به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، در ۱۸ بهمن ۱۴۰۳، نخستین جلسه جشنواره خاتم به صورت مجازی و با حضور مریم فرجی، نویسنده برجسته، و اعضای منتخب کارگاههای داستان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس برگزار شد.
این جلسه با هدف بررسی اهداف و روند نوشتن آثار در جشنواره خاتم، در فضایی علمی و فرهنگی برگزار گردید.
مریم فرجی، در ابتدای جلسه، با تاکید بر اهمیت شناخت هدف از شرکت در جشنواره و نوشتن آثار، به بحث و تبادل نظر با اعضاء پرداخت. وی پس از شنیدن پاسخهای برخی از اعضاء، بیان کرد؛ که هر چه انسانها از خداوند و پیامبران او دورتر میشوند، احساس بیهدفی و پوچی در زندگی فزونی مییابد؛ و فرد برای حل این معضل، به دنبال پاسخهای نادرست در منابع غیراصولی میگردد.
فرجی با اشاره به ضرورت بازگشت به فطرت انسانی، افزود که پیامبران آمدهاند؛ تا انسانها را در مسیر فطرت راستین خود هدایت کنند.
این نویسنده بر اهمیت یادآوری پیامهای پیامبر اسلام و بازسازی اصول زندگی از دیدگاه ایشان تأکید کرد.
وی گفت: هدف ما از نوشتن، گرامیداشت یاد بهترین پیامبری است که مسیر صحیح زندگی را به ما آموخت و یادآوری این نکته که اگر زندگیمان را بر اساس اصول پیامبر بنا کنیم، میتوانیم به جامعهای بهتر و سالمتر دست یابیم.
فرجی در ادامه، به بررسی برخی از ویژگیهای اخلاقی پیامبر اسلام پرداخت. ویژگیهایی چون ادب و احترام، شکرگزاری، پرهیز از اسراف، آداب حضور در جمعها، تمیزی و نظافت، گذشت و ایثار، قانونمداری و سخن گفتن سنجیده، که به گفته وی، توجه به این خصوصیات در ایجاد جامعهای اخلاقمدار و سالم نقشی اساسی دارد.
وی سپس به فلسفه نماز به عنوان یکی از ارکان اصلی تمرین ادب و احترام در برابر خداوند اشاره کرد؛ و بر نقش آن در رشد تربیتی افراد در جامعه تأکید نمود.
فرجی همچنین به نحوه حضور پیامبر در جمعها و ویژگیهای اخلاقی تربیتی ایشان اشاره کرد؛ و افزود که این ویژگیها برای ایجاد محیطی سالم و اخلاقی در هر جامعهای ضروری است.
در ادامه جلسه، فرجی به بیان داستان حضور پیامبر در مسجد و ورود فردی از اهل بهشت پرداخت؛ و پیامهای تربیتی آن را برای اعضاء تشریح کرد.
او بر اهمیت پرهیز از حسادت و کینهورزی در روابط اجتماعی تأکید کرد؛ و بیان داشت که این ویژگیها میتوانند الگوهای اخلاقی ارزشمندی در زندگی فردی و اجتماعی باشند.
وی در پایان جلسه، با اشاره به هدف جشنواره خاتم، گفت: ما در این جشنواره جمع شدهایم تا در داستانهایمان به ویژگیهای اخلاقی پیامبر پرداخته و آنها را به ابزاری برای اصلاح رفتارها در خانوادهها و جامعه تبدیل کنیم. هدف ما این است که در داستانها به رفتارهای نادرست بپردازیم و با نوشتن، راههای اصلاحی را در این زمینهها بیابیم.
در پایان جلسه، فرجی نمونههایی از داستانهای منتخب جشنواره خاتم را با اعضاء به اشتراک گذاشت؛ تا در جلسه بعد، این داستانها مورد نقد و بررسی قرار گیرند.