به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان جنوبی؛ در متن این بیانیه آمده است.
از دیرباز تاکنون در سرزمین پهناور ایران، قصهگویی و داستانسرایی از نخستین فعالیتهای هنری بوده که در انتقال مفاهیم عالی، جنگاوریها، پهلوانیها و آداب و رسوم نقش بسیار ارزندهای داشته است لذا حفظ و حراست و انتقال این حوزه والا به نسلهای آینده وظیفه ما به ویژه متولیان فرهنگ و هنر را سنگین و خطیر نموده است. قصهها و داستانها سرشار از دانش و تجربه زیسته انسانهایی است که در این سرزمین و این خطه میزیستهاند و نتایج زیسته خود را سینه به سینه نقل کردهاند و یا در آثار مکتوب برای آیندگان به یادگار گذاشتند و اینک نیز باید همین مسیر تداوم پیدا کند.
توجه به مفاهیم مردمشناسی و ادبیات غنی خراسانی که در ادبیات ایران صاحب سبک و شیوه است و مفاهیم و مضامین اخلاقی در اولویت انتخاب متون قصه قرار گیرد. هنر جهان بدون مرز است و راز قصه سازندگی است. ما همواره به قصههای دیگر سرزمینها نیز اهمیت میدهیم، قصهها و داستانهایی که در راستای انسانیت و فرهنگ مهربانی و زندگی بدون جنگ و جهانی در سایه صلح و آرامش یادگار ماندهاند برای ما مورد توجه هستند. داستانسرایی و قصهگویی با نام مادربزرگهای ما پیوند خورده است، هرگاه قصهای می شنویم بیاختیار چهره خندان مادربزرگها و پدربزرگها در خاطرمان پدیدار میشود. انگار نقل و قصه را فقط برای این عزیزان و از زبان این بزرگان فرهنگی شنیدنیتر میدانیم اما بسیار خرسندیم که در کنار مادربزرگها؛ خردسالان، کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در این جشنواره حضور و نقش موثری داشتند.
هیئت داوران ضمن تقدیر از همت متعالی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در اهتمام به برگزاری این رویداد مهم و ارزشمند فرهنگی و سپاس از همه عزیزان برگزارکننده بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی مرحله استانی، یاد و خاطر مربی فقید سرکار خانم زهرا سادات انوری را گرامی داشته و جهت هرچه بهتر شدن کیفیت قصهها در سالهای آینده مواردی را به شرح زیر متذکر میشود.
۱- هیئت داوران ضمن تقدیر به خاطر توجه به قصههای ۱۰۰ ثانیه و قصههای زبان اشاره و مدرن و نوآورانه که به جشنواره اضافه شده، خواستار تداوم این حرکت ارزشمند در تمامی فصول سال تا جشنواره بیست و هفتم میباشد تا شاهد رونق بیشتر این بخش باشیم.
۲- از همه شرکتکنندگان درخواست میشود به منظوره هرچه بهتر شدن اجراها و کیفیت اجراها موضوع مخاطبشناسی و تناسب قصه با گروه سنی را در اولویت نخست یک اجرا قرار دهند.
۳- قصهگوهای عزیز توجه داشته باشند که به روایتگری و نقل قصه با اجرای نمایش منولوگ تفاوت اساسی دارند لذا مخاطب شما را نباید با بازیگر صحنه یا استندآپ کمدی اشتباه بگیرد.
۴- متون انتخابی باید با توجه به ساختار مناسب برخوردار از آغاز، میان و پایان مشخص باشد و در حین اجرا حتماً باید به این سه بخش توجه نمود و بخش آغاز اجرا از شدت و ضعف برخوردار نباشد. لذا قصهگویان ابتدای بخشهای قصه را تفکیک و سپس انرژی و توان متناسب به هر بخش را در حین اجرا لحاظ نمایند.
۵- به مسئولین برگزارکننده جشنواره توصیه میشود موضوع آموزش را در همه زمینهها مدنظر قرار داده تا در سال آینده شاهد حضور حداکثری همه شهرستانها و علاقهمندان باشیم و کیفیت اجراها رشد بیشتری داشته باشند. حضور کمرنگ برخی مناطق و شهرستانها به ویژه طبس، سربیشه، زیرکوه، خضری و ... متاسفانه مشهود بود. در خاتمه برای همه شرکتکنندگان آرزوی توفیق و سربلندی را مسئلت مینماییم.
فردین مقدوری، حسین عباس زاده، معصومه کاظمی و زهره دادرس مقدم