کد خبر: 352387
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
باغ کیانوش تمثیلی از غیرت ملی

علی‌اصغر عزتی‌پاک نویسنده کتاب باغ کیانوش در نشست ادبی دو پنجره، منظور از باغ را ملت، مردم و کل کشور عنوان کرد که در آن کیانوش به عنوان صاحب باغ غیرت ملکش را دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خوزستان، نشست ادبی دو پنجره ویژه نقد و بررسی کتاب «باغ کیانوش»، با حضور داریوش آقاسی مدیرکل کانون خوزستان، علی‌اصغر عزتی‌پاک نویسنده کتاب، جمال ضیغمی معاونت فرهنگی کانون خوزستان، مهرانگیز بحیرایی معاونت امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، محدثه الماسی کارشناس آفرینش های ادبی کانون، کارشناسان فرهنگی، مربیان و اعضای بخش مکاتبه و باشگاه ادبی سیمرغ مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان روز پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات مرکز فرهنگی هنری شماره یک اهواز و به همت واحد آفرینش‌های ادبی کانون خوزستان برگزار شد.

 در آغازین بخش این نشست ادبی، داریوش آقاسی مدیرکل کانون پرورش فکری خوزستان ضمن ابراز خرسندی از پویایی واحد آفرینش های ادبی استان و برگزاری نشست هایی که به ارتقا دانش ادبی اعضا کمک می کند عنوان کرد : ترویج و توسعه‌ی کتابخوانی در استان از ضرورت‌های انکارناپذیر است که باید در توسعه‌ی آن اهتمام داشت.

باغ کیانوش تمثیلی از غیرت ملی

مدیرکل کانون خوزستان با اشاره به اینکه استاد عزتی نویسنده برجسته وخوش نامی است؛ اظهار کرد: کتاب باغ کیانوش ایشان مورد استقبال ویژه نوجوانان قرارگرفته است.

داریوش آقاسی با بیان اینکه مهم‌ترین رسالت مربیان و مسئولین کانون پرورش فکری مسئولیت دادن به کودکان و نوجوانان است، افزود: کودکان و نوجوانان برای اینکه بتوانند در جامعه نقش‌آفرینی کنند باید به آن‌ها مسئولیت داده شود و خود آنان باید علاوه بر اهتمام به تحصیل در مدرسه، مسئولیتی در بخش های مختلف چه در خانه یا مدرسه و چه در مراکز کانون مسئولیتی را برعهده بگیرند و باید هدف آن‌ها معرفی کردن خود به عنوان انسان موثر در جامعه باشد.

وی اضافه کرد: باید مربیان و خانواده‌ها با دادن مسئولیت به نوجوان در تقویت روحیه اعتماد به نفس آنان کمک کنند چون در هر جایی که به نوجوانان اعتماد کنیم، موفق‌تر خواهیم شد. در مراکز کانون نیز مراکزی که نوجوان محور پیش می‌روند، موفق تر عمل می‌کنند.

 در پنجره نخست این نشست نوجوانان اهل قلم به نقد و بررسی کتاب پرداختند و نویسنده ی کتاب به سوالات آنها پاسخ داد. در پنجره ی دوم این رخداد ادبی، نویسندگان نوجوان عضو کانون پرورش فکری استان به خوانش آثار خود پرداختند و حاصل قلمشان توسط نویسنده کتاب مورد نقد و بررسی قرار گرفت .

عزتی پاک خطاب به اعضا و مربیان گفت: امروز، روزگار عجیبی است که در آن مرزها برداشته شده و در چنین دنیایی کودکان و نوجوانان بایدبه دنبال شکوفا شدن استعدادها و شخصیت فرهنگی خود باشند و برای تقویت این روحیه فرهنگی باید قصه بخوانند و قصه‌ها را برای نسل‌های آینده خود بیان کنند. وی با بیان اینکه با خواندن قصه‌های گذشتگان عشق به وطن در دل ما بالا می‌رود، گفت: با خواندن قصه‌های شاهنامه، گلستان و بوستان دلبسته و عاشق ایران خود می‌شویم و حس استقرا و ثابت قدم بودن برای حمایت از حریم وطن در دل ایرانیان بیشتر خواهدشد.

