حضور ۱۰ قصه گو از روستای انجیره در جشنواره قصه گویی/ کارگاه های مجازی قصه گویی بسیارتاثیرگذارو زمینه ساز موفقیت اعضا بود

در بیست وششمین جشنواره قصه گویی امسال، مرحله شهرستانی ۱۰ قصه گو از روستای انجیره از توابع بخش مهران بندرلنگه حضور داشتند.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان؛ بنا به اظهارات رابط قصه گویی این روستا، حضور پررنگ اعضا در کارگاه های مجازی قصه گویی بسیارتاثیر گذارو زمینه ساز این موفقیت بوده است.

لذا با توجه به حضور و استقبال چشمگیر و علاقه مندی مردم روستا و حضور جمع کثیری از آنان در جشنواره و پیگیری های مستمر به گفتگو با رابط این روستا با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان نشستیم.

کودکان از طریق قصه گویی مهارت های بسیاری می آموزند

 "طاهر براه"، رابط کانون هرمزگان در روستای انجیره بیان کرد : یکی از فعالیت های تاثیرگذار و خوب کانون قصه گویی است. زیرا قصه دقیقا به علایق و نیاز های کودکان توجه کرده وکودکان از طریق قصه گویی بسیاری از مهارت ها را کسب می کنند.

حضور ۱۰ قصه گو از روستای انجیره در جشنواره قصه گویی/ کارگاه های مجازی قصه گویی بسیارتاثیرگذارو زمینه ساز موفقیت اعضا بود

وی در خصوص نحوه آشنایی خود با کانون و فعالیت های آن به خبرنگار کانون هرمزگان گفت: در اوایل کرونا با این نهاد و برنامه هایش از طریق یک دوست آشنا شدم. سپس از طریق نمایشگاه کتاب و خرید کتاب های انتشارات کانون با این نهاد بیشتر آشنا شدم. اما همکاری بنده با کانون بصورت حضوری و فیزیکی پس از آشنایی با خانم طاهره غلامزاده خمیری و کانون بندرخمیر که از تابستان ۱۴۰۱ افتتاح شد، آغاز گردید و همچنان به لطف خدا ادامه دارد.

این رابط ۳۵ ساله کانون که بیشتر در حوزه های قصه گویی و معرفی کتاب ها با کانون همکاری می کند اضافه کرد : مدت دو سال است که اعضای کانون از روستای انجیره در جشنواره قصه گویی شرکت می کنند که سال گذشته با توجه به وقت کم و نداشتن تجربه و اطلاعات کافی تنها دو نفر از اعضا در جشنواره قصه گویی شرکت کردند. اما امسال  با برگزاری کارگاههای مجازی و آشنایی بیشتر اعضا کانون با قصه گویی و همچنین استقبال چشمگیر مردم روستا  از فعالیت های کانون، تعداد ۱۰ نفر شرکت کننده در بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه گویی در بخش شهرستان داشتیم.

حضور ۱۰ قصه گو از روستای انجیره در جشنواره قصه گویی/ کارگاه های مجازی قصه گویی بسیارتاثیرگذارو زمینه ساز موفقیت اعضا بود

وی با اشاره به اینکه مدیر کل کانون هرمزگان همواره پشتیبان و حمایت گر فعالیت های ما در روستا هستند اضافه کرد: در زمینه برگزاری کارگاه های آموزشی متعدد نیز قول مساعد برای حمایت ویژه دادند.

وی در ادامه به سایر فعالیت های خود در این مدت سه سال همکاری اشاره کرد و گفت : معرفی قصه و کتاب های داستان به بچه ها، برگزاری کلاس و تمرین مهارت های قصه گویی، شرکت دادن اعضا در دوره های آنلاین کانون و بیان اهمیت قصه گویی و فعالیت های کانون به اولیاء در موقعیت های مختلف از مهمترین فعالیت های بنده به عنوان رابط در این مدت بوده که به صورت مستمر انجام گرفته است.

چشم انداز آینده کودکان کانون امید بخش است

 "طاهر براه" با بیان اینکه چشم انداز آینده کودکان کانون امید بخش است ابراز کرد: در روستای انجیره کتابخانه عمومی نداریم بر همین اساس بخشی از مسجد محله خودم را به کتابخانه تبدیل کردم و دو قفسه زدیم و دوسال قبل شخصا به نمایشگاه کتاب رفتم واز انتشارات کودکان مانند انتشارات کانون کتاب های خوبی خریداری کردم و کتابخانه مسجد را مجهز نمودم از طرفی نیز با ارتباطی که با معلم ها گرفتم با همکاری آنها توا نستیم این فضا را در مدرسه هم ایجاد کنیم.

حضور ۱۰ قصه گو از روستای انجیره در جشنواره قصه گویی/ کارگاه های مجازی قصه گویی بسیارتاثیرگذارو زمینه ساز موفقیت اعضا بود

وی با اشاره به اینکه بیشتر تمرکز فعالیت های ما روی قصه گویی و کتاب داستان است عنوان کرد: بیشتر کتاب ها و قصه هایی که به بچه های انجیره معرفی می کنم در زمینه های اخلاقی و تربیتی و دارای مفهوم و محتوای مفید برای بچه ها است.

"براه" افزود: کمرویی و عدم اعتماد به نفس کودکان یکی از مسایلی است که باید به صورت جدی به آن توجه شود که با یاری خداوند و آشنایی با فعالیت های کانون و ورود بچه های انجیره به بحث قصه گویی مقدار زیادی از این مشکلات بر طرف شد.

این رابط کانون در پاسخ به سوالی که آیا نهاد های دیگری در روستا از فعالیت های شما حمایت مادی و معنوی می کنند ابراز کرد : از زمان فعالیت تا کنون بصورت خودجوش وبدون همکاری هیچ نهادی شروع به فعالیت کردم و ادامه دادم. "

حضور ۱۰ قصه گو از روستای انجیره در جشنواره قصه گویی/ کارگاه های مجازی قصه گویی بسیارتاثیرگذارو زمینه ساز موفقیت اعضا بود

"طاهر براه" در خصوص کمبود ها و دغدغه هایش نیز گفت : روستای انجیره کمبود های زیادی دارد اما آنچه که باید نهادینه شود فرهنگ قصه گویی و کتاب خوانی است. زیرا جامعه انجیره جامعه ای است که نیاز به مهارت‌های ارتباطی و کلامی بیشتری دارد و این مهم در سایه داشتن یک کتابخانه خوب و مجهز و شرکت به صورت مستمر در فعالیت های کانون محقق می شود.

طاهره غلامزاده خمیری، مسئول کانون مرکز خمیر نیز گفت : آقای براه به عنوان رابط کانون در روستای انجیره  درزمینه شناساندن کانون و همگام کردن کودکان، نوجوانان و خانواده با کانون و فعالیت های آن خصوصا در زمینه شرکت در جشنواره قصه گویی نقش بسزا و قابل تقدیری دارد.

وی با اشاره به همکاری بسیار خوب  وی با کانون مرکز خمیر افزود : با تلاش های آقای" براه"  بسیاری از نوجوانان روستا به کتاب، کتابخوانی و قصه گویی تشویق شده و روی آورده اند.

حضور ۱۰ قصه گو از روستای انجیره در جشنواره قصه گویی/ کارگاه های مجازی قصه گویی بسیارتاثیرگذارو زمینه ساز موفقیت اعضا بود

غلامزاده با تاکید برتاثیر برگزاری دوره های مجازی و آنلاین قصه گویی تصریح کرد: این دوره ها و افزایش مهارت قصه گویان باعث شد که اعضا کانون در جشنواره قصه گویی شرکت نمایند که امسال ۱۰ شرکت کننده از این روستا به مرحله شهرستانی بیست و ششمین جشنواره قصه گویی راه یافتند.

رابطین کانون نقش کلیدی در برنامه‌ریزی، هماهنگی و اجرای فعالیت‌های مرتبط با جشنواره قصه‌گویی دارند

عفت تفضلی، مربی مرکز مجتمع آفرینش نیز در ادامه این گفتگو به وظایف رابطین قصه‌گویی در جشنواره قصه‌گویی اشاره کرد و گفت :  رابطین قصه‌گویی نقش کلیدی در برنامه‌ریزی، هماهنگی و اجرای فعالیت‌های مرتبط با جشنواره قصه‌گویی در سطح شهرستان، استان و ارتباط با دبیرخانه مرکزی دارند.

وی شناسایی و جذب قصه‌گویان مستعد در سطح شهرستان‌ها به‌ویژه در میان کودکان، نوجوانان و مربیان، تشویق و حمایت از علاقه‌مندان برای شرکت در جشنواره‌ها و ارتقای مهارت‌های آنها، هماهنگی با مدارس، مراکز فرهنگی و کتابخانه‌ها برای معرفی جشنواره و جذب شرکت‌کننده، ترویج فرهنگ قصه‌گویی و استفاده از ظرفیت‌های جشنواره، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای قصه‌گویان شهرستانی و استانی، تشویق به استفاده از قصه‌های بومی و محلی در اجراهای جشنواره،  همکاری با رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای معرفی جشنواره و جذب مخاطبان و... را بخشی از وظایف رابطین کانون عنوان نمود.

حضور ۱۰ قصه گو از روستای انجیره در جشنواره قصه گویی/ کارگاه های مجازی قصه گویی بسیارتاثیرگذارو زمینه ساز موفقیت اعضا بود

لازم به ذکر است؛ روستای انجیره از توابع بخش مرکزی شهرستان بندرلنگه درهرمزگان است. این روستا در ۳۵ کیلومتری شرق بخش کوخرد و در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی لمزان واقع شده‌است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =