به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون البرز، این جشنواره که با حضور ۴۶ نفر از قصهگویان منتخب مرحله کتابخانهای، روزهای ۵ و ۶ دی ماه ۱۴۰۳، برگزار شد، منتخبان خود را شناخت.
آیین پایانی مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصهگویی در البرز، صبح روز پنجشنبه با حضور علاقهمندان به قصه و قصهگویی و با همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری و حوزه هنری استان البرز، برگزار شد؛ زینب عاشری، رئیس جشنواره و مدیر کل کانون البرز، در ابتدای این آیین گفت خوشحال هستیم که امروز برگ دیگری از قصه گویی در استان البرز ورق خورد و افزود پایان جشنواره، پایان قصهگویی نیست و تازه شروع ماجرا خواهد بود زیرا قصه و قصهگویی همواره در مراکز کانون برای تربیت نسل آینده، ادامه خواهد داشت .
این مقام مسئول همچنین گفت کودکان و نوجوانان امروز قرار است به پدران و مادران، معلمان و در کل به شهروندان آینده تبدیل شوند و اگر از اکنون با کتاب و مطالعه و قصه رشد پیدا کنند در آبنده میتوانند به درستی با چالشهای زندگیشان مواجه شوند .
رئیس جشنواره قصهگویی استانی همچنین از حضور تمامی قصهگویان( مادربزرگها، اعضا، مربیان و دیگر علاقهمندان به قصه و قصهگویی) قدردانی کرده و افزود خوشحال هستیم که علاقه به قصه و قصهگویی حتی در روزی که به دلیل شرایط بد آلودگی هوا تعطیل است، علاقهمندان را به جشنواره آورده است.
قرائت بیاینیهی هیئت داوران جشنواره متشکل از الهام دارابی، آزاده میربها و فرانک فروانفر از سوی آزاده آقا میربها، نماینده هیئت داوران از بخش های دیگر این نشست بود.
داوران در این بیانیه ضمن تشکر و قدردنی از برگزار کننندگان و قصهگویان، انتخاب مناسب قصهها با توجه به ویژگیهای فردی قصهگو،طراحی و استفادهی مناسب قصهگو از فضای صحنه وحفظ انرژی قصهگو در طول اجرای قصه،تمرین، جهت تسلط قصهگو بر متن قصه و تمرین تنفس و فن ببان برای اجرای قصهها را در کنار برخی نکات مهم دیگر از جمله مواردی دانسته بودند که تمامی شرکت کنندگان باید به آنها توجه کنند.
متن کامل بیانیه هیئت داوران مرحله استانی ( البرز)
قصهگویی قصه «بگو چه دیدی» توسط «سوگل باقری»، از اعضای نوجوان شرکت کننده در بخش «کلاسیک» و قصه«نیش مار و نیش زنبور»توسط «بهراد نجفی» از اعضای کودک و شرکت کننده در بخش قصههای ۱۰۰ ثانیهای از دیگر بخشهای این آیین بود.
منصور آذری، از اعضای قدیم مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز و هنرمندان استان و فعالان حوزه مجسمهسازی که سالها ریاست انجمن مجشمهسازان ایران را بر عهده داشته نیز در سخنان کوتاهی از در این جشنواره، ضمن تجلیل از برگزار کنندگان، از اهمیت نقش قصه در پرورش حس تخیل و تاثیر آن در هنر سخن گفت.
پخش نماهنگ جشنواره قصهگویی و تجلیل از برگزیدگان و داوران با اهدای لوح تجلیل و هدیه از سوی زینب عاشری، مدیر کل کانون استاتن و رئیس مرحله استانی، از دیگر بخش های این ویژه برنامه بود.
لازم به توضیح است روح الله عباسی نژاد، مدیر دفتر مرکزی حراست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز به عنوان میهمان ویژه در بخش پایانی این نشست حضور داشت.
گفتنی است در مجموع ۲۵ نفر در این جشنواره برگزیده و شایسته تجلیل شدند که ۱۵ نفر به مرحله منطقهای راه خواهند یافت.
اسامی برگزیدگان
همچنین مدیر کل کانون البرز از تمام کودکان شرکت کننده در بخش قصههای کوتاه ۱۰۰ ثانیهای نیز به صورت ویژه در استان تشکر کرد.
بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «راز قصه ها، ساز زندگی ست»اهداف مختلفی از جمله توسعه کمی و کیفی قصهگویی، توجه همه جانبه به نیازهای فرهنگی و تربیتی جامعه هدف، توجه و ارزش گذاری به تمام فرمهای هنری قصهگویی با محوریت روایت تک نفره، گسترش ارتباط با قصه گویان غیر ایرانی و نهادهای فرهنگی مرتبط غیر ایرانی در عرصهی قصه، استفاده از رسانه ی ملی جهت ترویج و تبیین قصه گویی،گسترش بخش علمی و عملی کردن اندیشه ترویج قصهگویی در بستر جشنواره قصهگویی برنامه ریزی شده و با شعار شعار «راز قصهها، ساز زندگی است» با محوریت حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم فلسطین، غزه و لبنان در حال اجراست.
این جشنواره در بخش های پادکست، قصه های ۹۰ ثانیه ای و بخش علمی نیر مهلت ارسال آثار به دبیرخانه را تمدید کرده است.
در نهایت برگزیدگان مرحله استانی از ۳۱ استان کشور، پس از حضور مجازی در بخش منطقهای در صورت راه یابی به بخش ملی و بینالملل روزهای ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در شهر یزد رقابت کرده و برگزیدگان نهایی این جشنواره معرفی خواهند شد.