به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، علی بینش، مسئول بخش عروسکهای اقوام ایرانی در نهمین جشنواره ملی اسباببازی با بیان اینکه ۲۰۰ عروسک از روز ۲۵ دی ارایه شده است افزود: این عروسکها مخاطبان را از طریق قصههایشان با جغرافیا، فرهنگ، آداب، رسوم، افسانهها و اسطورههای هر منطقه از کشورمان آشنا میکند.
نهمین جشنواره ملی اسباببازی روزهای ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران در حال برگزاری است و در بخشی از آن عروسکهایی از تمام نقاط و اقوام کشور برای آشنایی کودکان و نوجوانان و خانوادهها به نمایش گذاشته شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان آذربایجان شرقی که مسئولیت این بخش را برعهدهدارد، اظهار داشت: نکته مهم غیر از شکل ظاهری عروسکها، قصههایی است که در پشت تکتک عروسکها وجود دارد. در بخش عروسکهای اقوام ایرانی جشنواره اسباببازی اسطورهها و نمادهایی که در مناطق مختلف کشور داریم در قالب عروسک به نمایش گذاشته شده است. بر این اساس هر عروسکی دربردارنده قصههایی غنی و جذاب از هر منطقه است.
او با اشاره به اینکه در واقع قصهای در سینه هر عروسک وجود دارد، بیان کرد: این بخش جشنواره فرصت خوبی برای بیان و ارایه قصههای اقوام مختلف در قالب عروسکها فراهم کرده است.
«بینش» اظهار داشت: همه بازدیدکنندگان و علاقهمندان میتوانند شنونده قصه این عروسکها باشند. در حقیقت کودکان و نوجوانان و خانوادهها میتوانند از طریق قصه این عروسکها با جغرافیا، فرهنگ، آداب، رسوم، افسانهها و اسطورههای هر منطقه از کشورمان آشنا شوند. در این راستا خانمها گیسو فکوری و فاطمه محمودی برای روایت قصه عروسکها در این بخش حاضر هستند.
مسئول بخش عروسکهای اقوام ایرانی در نهمین جشنواره ملی اسباببازی اظهار داشت: این بخش همچنین فرصتی است برای بیان نظرها و تبادل فرهنگی بین کارشناسان، اولیا، مربیان تربیتی و هنرمندان در حوزه نمایش عروسکی. ضمن اینکه ما نیز میتوانیم برای غنیسازی موزه عروسکها از آنها کمک بگیریم و به نوعی این موزه را معرفی کنیم.
او با اشاره به اینکه موزه عروسکها آبان سال ۱۴۰۳ به همت سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در مجتمع فرهنگی کانون در تبریز گشایش یافت، توضیح داد: جشنواره ملی اسباببازی دومین جایی است که موزه عروسکها معرفی و به نمایش گذاشته شده است. این موزه در واقع یک موزه سیار عروسک است و قابلیت این را دارد که در هر منطقهای دایر شود.
بینش ضمن تشکر از دبیرخانه نهمین جشنواره ملی اسباببازی و مسئولان کانون تصریح کرد: گزارشی که همکاران به من دادند حاکی از استقبال خوب مخاطبان از این بخش جشنواره است. امیدوارم تا پایان جشنواره میزبان تعداد بیشتری از کودکان، نوجوانان، اولیا، کارشناسان، اولیای تربیتی و مربیان کودکان و نوجوانان باشیم.
نهمین جشنواره ملی اسباببازی با شعار«بازی، تمرین زندگی» ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران در حال برگزاری است.