به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، دبیر کانون یاران کشور در راستای وحدت رویه و تبیین اجرای فعالیتهای کانونیاران، با اعضای این طرح در استان مرکزی دیدار کرد.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان کرمانشاه و دبیر کانون یاران کشور ضمن گرامیداشت ایام و دهه فجر و اشاره به بحث کانونیاران و مروری بر این طرح و تجربیات کسب شده در این زمینه، بیان داشت: امسال با توجه به ارزیابیهای صورت گرفته و بررسی نقاط ضعف و قوت از سوی معاونت کانون پرورش فکری کشور این نتیجه حاصل شد که علاوه بر روند سالهای پیش، به شکل پر رنگتری طرح کانونیاران را داشته باشیم و مبنای آن بر اساس سیاستهای کانون که نوجوانمحوری نیز بخشی از آن محسوب میشود، طرحریزی شد؛ همچنین با توجه به کمبود نیرو در کانون و توجه به ظرفیتهای موجود، بهشکلی دیده شود که بتوان با نگاهی به شرایط موجود، فعالیتهای کانون را گستردهتر کرده و چتر کانون در فرآیند بهتری، کودک و نوجوانهای ما را شامل شود. با این هدف بحث کانونیاری معنای ویژهای پیدا کرد.
زنجانی با اشاره به آمار کانونیاران تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مهمترین مسائل این هست که مربی کانونیاری را باور کند و بهعنوان پشتیبان اصلی این کار باشد. مربی بهعنوان تسهیلگر و هدایتکننده در کنشگری نوجوان باید دیده شود و به کانونیاران نیز خاطرنشان شده که همه چیز آنها باید ذیل نظر مربی باشد و مربی هست که باید فضا را ایجاد و فرآیند را تعریف کند تا بتواند اتفاقات مهم را رقم بزند. تفاوت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و طرح کانونیاران با دیگر انجمنهای در حال کار این است که پشتوانه کانونیار به یک مربی وصل است و این بسیار مهم است.
وی افزود: امسال یکی از مهمترین برنامههای معاونت فرهنگی در مجموعه کانون پرورش فکری، همین طرح کانونیاران و تثبیت این طرح هست. ما الان در دوره تثبیت طرح کانونیاری هستیم و به طور طبیعی چالشها و شرایط خاص به خود را دارد که باید سعی کنیم آنها را طی کنیم و با کسب تجربیات بیشتر کار را پیش ببریم و با مربیان عزیز که در راس این کار هستند و دغدغهمندی لازم را دارند باید تلاش کنیم که با تمام سختیهایی که پیش رو داریم جایگاه کانونیاری را در مدارس معنا دهیم.
دبیر طرح کانونیاران با اشاره به فرآیندها و اقدامات انجام گرفته و دورهها و نشستهای انجام شده، ضمن تبیین رویداد ملی کانونیاران، تاکید کرد: نوجوان ما باید باور کند که کنشگری یک افتخار است، ما در تمامی مراحل از ایدهها و پیشنهادات مربیان و کانونیاران عزیز که در بطن کار هستید استقبال میکنیم و پس از دریافت و پایش آنها روی این ایدهها کار خواهد شد و فرایند خاص بهخود را طی خواهد کرد و اجرایی میشود. نگاه ما در رویداد ملی کانونیاران تربیتمحور است و ما همافزایی، همراهی و کنشگری و بهبود وضعیت بهتر را در سطح کشور شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: طرح کانون یاری با این هدف شکل گرفته که کانون یاران نقش تربیتی و فرهنگی ایفا کنند و ما میبینیم نوجوانان به یک جنبش و حرکتی رسیدهاند و این به عنوان یک جریان در سراسر کشور اثر گذار است و با برنامههایی که در قالب آموزش و مهارت افزایی و ایجاد رقابت بین آنها در قالب ارتباطهای رو در رویی که با افراد برقرار میکنند این جریان به قوت مطلوبی میرسد و نوجوانان میتوانند بهخوبی نقش کنشگری خود را در جامعه ایفا نمایند.
در ادامه این نشست نکات لازم و مورد توجه از سوی دبیر طرح کانونیاران تشریح شد و کانونیاران نظرات خود را ارائه نمودند و دبیر کانونیاران کشور ضمن شنیدن نظرات و ایدههای حاضرین، در مورد آنها نکاتی را بیان کرد.
لازم به ذکر است نشست کانون یاران استان مرکزی با حضور دکتر محمد خیاط زنجانی دبیر کانونیاران کشور، روز چهارشنبه ۱۰بهمن ۱۴۰۳ در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی بهصورت حضوری و مجازی، در راستای تبیین و بررسی برنامههای این طرح انجام پذیرفت و در این نشست احسان منصوری مدیرکل کانون استان مرکزی و عباس خسروانی دبیر شهر دوستدار کودک در استان، سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اراک، کارشناس و مربیان مسئول مراکز کانون اعضای کانونیار مراکز شهر اراک حضور داشتند و کانونیاران مراکز سطح استان نیز به صورت مجازی در این نشست شرکت نمودند. در پایان این نشست نیز با حضور مسئولان امر، احکام کانونیاران به آنها اعطا شد.
گفتنیاست «کانونیاران» دانشآموزان مستعدی هستند که در کانون پرورش فکری رشد کرده و براساس نظریه سیاستی فعال و کلان در جامعهپردازی آینده ایران به عنوان نماینده کانون در مدارس معرفی میشوند و دانشآموزان مدارس را با فعالیتهای کانون آشنا میکنند.