به گزارش روابطعمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان تهران، آیین گشایش بیست و ششمین جشنواره قصهگویی استان تهران پس از پخش آیاتی چند از کلامالله مجید، سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، اجرای زنده گروه موسیقی ماهور و با حضور فرهاد فلاح رئیس جشنواره بینالمللی قصهگویی و معاون فرهنگی، مدیران کل، معاونین، مسئولین دیگر سازمانها، قصهگویان و با سخنرانی ویدا ملکی رئیس این جشنواره استانی آغاز شد.
در ابتدا ملکی در پاسخ به پرسش مجری مبنی بر قهرمان زندگی شما کیست؟ با بیان خاطراتی از قصهگوییهای مادربزرگ خود او را یکی از قهرمانان زندگیاش خواند و ابراز داشت: با قصهگویی میتوانیم به دنیای خیال سفر کنیم و ضمن تقویت هویت ایرانی اسلامی، با افزایش عزت نفس باعث اعتلای فرهنگ اصیل سرزمین خود شده و اعلام میکنیم «ایران، قهرمان من، دوستت داریم».
سپس نماهنگی از چگونگی روند برگزاری این جشنواره از ابتدا تا اکنون برای مخاطبین در سالن پخش شد و این رویداد فرهنگی پس از معرفی هیات داوران خود متشکل از الهام دارابی، لیلا شعبانی، ساغر لطفینژاد، کیخسرو رنگرز و مسعود نوریفرد با اجرای قصهگویان آغاز شد.
در روز نخست جشنواره قصهگویی استان تهران ۳۰ قصهگو در گروههای سنی نوخوان تا بزرگسال در بخشهای قصههای آیینیسنتی، منظوم، مینیمال، مدرن و نوآورانه، دینی، علمی و زبان اشاره با یکدیگر به رقابت پرداختند.
در خلال این جشنواره نمایشگاهی با آثار عروسکی ساخته شده توسط مربیان استان تهران از دل قصهها نیز برگزار شد که کلیه مهمانان جشنواره و مخاطبین از آن دیدن کردند.
همچنین کارگاه تخصصی «آداب نقل و نقالی» با حضور مسعود نوریفرد داور جشنواره و مدرس این دوره، علاقهمندان به نقالی، معلمان و اعضای نوجوان بخش جنبی این جشنواره بود.
نوریفرد در این کارگاه شرکتکنندگان را با تاریخچه، آداب مجلس نقل، کارکردهای چوب نقالی و طومار آشنا و نیز نکات زیادی از نقاط ضعف و قوت در اجرای قصهگویان جشنواره را برای فراگیران کارگاه بیان کرد.
خاطرنشان میشود محمدرضا کریمیصارمی معاون تولید کانون، روحاله عباسینژاد مدیر دفترمرکزی حراست، فروهر معدنی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی، سعید زینالعابدین مدیر مرکز تئاتر، حسین عالمبخش مشاور هنری کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کل کشور و مهدی مظفری طراح حسینیه کودک محرم شهر مهمانان این رویداد فرهنگی در تهران بودند.
قصهگویان استان تهران در روزهای سهشنبه و چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۹ به روایت قصهها در بخشهای مختلف میپردازند و مراسم اختتامیه ساعت ۱۰ تا ۱۲ روز پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ برگزار خواهدشد.