایی و پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان علاقهمند در کارگاهها و انجمنهای ادبی کانون کمک بزرگی برای ارتقای توان ادبی استان است و با استمرار این فعالیتها و نشستها شاهد خلق و رونمایی از آثار ارزشمندی از فرزندانمان در آینده خواهیم بود.
حجتالاسلام محمدجواد باقری ارومی امامجمعه بخش ارشق شهرستان مشگینشهر هم در این نشست گفت: در حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان ابتدا باید تعریف درستی از دین ارائه کنیم و سپس به آموزش آموزههای آن بپردازیم.
وی با بیان اینکه خدای متعال، دین را برنامهای برای زندگی انسان در این دنیا قرار داده است، بیان داشت: در مقابل پیامبران و اولیای الهی، شیاطینی نیز در این دنیا وجود دارند که برای به انحراف کشاندن بشر تلاش میکنند و همین موضوع تعلیم و تربیت از سنین کودکی را حائز اهمیت میکند.
حجتالاسلام باقری ارومی در ادامه سخنان خود بر اثرگذاری آموزش غیرمستقیم مفاهیم به تأکید کرده و اظهار داشت: مخاطبان کودک و نوجوانی که به این شیوه متأثر از مفاهیم و آموزهای کتاب باشد، در بزرگسالی متوجه خواهد شد آنچه به او تفهیم شده است، همان آموزههای از دین و آیات قرآن بوده است.
وی در معرفی سه اثر تألیفی خود خاطرنشان کرد: در کتابهای زمین پاک و زندگی شاد، سفر به آستارا و قهرمانان آستارا، مفاهیم و آموزههای دینی در قالب داستان بیان شده است.
گفتنی است این نشست با قرائت شعر توسط مربی آفرینشهای ادبی و دو عضو نوجوان مرکز فرهنگی هنری شماره ۵ کانون اردبیل با موضوع مقاومت پایان یافت.