اختتامیه‌ای از جنس شروع؛ برای اتفاقاتی تازه و شکوفایی بی‌اندازه در هنر قصه‌گویی استان

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان،پایان جشنواره قصه‌گویی را نقطه آغازی برای شکوفایی بیشتر هنر قصه‌گویی در استان عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خوزستان، آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان مرحله استانی بیست و ششمین جشنواه بین المللی قصه گویی با حضور داریوش آقاسی مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، مسعود صالحی شبلیزی مدیریت پردیس های دانشگاه فرهنگیان استان خوزستان، محمد شهباز رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان، حجت‌الاسلام سیدمحمود موسوی نماینده دفتر آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری زعیم حوزه‌های علمیه استان خوزستان، مریم جان بزرگی سرپرست پردیس حضرت فاطمه زهرا(س) دانشگاه فرهنگیان و سید جمشید افشانی مدیر کانون زبان استان خوزستان روز چهارشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ در مجتمع فرهنگی کانون پرورش فکری اهواز برگزار شد.

اختتامیه‌ای از جنس شروع؛ برای اتفاقاتی تازه و شکوفایی بی‌اندازه در هنر قصه‌گویی استان

داریوش آقاسی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، در ابتدای این آیین با تأکید بر نقش قصه‌گویی در ترویج فرهنگ و اخلاقیات در جامعه گفت: قصه‌گویی نقشی بی‌بدیل در ترویج فرهنگ و اخلاقیات در جامعه دارد که از دیرباز تاکنون مورد توجه قرار گرفته است. امروز گرد هم آمده‌ایم تا از هنرمندان و داستان‌سرایان برجسته‌ای که با قصه‌های شیرین و آموزنده‌ خود ما را به دنیای پر رمز و راز قصه‌ها بردند، تقدیر کنیم.

اختتامیه‌ای از جنس شروع؛ برای اتفاقاتی تازه و شکوفایی بی‌اندازه در هنر قصه‌گویی استان

آقاسی در ادامه افزود: در طی این جشنواره، ما شاهد روایت‌هایی بودیم که هر یک از آن‌ها با تکیه بر عنصر تخیل و خلاقیت، پیام‌های عمیق انسانی و فرهنگی را به مخاطبان خود منتقل کردند. این قصه‌ها نه تنها به عنوان ابزار سرگرمی، بلکه به عنوان وسیله‌ای برای انتقال دانش و تجربیات نسل‌های گذشته به آینده، اهمیت ویژه‌ای دارند. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که قصه‌گویی می‌تواند تأثیر مثبت بر توسعه مهارت‌های زبانی، شناختی و اجتماعی کودکان داشته باشد. همچنین، قصه‌ها می‌توانند به عنوان ابزارهای مؤثری برای ترویج ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی مورد استفاده قرار گیرند.

مدیر کل کانون خوزستان ضمن تقدیر و تشکر از قصه‌گویان، نقالان و راویان که با هنر و ذوق بی‌بدیل خود، این جشنواره را به یک تجربه بی‌نظیر و به یادماندنی تبدیل کردند ادامه داد: در پایان، امیدوارم که این جشنواره، نقطه آغازی برای شکوفایی بیشتر هنر قصه‌گویی در استان باشد و نسل‌های آینده نیز با شنیدن این قصه‌ها، راه شما را ادامه دهند. امیدوارم که این حرکت فرهنگی، زمینه‌ساز توسعه و اعتلای فرهنگ و هنر در جامعه ما باشد.

اختتامیه‌ای از جنس شروع؛ برای اتفاقاتی تازه و شکوفایی بی‌اندازه در هنر قصه‌گویی استان

مسعود صالحی شبلیزی مدیریت پردیس های دانشگاه فرهنگیان استان خوزستان در این اختتامیه ضمن اشاره به اهمیت قصه گویی در تربیت گفت: با توجه به تاثیر مثبت قصه گویی در انتقال مفاهیم تربیتی، تلاش میکنیم تا این مهارت در دانشجومعلمان که وظیفه تربیت نسل آینده کودکان و نوجوانان این سرزمین  را بر عهده دارند تقویت شود.

