آغاز مرحله‌ی استانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در زابل(سیستان و بلوچستان)

مرحله‌ی استانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در زابل با رقابت ۱۵۵ قصه‌گوی برتر استان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان در حال برگزاری است

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون سیستان و بلوچستان، مرحله‌ی استانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در زابل آغاز شد.

در این رقابت، که تا ۵ دی‌ماه ادامه خواهد داشت، ۱۵۵ قصه‌گوی برگزیده‌ی استان در بخش‌های سنتی کلاسیک، مدرن و نوآورانه، آیینی سنتی، منظوم، دینی، مینی‌مال(۱۰۰ ثانیه‌ای)، محیطی، علمی، قصه‌های پیشرفت و قهرمانان ایران، زبان اشاره و ایثار و مقاومت قصه‌گویی خواهند کرد.

در آیین آغازین این جشنواره، که در مرکز فرهنگی هنری شماره یک زابل در حال برگزاری است، مدیرکل کانون استان گفت: قصه، به سبب تاثیری پرورش فکر کودکان دارد، مهم‌ترین ابزار تربیتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

محمدرضا سالاری قصه را یک سفر کوتاه، ساده و کم هزینه دانست که در ذهن و تخیل مخاطبان اثرگذار است و در ادامه عنوان کرد: با قصه، کودکان فکر می‌کنند؛ خود را در حالت اجرا می‌بینند و در این لحظه آماده‌ی پذیرش بسیاری از موارد تربیتی هستند.

رییس و ناظر جشنواره در بیان هدف‌های آن به ترویج، شکل‌گیری و حفظ هویت ملی و فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: قصه بخش جدایی ناپذیر فرهنگ کشور ما و به ویژه در سیستان و بلوچستان با این پشتوانه و پیشینه‌ی غنی فرهنگی است.

عمومی سازی و مردمی سازی دیگر هدف برگزاری جشنواره بود که سالاری در زمینه‌ی فعالیت‌های صورت گرفته در این خصوص گفت: برای تحقق این هدف تصمیم گرفتیم با توجه به وسعت استان پهناور سیستان و بلوچستان، این جشنواره را در سه قطب شما، مرکز و جنوب استان برگزار کنیم و همین امر باعث شد استقبال از جشنواره‌ی بیست‌وششم با ۹۹۴ تقاضا، رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته باشد.

مدیرکل کانون در بخشی از سخنان خود به سند تحول بنیادین و ساحت‌های آن در زمینه‌ی تربیت همه‌ی ابعاد وجودی انسان هم اشاره کرد و یادآور شد: ملاک کانون در تعریف فعالیت‌های متنوع و گسترده‌ی خود عمل به این سند است که مورد تایید و تاکید مقام معظم رهبری است.

آغاز مرحله‌ی استانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در زابل(سیستان و بلوچستان)

پس از سخنان سالاری، فرماندار ویژه‌ی شهرستان زابل در سخنانی حوزه‌ی کودک و نوجوان را بسیار با اهمیت خواند و گفت: اگر می‌خواهیم فرزندان ما آن‌گونه که شایسته هستند، تربیت شوند باید به دوران کودکی آنان اهمیت بدهیم و برای آن برنامه ریزی داشته باشیم.

علی ولایتی‌پور ادامه داد: برای مقابله با تهاجم فرهنگی اقدامات گوناگونی باید صورت بگیرد که مهم‌ترین آنها در حوزه‌ی فرهنگ اتفاق می‌افتد.

فرماندار ویژه‌ی زابل آگاهی و آموزش پدر و مادرها و توجه مسوولان را هم در فرآیند شکل‌گیری شخصیت کودکان و نوجوانان مهم دانست.

ولایتی‌پور در این بخش از سخنان خود با اشاره به پیشینه‌ی کانون پرورش فکری، گفت: کانون پرورش فکری با انجام فعالیت‌های خود، کودکان و نوجوانان را توانمند می‌سازد و باعث کاهش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

وی در پایان به قصه و قصه گویی اشاره و خاطرنشان کرد قصه گویی با توجه به کارکردهایی که در حوزه‌ی تربیت دارد، بهترین ابزار برای توانمندسازی فرزندان است.

گفتنی است داوری این دوره از جشنواره را مهتاب سارونی، عالیه سجادی و بی‌با رهسپار برعهده دارند و ناظر و رییس جشنواره محمدرضا سالاری است.

قابل ذکر است این جشنواره پس از حوزه‌ی سیستان در مرکز استان و حوزه‌ی بلوچستان هم ادامه خواهد داشت و آیین پایانی آن پنجم دی‌ماه در زاهدان برگزار خواهد شد.

آغاز مرحله‌ی استانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در زابل(سیستان و بلوچستان)

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =