به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، ، احسان منشی در این زمینه جشنواره را همانند بخش اکران عمومی جشنواره فجر میبیند جایی که مخاطبان میتوانند حاصل زحمات تولیدکنندگان را ببینند و نظر دهند.
او در حالی که جشنواره صبح روز ۲۵ دی ۱۴۰۳ در تهران برگزار میشود، در نشست خبری این رویداد و در جمع خبرنگاران رسانهها با قدردانی از حامد علامتی، رئیس شورای نظارت بر اسباببازی اظهار داشت: به واسطه اینکه طی دو سال ایشان در شورای نظارت حضور دارد، الگویی بارز از جلب مشارکت مردمی دیدم. سال گذشته هم در جشنواره اسباببازی در خدمت دکتر علامتی بودم و تصمیمات تاثیرگذار در شورای نظارت بر اسباببازی اخذ شد. این صنعت دارد مسیر خوبی به سمت تعالی طی میکند.
او انجمن تولیدکنندگان اسباببازی ایران را متشکل از اعضا و تولیدکنندگانی که در حوزه اسباببازی عزم جذب کردند و در پنج سال گذشته دور هم جمع شدند، دانست و افزود: صنعت اسباببازی را باید به صنعت بومی تبدیل کنیم. در حوزه اشتغال، اقتصاد خانواده و تولید کالای ارزان توانستیم تاثیرگذار باشیم.
توجه به صنعت تامین بازی و اسباببازی برای کودکان با نیازهای ویژه در دنیا
رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباببازی با بیان اینکه نمایشگاه اسباببازی را حاصل تلاش کارگران ایرانی و خلاقیت جوانان ایرانی میدانم، گفت: از مردم خواهش میکنم که به نمایشگاه اسباببازی بیایند و نظرات خود را بدهند تا چراغ راه آینده ما شود.
منشی در پاسخ به سوالی مبنی بر تولید اسباببازی برای کودکان با نیازهای ویژه اظهار داشت: یکی از کارهایی که علاقهمند هستیم، انجام دهیم برقراری ارتباط بین تولیدکننده با مخاطب و تامین نیازهای کودکان ویژه است. سال قبل برنامهای برای بازدید کودکان سندرم داون از نمایشگاه اسباببازی داشتیم.
او با اشاره به اینکه صنعت تامین بازی و اسباببازی برای کودکان دارای نیازهای ویژه در دنیا یک صنعت مورد توجه و ویژه است که لازمه رشد آن بومیشدن است، افزود: این رویکرد را در انجمن اسباببازی تعریف کردیم و به سمت آن در حال حرکت هستیم. سال پیش چندین مامور در نمایشگاه اسباببازی داشتیم که کمک به خانوادههایی کند که با کالسکه به نمایشگاه آمدند. امسال هم این خدمترسانی را داریم.
بسیاری از تولیدکنندگان اسباببازی، خانگی هستند
منشی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا صحت دارد که ۷۰درصد اسباببازیهای داخل کشور قاچاق هستند، اظهار داشت: قاچاق، کالاهایی هستند که بهطور غیر رسمی وارد کشور میشوند و یا با اظهار نادرست به گمرک وارد کشور می شوند. در دو سال گذشته اسباببازیهایی قاچاق تعریف شده است که بهعنوان یک کالا در سامانه تجارت ثبت نشدند و شناسه کالا ندارند. در انجمن نظارت بر اسباببازی تلاش کردیم که تولیدکنندگان همکاری و در این سامانه ثبتنام کنند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباببازی با اشاره به ثبت ۱۴ عنوان محصول در سامانه تجارت تا ماه دی پارسال، تصریح کرد: در حال حاضر این تعداد به ۸۰ کالا میرسد. میپذیریم صنعت بازی علیرغم دیرینه بودن در ایران نوپاست. بسیاری از تولیدکنندگان ما خانگی هستند که دو روش برخورد داریم. یا باید آنها را مجبور به ثبت شرکت و اخذ پروانه کنیم و یا کمک کنیم از یک تولیدکننده خانگی به کارگاه تبدیل شوند.
وی در مورد نظر یکی از خبرنگاران مبنی بر قیمت بالای اسباببازی در کشور خاطرنشان کرد: کشورهایی که میخواهند صاحب صنعت شوند همواره با هم در رقابت هستند. اگر تولید اسباببازی نداشتیم اسباببازی با قیمت بیشتری وارد کشور میشد. تولید اسباببازی در کشور ما به کام کشور همسایهمان، عراق هم شده است. ضمن اینکه چینیها با قیمت پایین و تشویقهای صادراتی خوب کالاها را به عراق میفرستند. ترکها هم در این حوزه رقیب ما هستند.
منشی ادامه داد: مساله دیگر این است که تحریمهای ظالمانه توان خرید مردم را پایین آورده است و بیشک توان تولید کالا کاهش پیدا میکند و نرخ بهرهوری در تولید هم کم میشود. برای مقابله با این مشکل یک راه بیشتر نداریم و آن توجه به تولید ملی است. باید مدام اشتغال ایجاد کنیم تا کارگر هم بتواند برای فرزندش اسباببازی بخرد.
نهمین جشنواره ملی اسباببازی با شعار«بازی، تمرین زندگی» ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ هر روز ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار میشود.