در ادامه آیین اختتامیه مرحله استانی بیست و ششمین جشنواه بین المللی قصه گویی استان خوزستان رتبه های برتر بخش های مختلف قصه گویی این جشنواره به اجرای قصه پرداختند.

اختتامیه‌ای از جنس شروع؛ برای اتفاقاتی تازه و شکوفایی بی‌اندازه در هنر قصه‌گویی استان

ابتدا سارا کلانی رتبه برتر بخش مدرن و نوآورانه قصه دیو سیاه دم به سر را اجرا کرد و پس از آن پیمان قنواتیان به اجرای قصه پرنده طلایی در بخش سنتی کلاسیک پرداخت.

امین کریمیان که رتبه اول بخش آیینی سنتی را کسب کرده بود، قصه رزم رستم و کاموس کشانی را اجرا کرد و نسترن بحرکانی نیز که برگزیده بخش مینیمال (۱۰۰ ثانیه) این جشنواره شده بود، قصه تاجر و بهلول را اجرا کرد.

آیین اختتامیه جشنواره با قرائت بیانیه هیئت داوران جشنواره استانی قصه گویی توسط نوربخش احمد زاده ادامه یافت. در بخشی از ان بیانیه تأکید شده که انتخاب آثار برتر در این جشنواره دلیل برتری دادن اثری بر اثر دیگر نبوده و موجب مهتری یافتن عده‌­ای بر عده‌­ی دیگر نیست. هیأت داوران ضمن احترام به کلیه شرکت کنندگان در این رویداد فرهنگی و هنری یاد آور می شود که دلیل انتخاب یک اثر، رعایت گزینه‌های بیشتری از موارد مورد نظر جشنواره می باشد.

اختتامیه‌ای از جنس شروع؛ برای اتفاقاتی تازه و شکوفایی بی‌اندازه در هنر قصه‌گویی استان

در ادامه با اهدای یک جلد کلام الله مجید، تندیس جشنواره، لوح سپاس، هدیه و چند شاخه گل نرگس از رتبه های برتر، برگزیدگان و شایسته‌های تقدیر بخش های مختلف مرحله استانی بیست و ششمین جشنواه بین المللی قصه گویی استان خوزستان تقدیر شد.

همچنین از فرهاد عبادی زاده و انیسه وحیدی مسئولین مراکز هندیجان و مسجدسلیمان به عنوان مراکز فعال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان با معرفی بیشترین اعضای قصه‌گو در جشنواره امسال، تقدیر به عمل آمد.

در بخش پایانی این آیین و به مناسبت سالروز شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، فیلم کوتاه «ماجرای نقاشی» تهیه شده در معاونت فرهنگی کانون خوزستان، ماجرایی که در روستای صراخیه شادگان در حوادث سیل خوزستان با حضور پدرانه سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس رقم خورد، به منظور معرفی فعالیت مشفقانه مربیان سیار روستایی و هنر قصه‌گویی، به نمایش درآمد.

لازم به ذکر است بخش اجرایی مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، روزهای چهارم الی ششم دی ماه در بخش های مختلف ؛ آیینی سنتی، دینی، علمی، ایثار و مقاومت، پیشرفت و قهرمانان ایران، کلاسیک، منظوم، مدرن و نوآورانه، زبان اشاره و مینیمال(۱۰۰ثانیه ای) برگزار شد. در بخش اجرایی این جشنواره ۷۱ قصه گو از سراسر استان خوزستان به اجرای قصه پرداختند که پس از اعلام نظر هیئت داوران مرحله استانی جشنواره، ۳۳ قصه‌گوی خوزستانی جهت شرکت در بخش منطقه‌ای جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی معرفی شدند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =