به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون لرستان؛ دوره آموزشی «فن بیان و آیین سخنوری» با تدریس سید سیامک موسوی استاد دانشگاه، داور چندین دوره قصه گویی، مدرس نقالی، شاهنامه خوانی، فن بیان، سخنوری و... و حضور مربی مسئولان و مربیان فرهنگی، هنری و ادبی مراکز کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان سراسر استان لرستان به صورت حضوری برای مربیان خرم آباد و برخط برای مربیان سایر شهرستان ها در مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ خرم آباد برگزارشد.
دراین دوره آموزشی شرکت کنندگان با مباحثی مانند: اداری دقیق صداها، صامت ها، عجله نکردن در ادای جملات، آهنگ و احساس کلام، سکوت و مکث بجا در کلام، تنفس دیافراگمی و... به صورت تئوری و عملی بیشتر آشنا می شوند.
درابتدای این دوره آموزشی سید سیامک موسوی تعاریفی از فن بیان و سخنوری را بیان داشت و در خصوص قصه گو و قصه گویی، نقالی و پیشینه آنها با ذکر مثال هال هایی مطالبی را مطرح کرد و اظهار داشت: همچنانکه همیشه تکرار کرده ام؛ یک قصه گوی خوب به مثابه یک ساز کوک است و زبات تکلم عنصر اساسی زندگی اجتماعی است.
موسوی با اشاره به نقالی مربیان برای برای کودکان و نوجوانان مباحثی را بیان داشت گفت: مربیان باید با شیوه های نقالی، حرکت، حس گیری و استفاده از ابزار برای انتقال مفاهیم به مخاطب آشنایی بیشتر پیدا کنند و این دانش را اعضای کانون که علاقمند به هنر نقالی هستند منتقل کنند.
مدرس این کارگاه در خصوص سیستم صوتی بدن مطالبی را مطرح کرد و افزود: ریه، حنجره، دهان و... سیستمی را برای تولید صداها و مصوت ها ایجاد می کنند که انسان را قادربه تکلم می سازد.
درادامه این دوره آموزشی؛ شیوه تولید صامت ها(حروف)، مصوت ها و مخارج هریک از آنها توضیح داده شد و سرعت کلام، تنفس مخصوص قصه گویان، شکل گیری کلام در جهاز تکلم، آهنگ و رسایی صدا و انواع صداهایی که انسان می تواند با به شکل سینه ای، حلقی، تو دماغی و کله ای ایجاد کند از سوی استاد با بیان مثال هایی به صورت تئوری و عملی مطرح شدند.
گفتنی است: این دوره آموزشی طی۲ روز در۳و۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ به صورت حضوری در مرکز شماره ۲ خرم آباد و برخط در اتاق آنلاین جلسات اداره کل کانون پرورش فکری لرستان برگزار می شد و در روز دوم شرکت کنندگان به صورت عملی با مطالب مطرح شده بیشتر آشنا شدند.