به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، نشست ادبی دو پنجره کتاب "کتانیهای کوکام" در مجتمع شهید مدنی با حضور مدیرکل کانون، نویسنده کتاب، مربیان و ۹۰ نفر از اعضای ادبی کانون استان همدان برگزار شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان ضمن خوش آمدگویی به میهمانان حاضر در نشست اظهار کرد: نشست ادبی دو پنجره یک برنامه ملی است که هر دفعه در یک استان اجرا شده و در آن نویسنده یا شاعر یک کتاب در جمع اعضای ادبی کانون آن استان حاضر شده و گوش به نقد کتاب خود داده و به پرسشهای اعضا پاسخ میدهد و این یک رشد است.
معصومه ابراهیمیهژیر با اشاره به نشست ادبی دو پنجره افزود: دو پنجره را میتوان اینگونه تفسیر کرد که وقتی کتابی را در دست میگیرید و جلد کتاب را میبینید و مطالب آن را میخوانید یعنی وارد دنیای نویسنده شده و با طرز فکر و ایده او آشنا میشوید و این یک پنجره است و از طرفی پنجره دوم همان بررسی کتاب از دریچه نگاه مخاطب است و نویسنده متوجه بخشهای مختلف کتاب خود از دید مخاطب شده و سعی میکند نکات گفته شده را در کتابهای بعدی خود استفاده کند.
وی با بیان اینکه برنامه دو پنجره یک برنامه هدفمند است، ادامه داد: دو پنجره یکی از بهترین فرصتها برای رشد نوجوانانی است که دست به قلم دارند و آینده روشنی برای نویسندگی و یا شاعری در پیشرو دارند پس قدر این لحظات را بدانید و از آن نهایت استفاده را بکنید.
وی تصریح کرد: کتاب رمان نوجوان کتانیهای کوکام در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس است که امروز خانم فاطمه جدیدی نویسنده این در جمع ما حضور دارند و شما میتوانید سوالات و نکات مورد توجه خود را از نویسنده بپرسید.
در ادامه نویسنده کتاب در پاسخ به سوال مجری که چگونه شما یک نویسنده شدید؟ گفت: این کتاب اولین رمان است و من قبل از این داستان کوتاه نوشته بودم اما خواندن یک مقاله در یک نشریه من را علاقمند کرد تا در مورد دوران پیش از جنگ مطالعه کنم و زندگی مردم خصوصا مناطق مرزنشین را مورد بررسی قرار دهم و از زمان مطالعه و تحقیق من تا نوشتن کتاب دو سال و نیم طول کشید.
فاطمه جدیدی با بیان اینکه امروز اینجا حضور دارم تا با شما نوجوانان به گفت و گو بنشینم و نظرات شما را بپرسم، ادامه داد: همدان شهری ادبیات خیز است و نویسندگان بزرگ ملی دارد و من از راهنماییهای نویسنده باغ کیانوش آقای اصغر عزتی موفق که همدانی هستند، بسیار بهره میگیرم.
وی در ادامه به سوالات اعضای ادبی پاسخ داد.
نوجوانان سوالات متعددی چون آیا شخصیتهای خلق شده در داستان واقعی بودند یا نشات گرفته از ذهن شما؟ چرا در شخصیت پردازیهای داستان بیشتر از پسرها استفاده شده بود؟ چرا در ادامهی داستان عشق بینهایت مادر به پدر پر رنگتر بود تا به فرزندان؟ چرا رد و نشانهایی از ابزار جنگی در تصویر روی جلد نیست با توجه به این که موضوع کتاب یک کتاب دفاع مقدسیست؟ از نویسنده پرسیدند.
سپس اعضای ادبی به تیتر و فونت جذاب کتاب، تیتر این کتاب، رنگ چشمنواز خطوط در داخل کتاب، جنس خاص کاغذ کتاب و سایز و قطع جذاب کتاب اشاره کردند.
مخاطبین از پایان باز داستان لذت بردند و عنوان کردند که ذهن مخاطب حتی در پایان داستان درگیر ماجراهای آن است که آیا مهران موفق خواهد شد عدنان را گیر بیاورد یا خیر؟ و نیز گویش نرم و لطیف، ماجراهای مهیجی که پیدرپی اتفاق میافتاد، کشمش شخصیتهای داستان، علیرغم اختلاف سلیقهها و حتی دعواهای برخی از شخصیتهای داستانی با یکدیگر ولی به هنگام ضرورت پای هم ایستادنها، با غیرت بودن در دفاع از حریم خانواده و دوست، میهن، خاک وطن و... را از دیگر ویژگیهای مثبت این کتاب برشمردند.
سپس خوانش آثار برگزیدگان مسابقات ادبی و دیگر اعضای انجمن داستان صورت گرفت که یلدا پاشایی، یکی از اعضای ارشد انجمن ادبی خاتم به خوانش داستان خود با عنوان فیصله پرداخت. سپس زهرا حشمت افخم، عضو انجمن نویسندگی به خواندن داستانی با عنوان سرخ تر از سیب پرداخت و نویسنده را به نقد داستان در جمع حاضرین دعوت کرد.
این نشست ادبی با انجام فعالیت هنری چاپ تمبر کتاب با مربیگری سحر مرامی همراه بود که اعضای نوجوان مراکز ۲ و ۳ همدان توسط مربی آن را انجام دادند.
در پایان این برنامه مدیر کل کانون پرورش فکری استان همدان از نویسنده کتاب با اهدای بشقاب سفالی که منقش به جلد کتاب کتانیهای کوکام بود تقدیر کرد.