به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری استان هرمزگان؛ نشست تخصصی نهادینه سازی آموزه های مهدوی در کودکان با حضور حجت الاسلام حمید محمدی از اساتید مرکز تخصصی مهدویت استان قم و با حضور بیش از ۵۰ نفر از مربیان مراکز فرهنگی هنری کانون، والدین و اولیای تربیتی سراسر استان در بستر فضای مجازی برگزار شد.
راحله خادمی؛ کارشناس آموزش و پژوهش کانون هرمزگان هدف از برگزاری این نشست را نهادینهسازی معارف مهدوی با در نظر گرفتن حیطههای شخصیتی کودکان عنوان کرد و گفت: مربیان و اولیای تربیتی افزون بر انتقال اطلاعات پیرامون امام زمان(ع) به کودکان، باید به فکر نهادینهسازی و درونیشدن این اطلاعات نیز باشیم تا اثر تربیتی ماندگاری بر آنان داشته باشد .
حجت الاسلام حمید محمدی نیز در ابتدای این نشست به ضرورت طرح مباحث مهدوی برای کودکان و ارائه راهکارهای مختلف در مورد تربیت مهدوی کودکان و آموزه های دینی آنان پرداخت و گفت: با توجه به آیات و احادیث، در مورد تربیت مهدویت که هویت شیعه به شمار می آید، می توان به ضرورت آن پی برد.
وی افزود: برای آموزش مفاهیم دینی و نهادینه سازی معارف مهدوی در کودک، باید آموزه هایی انتخاب شوند که برای وی قابل فهم بوده و او توانایی درک صحیح آنها را داشته باشد. زیرا با توجه به محدودیت ظرفیت شناختی و میزان درک این مرحله سنی، همه آموزه ها مهدوی برای ارائه و انتقال به کودک مناسب نیستند. حجت الاسلام حمید محمدی در ادامه به سیر محتوای مهدوی مناسب کودکان ۷ تا ۱۲ سال اشاره کرد و گفت: انس و الفت، محبت و اطاعت سه اصل محتوایی در تربیت مهدوی کودکان هستند.
وی ادامه داد: در گروه سنی ۷ ساله باید انس و الفت به امام عصر ایجاد شود، یعنی باید مجموعه فعالیت هایی را انجام داد که موجب تکرار و یادآوری نام امام زمان(عج) می شود. مثل خواندن اشعار و سرودهای کودکانه زیبا با محتوای مربوط به امام زمان(عج).
این استاد مرکز تخصصی مهدویت استان قم ابراز کرد: برای کودکان ۸ تا ۹ سال باید از راه بیان محبت و مقبولیت امام زمان (عج) وارد شد. یعنی ویژگی های امام مهدی(عج) را با بیان داستان هایی از پیامبر و امامان معصوم(ع) به کودک منتقل کرد
حجت الاسلام حمید محمدی با اشاره به اینکه آموزه های مهدوی را به کودکان ۹ تا ۱۰ سال، باید از راه بیان زیبایی های دوران ظهور، محبت و مقبولیت امام حضرت منتقل نمود اضافه کرد: با گروه سنی ۱۱ و ۱۲ سال باید از اصل اطاعت استفاده کرد؛ یعنی هم مهدی باورانی مانند شخصیت حاج قاسم سلیمانی و امثال ایشان را به آنها معرفی کرد و هم با بیان سبک زندگی مهدوی، مهدی یاوری را در آنها نهادینه کرد.
لازم به ذکر است؛ در پایان این نشست، مدرس به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد و کتابهای مجموعه ۵ جلدی شکوفه های امید، مجموعه ۶ جلدی آرزوهای آسمانی از انتشارات بنیاد فرهنگی حضرت موعود(عج)، مجموعه ۵ جلدی کتاب امام زمان و من، نوشته محمد یوسفیان و کتاب وقتی بیایی به قلم حسن محمودی را بعنوان منابع مطالعاتی مناسب مربیان، اولیای تربیتی و والدین معرفی نمود.