باغ کیانوش تمثیلی از غیرت ملی

نویسنده «آوازبلند» بیان کرد: نوجوانان باید درکنار دیدن فیلم‌های گوناگون، قصه‌های حسن کچل، داستان سیندرلا و ماه پیشونی را بخوانند، زیرا شخصیت داستان‌های ما رنگ و بویی خاص دارند که چشم های‌مان باید به روی آن‌ها باز شود.

وی ادامه داد: داستان باغ کیانوش آدم بد ندارد، در آن شخصیت‌های داستان ظاهر طبیعی خود را دارند. اما در خصوص ظاهر شخصیت‌های منفی‌داستان، زمانی که فرد در رفاه وشادی است دوست دارد شیطنت کند ولی این نشانگر بد بودن آن‌ها نیست بلکه شخصیت حمزه و عباس از مهم‌ترین رکن داستان باغ کیانوش هستند که رنگ وبویی به داستان داده‌اند.

عزتی پاک گفت: در این داستان روحیه جمعی مردم زمانی که با دشمن روبه رو می‌شوند تا از حریم وطن خود دفاع کنند، قابل ستایش است‌. و منظور نویسنده از باغ ملت، مردم و کل کشور است که در آن کیانوش به عنوان صاحب باغ غیرت ملکش را دارد و این تمثیل قشنگی برای مخاطب است تا بتواند شرایط آن زمان را متصور شود.

نویسنده «کتاب باغ کیانوش» افزود: مخاطبان این کتاب کسانی هستند که دوران جنگ تحمیلی را مشاهده نکردند و با خواندن این کتاب نوجوانان ما می‌توانند آن لحظات را درک کنند و با تاریخ آن دوره آشنا ‌شوند.

باغ کیانوش تمثیلی از غیرت ملی

علی‌اصغر عزتی‌پاک با توضیح اینکه علاقه‌مندی‌اش در نوشتن به جزئیات بیشتر است، اظهار کرد: همیشه در نوشته‌هایم با جزییات می‌نویسم و به همین علت است که در داستان شخصیت حمزه به بلوغ نرسیده و در داستان به بلوغ خواهد رسید. در این کتاب صحنه‌ای که از آن لذت بردم لحظه شلیک خلبان عراقی به شخصیت داستان است و با دیدن خون، غریزه انسانی‌اش زنده می‌شود. وی در ادامه افزود: در این کتاب شخصیت‌های داستان متفاوت هستند. و داستان بیشتر جنبه مثالی و در زمینه تمثیل است که مهم‌ترین ویژگی آن، شکوفایی شخصیت‌هایی است که در داستان آمده و مخاطبان این داستان آن را مطالعه کردند.

 نویسنده ی باغ کیانوش ضمن نقد و بررسی آثار اعضا، به آگاهی و دانش قابل توجه آنان در زمینه ی نقد اشاره کرد و اظهار داشت: نوجوانان اهل قلم خوزستانی جز بهترین مخاطبان ایشان هستند و نکاتی که در نقد و بررسی آنها ارایه شد، نکاتی ارزشمند و جالب بود که خود نشان می‌دهد کانون پرورش فکری نقش خود را در قبال آن‌ها به خوبی ایفا کرده و در مسیر رشد و بالندگی قرار گرفته اند .

باغ کیانوش تمثیلی از غیرت ملی

در پایان از نوجوانان شرکت کننده در این برنامه با امضا و اهدا کتاب توسط نویسنده و لوح سپاس تقدیر شد.

اکران فیلم سینمایی باغ کیانوش در حاشیه این نشست ادبی نیز با استقبال خوب اعضا مواجه شد.

پس از پایان این رویداد ادبی نیز، کارگاهی با عنوان: چگونه طرح داستان بنویسیم؟ با حضور علی‌اصغر عزتی‌پاک و نوجوانان اهل قلم و مربیان و رابطان ادبی استان در سالن مطالعه ی مرکز شماره یک اهواز برگزار شد که در آن اعضا و مربیان با ترفندها و شیوه های موثر در نوشتن طرح داستان آشنا شدند.

لازم به ذکر است نشست ادبی دو پنجره هر سال با حضور یکی از بزرگان ادبیات کشور در عرصه‌ی شعر و داستان برگزار می‌شود و مجالی فراهم می آورد تا اعضا ضمن دیدار و گفتگو با نویسندگان و شاعران مطرح کشور و نقد آثار آنان فرصتی برای رشد و بالندگی داشته باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =