به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین در تاریخ 28 آذر 1403 و پیش از برگزاری آیین اختتامیه مرحلهی استانی بیست و ششمین جشنواره قصه گویی در قزوین واحد آموزش و پژوهش کانون استان نشستی تخصصی با حضور داوران و راهیافتگان به مرحلهی استانی این جشنواره در مرکز مجتمع فرهنگی و هنری کانون قزوین برگزار کرد.
در آغاز این برنامه اعظم یوسفی اصل معاون فرهنگی اجرایی کانون استان قزوین از شرکت کنندگان و داوران این جشنواره برای همراهی ارزشمندشان قدردانی کرد.
در این نشست داوران براساس آثار قصهگویی که در طول جشنواره اجرا شده بود، پیشنهاداتی برای بهبود کیفیت اجرای قصهگوییها و دیگر موارد اثرگذار در ارتقا سطح کار قصهگویان مطرح کردند.
داوران این جشنواره در پایان به پرسشهای قصهگویان و مربیان اعضای قصهگو درباره شیوه داوری و ....پاسخ دادند.
حسین قربانزاده خیاوی مربی داستاننویسی مراکز کانون استان آذربایجان شرقی(کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی، نویسنده کودک و نوجوان، داور ملی جشنوارههای قصهگویی و داستاننویسی و برگزیده چندین جشنواره ملی فرهنگی و ادبی) که داوری همه بخشهای جشنواره را برعهده داشت درباره اثرات تمرین مداوم و مستمر قصهگویی حتی در حین امور روزمره زندگی و نیز اهمیت انتخاب شیوه ورود به قصه توصیههایی به شرکت کنندگان این جشنواره کرد.
در ادامه سولماز صادقزاده نصرآبادی (کارشناس ارشد، نویسنده و برگزیده چندین جشنواره قصهگویی و ادبی، مدرس و داور قصهگویی از استان آذربایجان شرقی) با بیان اینکه ما مردم قصههای هزار و یک شب هستیم، درباره تفاوت سلیقهها در قصهگویی، اهمیت امانتداری در متنهای قصه و شیوه اجرا نکاتی را مطرح کرد.این قصهگوی برگزیده همچنین از قصهگویان خواست تا قصههایی را انتخاب کنند که جهانش با جهان آنها شبیه باشد و آن را دوست داشته باشند تا بتوانند با آن انس بگیرند وی در ادامه ده فرمان قصهگویی را برای مخاطبان خود بازگویی کرد.
فریده محمودی (قصهگو، داور و مدرس قصهگویی از کانون استان مرکزی) در بخشی از گفتگوی خود با مهمانان این برنامه به رابطه درونی قصهگو با موضوع و مفاهیم قصه تاکید کرد و افزود: قصهگو با ایجاد ارتباط با شخصیتها و عناصر قصه خود میتواند ارائه اثرگذارتری در قصهگویی خود داشته باشد.
محمد رفیع شیخی از استان قزوین (برگزیده مسابقات نقالی و روایتگری از استان قزوین ) که داوری بخش آیینی-سنتی این جشنواره را برعهده داشت با قدردانی و تحسین همه قصههای ارائه شده، استفاده از تجربههای نقالان و قصهگویان آیینی و سنتی را زمینهساز پیشرفت بیشتر شرکت کنندگان در این بخش دانست.
بیست و ششمین جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین با شعار «راز قصهها، ساز زندگی است» با محوریت حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم فلسطین، غزه و لبنان برگزار میشود.
این جشنواره با هدف توسعه کمی و کیفی قصهگویی، توجه همه جانبه به نیازهای تربیتی و فرهنگی جامعه هدف، توجه و ارزشگذاری به تمام فرمهای هنری قصهگویی با محوریت روایت تک نفره، گسترش ارتباط با قصهگویان غیر ایرانی و نهادهای فرهنگی مرتبط غیر ایرانی در عرصه قصهگویی و عملیاتی کردن اندیشه ترویج قصهگویی در بستر جشنواره قصهگویی برگزار میشود.