به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد ؛ سیده زهره موسوی اصل عضو ارشد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد اکنون آموزگار است و در حوزه ادبیات فعالیت دارد و از تاثیرات کانون پرورش فکری در خلاقیت خود در نوشتن می گوید و معتقد است که در این کانون، نه تنها مهارتهای هنری و ادبیام را پرورش دادم، بلکه توانستم با افراد بااستعداد و خلاق دیگری نیز آشنا شوم که هر یک داستانها و ایدههای منحصر به فرد خود را داشتند. این تعاملات و تجربیات به من کمک کرد تا افقهای جدیدی را در زندگیام ببینم و به رشد شخصی و حرفهای خود ادامه دهم. در ادامه گفت و گوی روابط عمومی کانون استان کهگیلویه و بویراحمد با وی را میخوانیم:
لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چند سال عضو کانون پرورش فکری کهگیلویهوبویراحمد بودهاید؟
سیده زهره موسوی اصل هستم. دانشجوی رشته آموزش ابتدایی و در حال حاضر مشغول به آموزگاری در مدارس غیرانتفاعی هستم. از ۵ سالگی به دلیل علاقمندی به فعالیتهای فرهنگی، وارد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شدم و از آن زمان تا کنون به فعالیتهای مختلف در این حوزه پرداختهام
در چه زمینههایی در کانون فعالیت میکردید؟
در کانون در حوزههای مختلفی فعالیت داشتم، از جمله کتابخوانی، کارگاههای ادبی، نقاشی، کاردستی، نمایش عروسکی، سفالگری و سایر فعالیتهای گروهی و انفرادی
الهامبخش شما در نوشتن چیست و چه عواملی بر انتخاب موضوعات آثار شما تأثیر میگذارند؟
از کودکی به نگارش انشاء علاقهمند بودم و تشویق والدین، به ویژه خواهر بزرگترم، مشوق من در نوشتن بود. معمولاً از آدمها و اتفاقهای اطرافم ایده میگیرم، زیرا معتقدم مباحث باید برای مخاطب قابل درک باشد.
آیا میتوانید درباره فرآیند نوشتن خود توضیح دهید؟
آیا روشی خاص دارید که به شما کمک کند؟در انتخاب سوژه سعی میکنم خلاق باشم و گاهی از نیاز مخاطب به عنوان ایده استفاده میکنم. همچنین از علایق کاربران در شبکههای اجتماعی نیز الهام میگیرم
شخصیتهای داستانهای شما معمولاً از کجا الهام میگیرند و چگونه آنها را توسعه میدهید؟
به دلیل علاقمندی به حوزه کودک و نوجوان، بیشتر در این حوزه نگارش میکنم و با استفاده از عناصر فانتزی شخصیتها را توسعه میدهم.
چگونه با انتقادها و نظرات منفی درباره آثار خود برخورد میکنید؟
معتقد به این هستم که نقد موجب رشد و بالندگی است و منتقدان را دوست دارم. آنها آثار را از زاویه دید دیگری تحلیل کرده و گاهاً باعث خلق سوژه جدیدی میشوند. همواره گفتهام که نقد کردن یک هنر است.
آیا تجربه خاصی در زندگی شما وجود دارد که تأثیر عمیقی بر کارهای ادبیتان گذاشته باشد؟
بله، معلم ادبیات دوران دبیرستانم که داستانهای اساطیری ایران باستان را برای ما تعریف میکردند، موجب خلق فانتزیهای ذهنی برای من شد.۸. نقش ادبیات را در جامعه امروز چگونه میبینید و آیا فکر میکنید نویسندگان مسئولیتی در قبال مسائل اجتماعی دارند؟ادبیات نقش مهمی در تبادل فرهنگها و باورها دارد و آیینهای از فرهنگهای گوناگون است. نویسندگان باید به دغدغههای مخاطب بپردازند و با قریحه نویسندگی خود، مسائل اجتماعی را منعکس کنند.
کدام نویسندگان یا آثار ادبی بر شما تأثیرگذار بودهاند و چرا؟
هانس کریستین آندرسن و صمد بهرنگی بر من تأثیرگذار بودهاند. آندرسن با خلق افسانههای نو فضای ذهنی خواننده را بسط میدهد و بهرنگی با گردآوری قصهها سفری جادویی در ادبیات کودک و نوجوان ایجاد میکند.
آیا به نظر شما تغییرات تکنولوژی و رسانههای اجتماعی بر نحوه نوشتن و خواندن ادبیات تأثیر گذاشتهاند؟
بله، این تغییرات موجب پایین آمدن آستانه تحمل مخاطب شده و به سبک کوتاهنویسی گرایش پیدا کردهایم. با این حال، تکنولوژی دسترسی آسانتر به آثار مختلف را فراهم کرده است.
در آینده، چه نوع پروژهها یا آثاری را در نظر دارید و چه موضوعاتی را میخواهید بررسی کنید؟
بستگی به ذائقه مخاطب و قوه تخیلم دارد، اما تمایل بیشتری به حوزه ادبیات کودک و نوجوان دارم.
پیامی که میخواهید از طریق آثار خود به مخاطبان منتقل کنید چیست و چگونه این پیام را در نوشتههای خود منعکس میکنید؟
مخاطب به دنبال لذت و نگاهی نو است. من معتقدم صلح مهمترین موضوع بشریت است و سعی میکنم با زبان خود مخاطب به این موضوع بپردازم. بیشتر از تصویر و زبان طنز استفاده میکنم تا محتوا برای مخاطب قابل پذیرشتر باشد.
در پایان، از مربیان خوب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان که مسیر تازهای را به من نشان دادند، تقدیر و تشکر میکنم.