به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون سیستان و بلوچستان، مدیرکل کانون استان در آیین شب شعر و موسیقی «سایه سیمرغ»، برای حاضران از همیت آشنایی کودکان و نوجوانان با شاهنامه سخن گفت.
محمدرضا سالاری در این زمینه گفت: شاهنامه بخش جدانشدنی هویت ملی ایران و به ویژه سیستان و بلوچستان است که آشنایی کودکان و نوجوانان با آن، همچون پیوند آنان با ریشههای هویتیشان است.
وی ادامه داد: شاهنامه قصهی دلاوریها و حماسه آفرینیهای ایرانی است که انتقال این میراث گرانبها میتواند سرمایه گذاری ارزشمندی برای کودکان و نوجوانان باشد.
سالاری در همین رابطه با اشاره به ابزارهای گوناگونی که امروز در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دارد و هویت فرهنگی آنان را نشانه گرفته است، گفت: آشنایی با تاریخ و فرهنگ هر قوم میتواند این بیگانگی را از آنان دور کند و شاهنامه، که منبع غنی هویت ایرانی اسلامی است، این ظرفیت را دارد که با هویتبخشی به کودکان و نوجوانان، آسیبهای اجتماعی را از آنان دور کند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سپس، با بیان اهمیت شاهنامه و شاهنامه خوانی در کانون و جایگاه ویژهی آن در جشنواره قصهگویی، به توانمندی اعضای کودک و نوجوان مراکز فرهنگی هنری استان و موفقیتهای آنان در سطح منطقهای و ملی اشاره کرد و گفت: برای آنکه کودک و نوجوان به شاهنامه علاقهمند شود باید از ظرفیتهای گوناگون استفاده کنیم و با برنامهریزی، بین آنان و این میراث فرهنگی پیوند برقرار کنیم.
گفتنی است در این آیین که در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور بزرگان فرهنگ و ادب استان برگزار شد تعدادی از اعضای کانون به هنرنمایی در قالب نقالی و شاهنامه خوانی پرداختند که سحر کیخا جوان، که در بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی به بخش ملی راه یافته، هم در میان آنان بود.