نام استان سمنان به‌عنوان یکی از قطب‌های فرهنگ و هنر ایران باید ثبت شود

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان بر لزوم تلاش همگانی برای اهتزاز نام استان سمنان و معرفی آن به‌عنوان یکی از قطب‌های فرهنگی و هنری کشور تأکید کرد و جشنواره‌های قصه‌گویی را یکی از مؤثرترین ابزارها برای تحقق این هدف دانست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان سمنان، مرتضی مزینانی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در مرحله استانی در سالن همایش‌های شهید سلیمانی اداره کل کانون پرورش فکری استان سمنان برگزار شد، با اشاره به فرآیند ثبت‌نام جشنواره قصه‌گویی و ارزیابی عملکرد مراکز فرهنگی و هنری استان‌ها اظهار کرد: سمنان در شناسایی قصه‌گویان در کشور رتبه نخست را در اختیار دارد.

وی تصریح کرد: در نشست‌های متعددی با کارشناسان و مدیران آموزش و پرورش، تلاش شد تا قصه‌گویان حائز شرایط از میان دانش‌آموزان و معلمان شناسایی و به سمت جشنواره قصه‌گویی هدایت شوند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان اضافه کرد: مسائل و مشکلات متعددی در مسیر ترویج فرهنگ قصه‌گویی وجود دارد؛ اما در این راستا، مدیران و کارشناسان کانون استان تلاش کرده‌اند تا چالش‌ها را شناسایی کنند و راهکارهایی برای رفع آن‌ها ارائه دهند.

مزینانی ادامه داد: دسترسی به جشنواره قصه‌گویی امسال برای همه علاقه‌مندان به‌خوبی فراهم شد؛ به‌شکلی که از دورافتاده‌ترین نقطه استان نیز شرکت‌کننده‌ای داشتیم که امروز اجرایی عالی داشت و کانون از این استعدادها حمایت می‌کند.

وی تصریح کرد: بسیاری از مسؤولان مراکز فرهنگی و هنری استان سمنان به‌ویژه در مناطق دورافتاده اعلام کرده‌اند که امسال فضای متفاوتی در استان در راستای شناسایی، هدایت و برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی و بروز توان قصه‌گویان فراهم شده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان اضافه کرد: در حالی که همه ما دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم؛ برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری نظیر جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی می‌تواند در این مسیر بسیار مؤثر باشد.

مزینانی ادامه داد: برای حل مسائل و چالش‌های موجود در حوزه آسیب‌های اجتماعی، باید برخی رویکردهای مدیریتی تغییر کرده و به جای تمرکز بر اموری که تأثیر آن‌چنانی در جامعه ندارند، بیشتر روی برگزاری جشنواره‌های تخصصی نظیر جشنواره قصه‌گویی بر اساس اصول علمی و حرفه‌ای تمرکز شود.

وی بر لزوم تلاش همگانی برای اهتزاز نام استان سمنان و معرفی آن به‌عنوان یکی از قطب‌های فرهنگی و هنری کشور تأکید کرد و جشنواره‌های قصه‌گویی را یکی از مؤثرترین ابزارها برای تحقق این هدف دانست.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: سمنان با پیشینه‌ای غنی از فرهنگ و تمدن، ظرفیت‌های بسیاری برای تبدیل شدن به یک برند ملی و حتی بین‌المللی دارد. برای دستیابی به این هدف، باید با استفاده از ابزارهایی همچون قصه‌گویی، هویت و اصالت این سرزمین را به نسل‌های آینده و همچنین سایر نقاط کشور معرفی کنیم.

مزینانی با اشاره به اهمیت قصه‌گویی به‌عنوان یکی از کهن‌ترین شیوه‌های انتقال فرهنگ افزود: جشنواره‌های قصه‌گویی نه‌تنها بستری برای احیای داستان‌ها و روایت‌های بومی است، بلکه می‌تواند پلی برای تقویت ارتباطات بین فرهنگی باشد. این رویدادها، فرصتی بی‌نظیر برای شناساندن ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی استان سمنان هستند.

وی بر ضرورت همکاری همه‌جانبه نهادهای دولتی و بخش خصوصی در برگزاری این جشنواره‌ها تأکید کرد و از مردم خواست تا با مشارکت گسترده، سهم خود را در معرفی استان ایفا کنند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: جشنواره‌های قصه‌گویی با حضور هنرمندان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به فرهنگ بومی، علاوه بر ایجاد شور و نشاط اجتماعی، می‌توانند زمینه‌ساز جذب گردشگر و رونق اقتصادی استان باشند.

مزینانی گفت: سمنان در سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی تلاش کرده است تا جایگاه ویژه‌ای در نقشه فرهنگی کشور کسب کند و این اقدامات باید تقویت شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =