همه انسان‌ها از ابتدا تا انتهای تاریخ با قصه زندگی می‌کنند

استاندار یزد جشنواره قصه‌گویی را فرصت خوبی برای آشنا شدن کودکان و نوجوانان با این هنر ارزشمند و رشد آن‌ها عنوان کرد و گفت: از ابتدا تا انتهای تاریخ بشر، همه انسان‌ها با قصه زندگی کرده‌اند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، محمدرضا بابایی در آیین گشایش بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی که صبح روز ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ و با حضور مسئولان کشوری و استانی و مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد با تأکید بر اهمیت قصه‌گویی بیان کرد: «قصه‌گویی نعمت بزرگی است. همه ما با قصه بزرگ شده‌ایم و در کنار قصه‌ها زندگی کرده‌ایم. از ابتدا تا انتهای تاریخ بشر، انسان‌ها با قصه زندگی کرده‌اند.

او در عین حال تصریح کرد: حتی در عصر حاضر نیز هیچ‌کس را نمی‌توان از تأثیر قصه جدا کرد. قصه‌ها ظرافت‌ها و لطافت‌های بسیاری دارند و می‌توانند پیچیدگی‌ها و سختی‌ها را به شیوه‌ای ساده و قابل فهم بیان کنند.

استاندار یزد همچنین افزود: «گاهی بیان یک مطلب به شکل سخنرانی اثرگذاری لازم را ندارد، اما وقتی همان مطلب در قالب قصه بیان می‌شود، می‌تواند به دل مخاطب بنشیند. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ»، یعنی ما بهترین قصه‌ها را برای تو روایت می‌کنیم.

بابایی با بیان این‌که در قرآن بیش از ۲۰۰ قصه بیان شده است گفت: «آیات قرآن پیام‌های اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی را به مخاطب منتقل می‌کنند.»

او به آیات و داستان‌های سوره یوسف اشاره کرد و گفت: «در این سوره، نکات اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و بازرگانی گنجانده شده است. مثلاً وقتی فرزندان حضرت یعقوب برای خرید گندم و تجارت به مصر می‌روند، درس‌های بسیاری درباره بازرگانی و مدیریت ارائه می‌شود. این سوره یک مجموعه داستانی کامل است که پیام‌های مختلفی را به مخاطب منتقل می‌کند.

استاندار یزد در این آیین همچنین شکل‌گیری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را ایده‌ای بسیار جذاب عنوان کرد و با بیان خاطراتی از دوران کودکی خود گفت: به یاد دارم که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعلی استان یزد، قبلاً کتابخانه کودک بود. من و برادرم از فاصله ده کیلومتری، از محله اکبرآباد، پیاده به کتاب‌خانه می‌آمدیم و هفته‌ای دو بار کتاب امانت می‌گرفتیم. بعد از مطالعه، کتاب‌ها را بازمی‌گرداندیم. شاید شخصیت امروزی من و فعالیت‌هایم تحت تأثیر همان کتاب‌خانه شکل گرفته باشد. بی‌شک این مسیر روشن کانون با تلاش همکاران سخت‌کوش کانون هم‌چنان ادامه یافته است و دستاوردهای درخشانی دارد.»

او هم‌چنین به نقش کانون پرورش فکری در تربیت فرزندش اشاره کرد و گفت: «فرزند من که اکنون جراح است، در دوران مدرسه عضو کانون پرورش فکری بود و هنرهای بسیاری از این مجموعه آموخت از جمله یادگیری هنر خطاطی که اکنون در این حوزه بسیار موفق است و موفقیت‌های او از دستاوردهای کانون است.

بابایی در پایان از برگزاری بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی قدردانی کرد و گفت: «این جشنواره فرصت خوبی است تا کودکان و نوجوانان ما با قصه‌گویی آشنا شوند و رشد کنند. از همه دست‌اندرکاران این رویداد فرهنگی تشکر می‌کنم.»

علاقه‌مندان می‌توانند از طریق لینک‌های سامانه باشگاه قصه‌گویان ایران در آپارات به نشانی اینترنتی www.aparat.com/ghessagoyan.iran و از طریق شبکه شاد به نشانی https://shad.ir/kpf_live به صورت برخط(آنلاین) شاهد این رویداد باشند.

مرحله پایانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با هدف عمومی‌سازی و مردمی‌سازی قصه‌گویی و با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگی‌ست» از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در تالار مرکزی شهر یزد برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =