به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، هفتمین نشست کارگاه کرمانشاهشناسی در راستای فعالیت معرفی سرزمین، با محوریت معرفی پیشینه و قدمت تاریخی استان کرمانشاه و معرفی آثار باستانی آن در مجتمع آفرینش، نخستین مرکز تخصصی نوجوان کانون کشور در شهر کرمانشاه، برگزار شد.
آگاهی از هویت خود و سرزمینی که در آن زیست میکنیم از اهمیت ویژهای برخوردار است و همواره برمبنای انتقال و گسترش دانش، باورها، ارزشها، نگرشها، سنتها و شیوههای زندگی معین و مشترک استوار است که با شناخت بیشتر در این زمینهها نه تنها به خودباوری منجر میشود بلکه نسل آینده نیز گامهای محکمتری با شناخت پیشنه خود و ریشههای فرهنگی، اجتماعی و... در مسیر پیش رو گامهای مستحکم و سازندهای را بر میدارند.
بر همین اساس در نشست هفتم پنج اصل در هنر معماری ایرانی یعنی ۱- مردم واری. ۲- پرهیز از بیهودگی. ۳- نیارش. ۴- خودبسندگی. ۵- درونگرایی برای مخاطبین تشریح شد.
همچنین محمد رشیدی استاد حاضر نشستها، در این جلسه مباحث خود را با محوریت: سیستمهای هوشمند انتقال آب به بناها و عمارتها در مناطق مختلف بر اساس طرّاحی توسط معماران بومی، عوامل تأثیرگذار در ایجاد روشهای مختلف استفاده از آبهای زیرزمینی و آب رودخانه و قناتها و آبهای سطحی در بناهای کهن، ستونهای سنگی کشف شده از ۱۵۰ سال گذشته تا امروز از مناطق مختلف شهر کرمانشاه و شهرها و روستاهای پیرامون شهر شامل: زیرستون، شالی ستون (سنگی چرخ مانند بر فراز زیرستون)، قلمه ستون یا میان ستون بر فراز شالی، گل ستون با تزیینات نقش گل و برگ و سرستون، تشریح محلهها و زیرمحلههایی در بافت تاریخی شهر کرمانشاه که این ستونها در آنجا کشف شدهاند؛ برای مخاطبین ارائه داد.
گفتنی است نشستهای کارگاه کرمانشاهشناسی دوشنبههای هر هفته ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۸ در مجتمع فرهنگی و هنری آفرینش و با همکاری موسسه فرهنگی هنری کوچهکتاب برای والدین و با حضور خانوادهها برگزار میشود.