به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری استان خراسان رضوی، سمیه سلامیراد کارشناس مسئول ادبی استان با اعلام این خبر گفت: این نشست، روز دوشنبه ۲۴ دیماه، در مرکز یک نیشابور برگزار و با بیان خاطرات ابوالقاسم اثنی عشری مربی پیشکسوت کانون در زمینهی ساخت و ساز، تجهیز و نوسازی مراکز نیشباور و دستاوردهای تعامل و همکاری با آموزش و پرورش آغاز شد.
محمدعلی خلاقی، معاون فرهنگی استان نیز در این نشست، ضمن قدردانی از تلاشهای بیدریغ و دلسوزانه همکاران کانون استان آن را نمونه و الگویی از شیوه کارکردن برای خدا و رضای او دانست. وی با اشاره به فضای منحصر به فرد کار در کانون گفت: در کانون همه عاشقانه و دلی برای کودکان کار میکنند. از مربی سیار که خنده و شادی را بر لب کودکان مینشاند تا بخش مکاتبهای که بچهها راز و سفرۀ دل خود را در نامهها میآورند و مربی را امین و محرم خود میدانند. این نقش و نشان واقعی کار مربیان کانون پرورش فکری است.
وی در ادامه افزود: در جشنوارههای آموزش و پرورش، کودکان و نوجوانان اغلب بعد از برگزیده شدن رها میشوند و برنامه¬ای برای آنها نیست. ما اینجاییم تا بگوییم ادامۀ کار را به ما و مربیان ما بسپارید. آنها برنامههای گام¬به¬گام و مدونی برای استعدادها و پرورش خلاقی آنها دارند.
سمیه سلامیراد، کارشناس مسئول ادبی کانون پرورش فکری خراسان رضوی، از اجرای طرح ملی باشگاه سیمرغ در تمامی استانهای کشور خبر داد. وی اظهار داشت: بر اساس این طرح، مدارس متوسطه اول و دوم موظفاند دانشآموزان برگزیده خود در زمینۀ شعر و داستاننویسی را به کانون پرورش فکری معرفی کنند. این دانشآموزان پس از ورود به کارگاهها و انجمنهای ادبی کانون، تحت آموزشهای تخصصی قرار میگیرند و در نهایت، برترینها به باشگاه استعدادهای ادبی قاف «قله ادبیات و فرهنگ»، بالاترین سطح پرورش ادبی کشور، راه مییابند.
سمیه سلامیراد، کارشناس مسئول ادبی کانون پرورش فکری خراسان رضوی، اعلام کرد که طرح ملی «باشگاه سیمرغ» از خردادماه سال جاری در مشهد آغاز شده است. وی اظهار داشت: «با تعامل مؤثر میان مسئولین و کارشناسان ادبی ستاد استان و مدیران آموزش و پرورش، تعداد زیادی از دانشآموزان مستعد مشهدی به عضویت این باشگاه درآمدهاند». سلامیراد با اشاره به آغاز فاز دوم عضوگیری این باشگاه در مراکز شهرستانهای خراسان رضوی، از تعامل سازنده میان کارشناسان ادبی کانون و سرگروههای ادبیات فارسی آموزش و پرورش خبر داد. وی خراسان رضوی را مهد زبان و ادب فارسی دانست و افزود: سال گذشته این استان با بیشترین تعداد برگزیده در دو گرایش شعر و داستان، حضوری چشمگیر در باشگاه کشوری قاف داشت و امید میرود با گسترش تعاملات، تعداد بیشتری از استعدادهای ادبی استان شناسایی و پرورش یابند. کارشناس مسئول ادبی استان با معرفی زهره اکبرآبادی و فاطمه بیدقدار به عنوان دو همکار توانمند و با تجربه در حوزۀ پرورش و تربیت ادبی اعضا، از نماینده آموزش و پرورش درخواست کرد که نخبگان و دانشآموزان مستعد شهرستان را در دو گرایش شعر و داستان به مراکز نیشابور معرفی کند.
در ادامه فاطمه رأفت سرگروه فارسی دوره اول متوسطه آموزش و پرورش شهرستان نیشابور، ضمن اظهار خرسندی از حضور در این نشست، درخواستهای خود و همکارانش در آموزش و پرورش را به صورت خلاصه بیان کرد. در این درخواستها برگزاری کارگاه رایگان ادبی و شعر و داستان، ایجاد تفاهمنامهی رسمی بین کانون پرورش فکری و آموزشوپرورش، پیگیری پیوند عمیق و ارتباط موثر مربی و دانشآموز از طریق ارسال کتاب و مجله به نشانی بچهها، استفاده از معلمان و دبیران شاعر و نویسندهی توانمند در زمینهی آموزش استعدادهای ادبی در مراکز کانون و بالعکس یعنی حضور مربیان ادبی کانون در مدارس، معرفی دانشآموزان شاعر و نویسنده به برنامههای فرهنگی ادبی شهرستان و حتی برنامههای کودک و نوجوان در رادیو و تلویزیون (استانی و سراسری) به عنوان تشویق و ایجاد انگیزهی بیشتر و در نظر گرفتن نمرۀ تشویقی در درسهای مرتبط به فارسی و نگارش و املا برای دانشآموزان مستعد از جمله مواردی بود که مطرح و دربارهی بندهای آن گفتگو شد.
سمیه سلامیراد یادآور شد که بسیاری از این درخواستها اجرایی شده و در حال انجام است. در ادامه عزت صدیقی¬لویه کارشناس ادبی مکاتبهای استان از بخش مکاتبهای و زهره اکبرآبادی به نقش کتابخانه پستی در رساندن کتاب به مناطق محروم صحبت کردند.
در پایان زهره معمارینسب ضمن توضیح فعالیتها و ظرفیتهای فراوانی که در کانون وجود دارد تأکید کرد که ارتباط سازمانی ما با مقامات آموزشوپرورش در شهرستانها میتواند باعث توانمندی بیشتر کودکان و نوجوانان شود و رشد و بالندگی آنان را به ارمغان آورد.