کد خبر: 351869
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
بازدید 8
پذیرای پرنده شعر باشیم!

برای نگارش و سُرایش لازم است بام اندیشه‌ را برای استقبال و پذیرایی از پرنده شعر مهیاکنیم.

به‌گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این بخشی از صحبت‌های محمدحسین مهدوی (م. مؤید) از شاعران  و نویسندگان نام‌آشنای کشور و استان در دیدار با کارشناسان، مربیان و اعضای به‌قالب‌رسیده کارگاه‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان است.

این شاعر و نویسنده گیلانی که در قالب آیین دو پنجره استانی(سلامی دوباره) پذیرای آینده‌سازان عرصه ادبیات کشور بود، با بیان این‌که آمادگی، لازمه زندگی است، گفت: شعر مانند پرنده روی بام اندیشه‌ام‌می‌نشیند و چنانچه علاقمند و با استعداد ‌هستیم، لازم است خودمان را برای استقبال از این پرنده آماده‌کنیم.

این شاعر نام‌آشنا ادامه‌داد: عقیده‌ندارم که هنرمند به‌دنبال‌ هنر برود؛ بلکه لازم‌است هنرمند بستری در وجودخود برای جلب هنر فراهم‌کند.

پذیرای پرنده شعر باشیم!

م.موید در همین‌ارتباط، به ملزومات ورود به عرصه ادبیات اشاره‌کرد و افزود: مطالعه و اُنس و الفت با آثار نویسندگان و شاعران و مطالعه متون کهن، از جمله مقدمات پذیرا بودن هنر محسوب‌می‌شود.

محمدحسین مهدوی درعین‌حال، تاکیدی ویژه بر ضرورت پاس‌داشت زبان و ادبیات فارسی‌داشت و با فاخرتوصیف‌کردن زبان رسمی کشور گفت: لازم‌است به آثار بزرگان ادبیات ایران زمین فراتر از مناسبت‌ها و حافظ‌خوانی شب‌یلدا توجه و عنایت داشته‌باشیم.

خالق آثاری چون«مگر با لبخند ماه»، «به سپیدی تاج محل»، «دستاس هنوز می‌چرخد» هم‌چنین در تبیین اهمیت هم‌نشینی با کتاب و بهره‌گیری از هنر افزود: شعر و موسیقی، دستگیر شاعران و نویسندگان است در این مسیر ضرورت‌دارد با خوانش و تأمل‌کردن، پرده از ناشناخته‌برداشته و استعدادهای ناپیدای خودمان را کشف‌کنیم.

وی که به‌پاس سال‌ها فعالیت ادبی‌اش، نشان درجه یک هنری کشور را در کارنامه‌دارد درعین‌حال، از ضرورت فراغت از قالب‌های شعر و پرهیز از محدودسازی هنرمند درچارچوب‌ها سخن‌گفت و توضیح‌داد: شاعر و نویسنده باید آزاد و رها ‌باشد و درناخودآگاه خود را مقید به چارچوب‌های زندگی اجتماعی بداند.

موید که با کتاب «گلی اما آفتابگردان»،  معتبرترین جایزه غیر دولتی اسران را به خود اختصاص‌داده‌است هم‌چنین، در پاسخ به پرسشی درباره  نقطه آغاز ورودش به عرصه ادبیات و اینکه چه شاعران و نویسندگانی را در شکل‌دهی به روند فعالیت ادبی خود موثرمی‌داند، گفت:  دوره ابتدایی را نقطه آغاز فعالیت‌ادبی‌ام می‌دانم و طی این سال‌ها از ادبیان ایرانی و غیر ایرانی به‌نوعی فراگرفته‌ام.

این شخصیت ادبی کشور  که گزیده اشعارش از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسیده است، درپایان  از شیوه ‌الهام‌پذیری خود در مسیر خلق اثر صحبت‌ به‌میان‌آورد و تاکیدکرد: از زمان و مکان خاصی الهام‌نمی‌گیرم.

پذیرای پرنده شعر باشیم!

ادامه‌بخش آیین ادبی سلامی دباره نیز صحبت‌های کارشناس مسوول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تشریح اهداف شکل‌گیری این انجمن ادبی بود.

 حمیراخدابنده در این زمینه توضیح‌داد: فراهم‌سازی بسترهای مناسب برای نوقلمان نوجوان برای هم‌نشینی با چهره‌های ادبی و دانش‌افزایی، از جمله این اهداف به‌شمارمی‌رود و در این تعامل و هم‌نشینی‌ها امکانی مناسب برای آشنایی افزون‌تر آینده‌سازان از داشته‌های سرزمین مادری فراهم‌می‌شود.

خوانش اثر از سوی اعضای به‌قالب‌رسیده کارگاه‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان و ارایه دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات از سوی «م. موید»، دیگر بخش این هم‌نشینی‌ بود و در پایان این نشست که صبح روز چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ به‌میزبانی این محمد حسین مهدوی درشهر لاهیجان صورت‌گرفت، با اهدای لوح و سپاس این چهره نام‌آشنای ادبیات کشور تجلیل‌شد.

پذیرای پرنده شعر باشیم!

پذیرای پرنده شعر باشیم!

پذیرای پرنده شعر باشیم!

پذیرای پرنده شعر باشیم!

پذیرای پرنده شعر باشیم!

پذیرای پرنده شعر باشیم!

پذیرای پرنده شعر باشیم!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =