به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، مدیر کل کانون استان ضمن اعلام این مطلب، هدف از این بازدید را آشنایی نسل جدید با آثار و گذشتهی معلمان و دانشآموزان در ادوار قبل و بعد از پیروزی انقلاب عنوان کرد.
روحالله واحد تاکید کرد: در بسیاری از موارد دانشآموز نسل امروز با رشادتها و دلاوریهای دوران انقلاب و دفاع مقدس آشنایی ندارد و نمیداند که دانشمندان و مفاخر کشورمان در چه شرایط سختی تحصیل میکردند. وی تصریح کرد: ملاحظهی این آثار توسط دانشآموزان باعث درک بهتر شرایط و امنیت و آرامش حاکم بر جامعه میشود.
واحد گفت: در سطح استان هم دانشآموزان ما از گذشتهی شهر و استانمان اطلاع اندکی دارند و بسیاری از نامداران استان را نمیشناسند که با دیدن این موزهها آگاهی خوبی پیدا میکنند.
در ادامه، مدیر موزهی گنجینهی آموزش و پرورش ضمن خیر مقدم و ابراز خوشنودی از دیدار دانشآموزان کانونی، در مورد تاریخچهی موزهها توضیح داد.
بابک زمانیپور گفت: موزه از قرون وسطی حدود ۶۰۰ سال پیش در اروپا شروع به فعالیت کرد و به این صورت بود که آنها مکانی را مهیا کردند تا آثار را در آنجا گذاشتن و بعدها به موزه تبدیل شد. وی در ادامه گفت: ناصرالدینشاه قاجار بعد از بازگشت از سفر اروپا، اولین موزه را در کاخ گلستان و با هدایایی که به او داده شد افتتاح کرد و رسما او اولین راهنمای موزه بود.
زمانیپور گفت: گشایش موزهی آموزش و پرورش با نام گنجینهی آموزش و پرورش، در سال ۱۳۸۲، انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل پاسداشت زبان پارسی، به جای موزه از کلمهی گنجینه استفاده شد و بعد از استان ما، اراک و کرمانشاه و بقیه شروع کردند.
مدیر این مجموعه گفت: در این گنجینه، کتابهای زیادی از نویسندگان استان موجود است که میتوان گفت پرکاربردترین آن، «بنفشه رسولی» است که ۲۵۰ کتاب کودک در گنجینه وجود دارد.
بابک زمانیپور در مورد حفظ آثار کانون گفت: این گنجینه با هم افزایی شکل گرفته است و در همان ابتدا مقرر شد تا فضایی اختصاصی در اختیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار گیرد و آثار تاریخی کانون در آن جا حفظ و حراست شود.
گفتنی است در این بازدید، مدیرکل کانون، کارشناسان ادبی و فرهنگی استان و مربیان مرکز مجتمع، دانشآموزان را همراهی کردند.