به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، عادل بزدوده، داور نهمین جشنواره ملی اسباببازی با بیان اینکه کانون در جشنواره اسباببازی علاوه بر جنسیت و رده سنی بچهها به رشد ذهنی و روحی آنها نیز توجه کرده است، افزود: حرکتی که کانون در قالب جشنواره اسباببازی انجام میدهد بسیار بنیادی و خوب است از این منظر که خانوادهها با اسباببازیهایی آشنا میشوند که برای هیچ گروه سنی مانع ایجاد نمیکند.
نگاه عمیق و ارزشمند کانون در برپایی جشنواره اسباببازی
بزدوده نگاه کانون در برگزاری جشنواره ملی اسباببازی را بسیار ارزشمند دانست و افزود: این نگاه فراتر از یک عروسک دختر و پسر است به همین دلیل تجربه والایی شکل گرفته است. بچهها به بهانه جشنواره اسباببازی با انواع بازی و اسباببازیها آشنا میشوند.
وی اظهار داشت: جشنواره اسباببازی نشان میدهد که کانون علاوه بر توجه به جنسیت و رده سنی بچهها، رشد ذهنی و روحی آنها را نیز مدنظر قرار داده است. به هر حال کانون مسئولیت این جشنواره را به عهده گرفته و فرصت خوبی ایجاد شده است برای تولیدکنندگانی که دوست دارند کار خود را بهطور انبوه در اختیار مخاطبان قرار دهند.
باید برای پدربزرگها و مادربزرگها نیز اسباببازی تولید کنیم
داور نهمین جشنواره ملی اسباببازی با بیان اینکه این جشنواره هر سال قویتر برگزار میشود، عنوان کرد: سرمایهگذاران این حوزه اعم از دولتی و خصوصی باید کاری کنند که خروجی کار بهراحتی به دست خانوادهها برسد. برای سالهای بعد باید برای پدربزرگها و مادربزرگها اسباببازی تولید کنیم و اسباببازی را فقط مختص بچهها ندانیم.
این نویسنده و کارگردان نمایش عروسکی با اشاره به اثرگذاری بازی و اسباببازی در کاهش عوارض پیری مانند افسردگی و زوال حافظه بیان کرد: بازی به تازهشدن دیدگاه و ذهن و حفظ سلامت روان کمک میکند. ذهن همیشه در حال کار کردن است و مجزا از سن و سال است پس باید آنرا به مسیر درست هدایت کرد و پرورش دارد. بازی میتواند به این مقوله کمک کند.
بزدوده خاطرنشان کرد: برای ساخت اسباببازیهای مناسبِ فکری و سرگرمی باید کارهای پژوهشی به همت کارشناسان و روانشناسان انجام شود و تحقیقاتی از بُعد مردمشناسی و جامعهشناسی صورت گیرد. البته ۴۰ سال پیش باید به این فکر میافتادیم. به هر حال روزی افراد جوان هم پیر میشوند ضمن اینکه سالمندان زمانی خلاق بودند و باید خلاقیت آنها را به خانواده و جامعه تسری داد.
بزدوده با بیان اینکه کانون میتواند برای ساخت اسباببازی ویژه مادربزرگها و پدربزرگها پیشقدم شود، گفت: درست است که جامعه هدف کانون کودک و نوجوان است اما بچهها در کنار مادر، پدر، مادربزرگ و پدربزرگ خود رشد میکنند. بر این اساس نگاه ما باید خانوادهمحور، خانوادهبین و خانوادهدان باشد. به نظرم کانون این توانمندی و ظرفیت را دارد.
سازنده عروسک زیزیگولو در پاسخ به این سئوال که تا چه میزان طراحان ایرانی توانستند به صنعت اسباببازی کمک کنند، اظهار داشت: ایدهها خوب است اما باید عملیاتی شود. ممکن است سرعتمان نسبت به کشورهای دیگر کم باشد اما در یک شب نمیتوانیم به کارهای عجیب و غریب برسیم. باید با آرامش مسیر را برویم و کارها را سر و سامان دهیم.
بزدوده ادامه داد: در حوزه اسباببازی در شروع کار هستیم و تا رسیدن به قله رفیع نیازمند پشتیبانی هستیم. در حال حاضر کانون به خوبی در حال هدایت تولیدکنندگان بازی و اسباببازی است. امیدواریم در این روند، سرعتبخشی و کیفیتبخشی داشته باشیم.
ضرورت حمایت دولت از بخش خصوصی اسباببازی
این نویسنده و کارگردان نمایش عروسکی در پاسخ به این سئوال که بخش خصوصی چه میزان میتواند به شکوفایی صنعت اسباببازی کمک کند، گفت: مطمئناً چون آنها سرمایهگذار تولیدات خودشان هستند برای بالابردن کیفیت محصولات و ارائه هر چه بهتر آنها تلاش می کنند.
داور نهمین جشنواره ملی اسباببازی حمایت دولت از بخش خصوصی را مهم و ضروری ذکر کرد و افزود: بخش دولتی و خصوصی با همراهی و کمک هم باید مسیر ایجاد شده در حوزه اسباببازی را پیش ببرند تا بتوانیم به موفقیت و رشد در این حوزه برسیم.
نهمین جشنواره ملی اسباببازی با شعار«بازی، تمرین زندگی» ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران در حال برگزاری است.